Beauty
Trendovi u kosi 2022.

Trendovi u kosi: 3 naša frizera otkrivaju koje su boje i frizure trenutno najtraženije

  • Svako godišnje doba nosi nove trendove i u beauty svijetu, a posebno su nam zanimljivi trendovi u kosi
  • Promjenu frizure i boje često poželimo u proljeće, no s približavanjem ljeta već mislimo i na praktičnost... 
  • O trendovima u kosi koji vladaju u domaćim frizerskim salonima, razgovarali smo s naša tri poznata frizera

Proljeće je godišnje doba kad smo spremni za promjene, koje obično uključuju i našu kosu. Nova boja ili samo pramenovi, šiške ili drastična promjena duljine kose, sve su to dileme koje nam se nekad motaju po glavi. Što se događalo proteklih mjesec, dva? Čini se da se trenutačno odlučujemo na nešto suptilnije promjene boje kose, obožavamo prirodnost, a ponovno u modu vraćamo i neke trendove otprije.

O trenutnim trendovima u kosi te koje novosti treba istaknuti kod biranja boja, pramenova i šišanja, razgovarali smo s naša tri poznata frizera, Evelin Benković iz salona Evelin, Ivanom Pervanom iz Prime Visiona i Antonijom Draženovićem iz AD Haira.

Tehnike šišanja iz prošlosti 

Iako su trendovi u većini slučajeva kraćeg roka, postoje i oni koji nam se vraćaju iz sezone u sezonu. Tako nam je Evelin napomenula kako su se neke tehnike šišanja vratila na velika vrata! “Različite tehnike šišanja, od pixieja do slojevitih šišanja. Baš osnove samog šišanja i početka tog cuta, odnosno 60-ih i 70-ih godina. Te 70-e su se ponavljale 90-ih i evo ih sad opet.”

Spomenula je i veliki povratak jedne od najpoznatijih frizura 90-ih – tzv. fudbalerke, odnosno mullet frizure. “Ova verzija fudbalerke danas je jako stilizirana, a čak su se vratile i kod muškaraca”. 

trendovi u kosi za proljeće | Autor: @salon_evelin @salon_evelin Trendovi u kosi za proljeće

Klasično feniranje na četke

Što se tiče stiliziranja kose, Antonio je napomenuo kako se u velikom stilu vratilo i klasično feniranje, odnosno feniranje na četke. “Više nisu u trendu valovi, niti beach waves, nego klasična feniranja na četke s kojima postižemo veliki volumen.”

Vrlo su tražene razbarušene frizure s jako velikim volumenom, što je Antonio posebno naglasio te usporedio ovakve tipove frizura s Brigitte Bardot i njenom prepoznatljivom frizurom punom volumena. 

trendovi u kosi za proljeće | Autor: @_antoniohair_ @_antoniohair_ Trendovi u kosi za proljeće

Antonio je poručio kako se u modu vratilo i neravno, postepeno šišanje “gdje su gornji slojevi kose puno kraći od same dužine ostatka kose”. U trendu su i šiške koje uokviruju lice, nisu ravne, već kao zavjesice idu na dvije strane i uokviruju lice.

Pramenovi, ali drukčiji

Evelin je naglasila i kako su pramenovi uvijek u trendu, no danas u nešto drugačijem izdanju. “To više nisu globalni pramenovi na kojima smo navikli raditi desetljećima prije, sad su više free hand. Žene smo uspjeli prebaciti na light pramenove, a samim time i zdravlje njihove kose je poboljšano”. Jednako tako, naglasila je kako su žene sad puno svjesnije te i one koje do sad nisu pazile, sad su pažljivije oko zdravlja i brige za svoju kosu. 

trendovi u kosi za proljeće | Autor: @primevision_salon @primevision_salon Trendovi u kosi za proljeće

Zbogom balayage, stigli su baby lights

Jednak pomak u trendu kod pramenova je zamijetio i Ivan Pervan, čije klijentice također traže “laganije” verzije pramenova: “Baby lights pramenovi su i dalje popularni, ali i tehnike konturiranja svjetlijim nijansama oko lica općenito, a opet u nekoj nijansi za ljeto, toplijoj, pješčanoj ili butter nijansi. Takve su toplije nijanse najtraženije jer pristaju svima”. 

Antonio Draženović također je naglasio kako je trend sezone u bojanju kose definitivno “konturiranje” kose, odnosno lagani i mekani pramenovi oko lica. “Nikako se ne radi posvjetljivanje cijele kose, nego samo nekoliko debljih pramenova koji uokviruju lice, nikako klasični pramenovi ili balayage, od toga smo se odmaknuli”, rekao je Antonio.

trendovi u kosi za proljeće | Autor: @_antoniohair_ @_antoniohair_ Trendovi u kosi za proljeće

Ponovno se nose toplije nijanse

Napomenuo je i kako se ove sezone posebno nose toplije boje i nijanse, a ne kao nekad hladnije, sive. “Djevojke se više odlučuju za tople nijanse, neovisno o tome jesu li smeđe ili plave, nove nijansirane boje moraju biti tople. Za plavuše to su boje meda, jedno vrijeme je bilo aktualno što sivlje, samo da nije žuto, a sad je drugačije”, poručuje Antonio.

Prirodnost je veliki trend

Ivan je naglasio prirodnost, koju smatra naglaskom sezone. “Naglašen je prirodni look i kosa koja je stilizirana, ali da izgleda kao da se netko nije baš potrudio oko frizure”.

trendovi u kosi za proljeće | Autor: @primevision_salon @primevision_salon Trendovi u kosi za proljeće

“Nema tapiranja, nema ukočenih valova, frizure su fluidne, mekane i jako sjajne. Jako puno klijentica traži lijepi, prirodni, sjajni i zdravi izgled kose”, rekla je Evelin te objasnila kako se razvio i trend prirodnijeg izgleda kose.

“Trend je i svijest o ljepoti, autentičnosti, prirodnosti, njezi. Svaka žena je sama za sebe predivna, bila ona farbana ili ne farbana. Mislim da dobro prilagođeno šišanje i frizura i baš da se radi na toj autentičnosti i individualnosti, naglasak je globalno u svijetu na prirodnosti, posebnosti, da svatko bude ono što je”, zaključila je Evelin. 

trendovi u kosi za proljeće | Autor: @salon_evelin @salon_evelin Trendovi u kosi za proljeće

Prirodnost se prema Antoniju, jednako kao i u frizurama, vratila i u makeupu. „Prirodni ten, prirodne boje, ništa što je agresivno. Zato je iz mode izašlo i 'blajhanje' i izbjeljivanje. To su sada sve više medeni tonovi“.

Sad kad znaš sve trendove, spremna si i za novu frizuru!

Regenerator Možda vas zanima Nakon suhog šampona stigao je suhi regenerator. Što je on zapravo i kako ga koristiti? Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram@glhadz01

Komentari 0