Beauty

Trendi boje i frizure za novu sezonu

Jesen nas uvijek iznova oduševi toplim nijansama i novim trendovima u frizurama. Razlog tome je i možda što se imamo mnogo više volje posvetiti svojoj kosi. Nataša Družijanić iz frizerskog salona Cut-Up u Zagrebu otkrila nam je najnovije trendove.

"Kao i svake godine, i ove su sezone dizajneri ponudili pregršt novih trendova, no jasno je da neće svi naći svoje mjesto na ulici. Tako su raskošno natapirane frizure predložili i Nina Ricci, Versace i Oscar de la Renta, ali poprilično je izvjesno da nećemo često susretati nove Brigitte Bardot", objašnjava Nataša Družijanić.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Prema njenim riječima, ove sezone nosit ćemo tamnije nijanse boja za kosu. Tamnosmeđa je tako sveprisutna, a bakrenoj se dodaju crvena i čokoladna nijansa kako bi boja bila dublja i trajnija.

"Na mala vrata probija se i žarkocrvena, koju su frizeri proteklih godina vrlo malo ili nimalo koristili, a apsolutni hit je - siva, i to od najsvjetlije do najtamnije", kaže naša sugovornica.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Nekada omiljeni ombre polako izlazi iz mode, a zamjenjuje ga suptilnija tehnika bojanja s blažim prijelazima. Kod valovite kose, valovi više nisu strogo definirani i uredno posloženi, nego se preferiraju prirodne, blage i razbarušene kovrče kojima je uistinu teško odoljeti. Veliki povratak doživljavaju klasične ukosnice, koje se više ne skrivaju u kosi, nego kako Nataša kaže, postaju sastavni dio frizure koji je ukrašava i s čijom količinom se ne može pretjerati.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

"Pletenice su i dalje vrlo IN, nose se na sve načine, a često su im dodane i trake za kosu. Konjski rep koji je predstavio Valentino već se tijekom ljeta pojavio na dugim kosama, što ne treba čuditi s obzirom na to koliko ga je jednostavno napraviti", otkriva poznata frizerka.

Kaže i kako ove jeseni nema granica kada je šišanje u pitanju. Undercut ističe kao trend koji ostaje prisutan, ali ovoga puta je mnogo hrabriji i vidljiviji te nerijetko ukrašen raznim oblicima.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

"Pixie će i dalje biti tražen, kao i veoma kratka kosa. Šiške više ne prekrivaju obrve, nego su neobično izrezuckane i čak i najklasičnijem bobu daju novu, šarmantniju dimenziju", za kraj je poručila Nataša.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0