Beauty
1/16

Tri hit frizure za ovu sezonu

Svaka sezona nameće svoje trendove, oblike i boje kose. Trenutno su najmodernije frizure koje se lako održavaju, stiliziraju, ali i stoje velikom broju žena. Kratka, poluduga ili duga kosa – manje je važno, dok god je frizura prilagođena tebi, umjesto da slijepo prati trend.

Ove sezone jedno je sigurno – svatko može odabrati frizuru koja mu odgovara. Dakako, smjernice uvijek postoje, ali ove sezone u trendu je oblik i boju prilagoditi ženi koja nosi frizuru, umjesto da se žena prilagođava jednom obliku koji bi trebao biti isti za sve.

Wob – frizura godine

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ako moramo izdvojiti jednu frizuru kao ultimativni hit onda je to wob (eng. wavy bob – valoviti bob). Umjesto savršeno ravnog boba u kojem je svaka dlaka na svom mjestu, zvijezde poput Taylor Swift, Beyonce, Emme Stone, Jennifer Lawrence i Karlie Kloss biraju ovu ležerniju varijantu. Prednost ove frizure je što se može lako oblikovati na svakom tipu kose, a može se nositi sa šiškama ili bez njih. Kada ti kovrče dosade, kosu uvijek možeš izravnati.

 | Autor:

Jednom kada se ošišaš na ovu dužinu, potrebno je oblikovati frizuru, posebno u slučaju ako nemaš prirodno valovitu kosu. U tome ti mogu pomoći pjene za potenciranje kovrča, ali i lakovi te sprejevi koji kosi daju teksturu. Kovrče oblikuj figarom ili peglom i zapamti da su uredne i savršeno oblikovane lokne u ovom slučaju čak i nepoželjne.

Pixie sa šiškama

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ova frizura prije svega stoji snažnim ženama. Među njima je svakako Robin Wright koja se ošišala za ulogu u seriji Kuća od karata u kojem glumi najopasniju ženu washingtonskog Capitola, Claire Underwood. Miley Cyrus je dokaz kako ovu frizuru mogu nositi i mlade djevojke, jer stavlja ekstravagantne odjevne komade u prvi plan.

 | Autor:

Paste i voskovi za oblikovanje, sprejevi koji kosi daju teksturu i ujedno je učvršćuju su tvoji najbolji prijatelji u ovom slučaju. Šiške je moguće izvući i preko četke kako bi bile lijepo oblikovane. Ova frizura nije namijenjena ženama valovite i kovrčave kose, osim ako nisi spremna svakog jutra boriti se s oblikovanjem i frizzom.

Sirena valovi

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Glamurozna frizura koja nikada ne izlazi iz mode ove sezone dobiva ležerniji zaokret. Umjesto savršeno oblikovanih valova kakve je nekada nosila Veronica Lake, danas se nose valovi koji su mješavina glamuroznih i onih koji izgledaju kao da si se upravo vratila s plaže. Na crvenom tepihu ih nose Blake Lively i Kate Hudson, ali i ti ih možeš oblikovati za večernje izlaske.

 | Autor:

Za oblikovanje ove frizure, ako nemaš već valovitu kosu, trebat će ti figaro i to po mogućnosti u nekoliko različitih veličina kako bi mogla oblikovati različite vrste pramenova. Ne zaboravi ni na redovitu njegu poput maske i seruma za kosu koji će kosu učiniti zdravijom, a samim time i lakšom za oblikovanje. Dobar izbor su i lakovi koji daju teksturu ili mat izgled kosi.

Više slika i cijene proizvoda potraži u galeriji...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0