Beauty

Testirala sam najprodavaniji korektor na svijetu!

Dugo sam čekala trenutak kada ću se uhvatiti u koštac s najpopularnijim korektorom na svijetu - nekako to izbjegavajući da se ne razočaram u proizvod koji je navodno poslan direktno iz raja! Evo je li ostvario sva moja očekivanja...

Shape Tape - dvije male, pomalo besmislene, ali super moćne riječi. Tarte Cosmetics uspio je stvoriti formulu koja već skoro dvije godine oduševljeno kupuje beauty entuzijaste diljem svijeta, čak i po nešto paprenijoj cijeni. Naime, ovaj korektor je najpopularniji korektor na svijetu (tako ga zovu, zbilja!), a pritom je i najprodavaniji korektor 2017. godine, čemu svjedoči i činjenica da se jedan proda svakih 20 sekundi i odjednom možeš naručiti maksimalno dvije bočice. Booujie!   | Autor: miss7 miss7

Njegovu formulu odlikuje, kako kažu iz Tartea, puna pokrivnost i mat izgled koji se ne skuplja u bore i ne skida cijeli dan. Proizvod je veganski, sadrži shea maslac, maslac sjemenki manga i ekstrakt slatkoga korijena, koji ga navodno čine idealnim i za suhu kožu, jer je on istovremeno hrani, pa ne čini dodatno suhom i ne zateže. 

Možda vas zanima Isprobala sam Rihannin hit puder i hmm... Rubrika Beauty Beauty

Za početak, moram napomenuti da imam vrlo tamne podočnjake koje niti jedan korektor dosad nije uspio sasvim pokriti. Moje okoloočno područje nije suho, prije svakog šminkanja ga hranim posebnim proizvodom za hidrataciju, ali imam problem s milijun sitnih borica u koje se baš svaki proizvod uvuče. Shape Tape me ugodno iznenadio na prvu jer stvarno ima odličnu pokrivnost i prije svega daje vraški dobar highlight pa nekako izgledaš instantno svježije! Doduše, njegova tekstura je stravično gusta, poput najjačeg mat pudera, pa ga trebaš brzo blendati (najbolje spužvicom!), ne bi li se matirao, jer onda ga zbilja teško pomičeš s kože - štoviše, jednostavno sjedne na mjestu. U borice ispod očiju se uvlači minimalno i u stvari ga se nema potrebu dodatno matirati. Ne mogu reći da mi sasvim pokrije podočnjake, ali posao odradi zbilja poprilično dobro. Doduše, to je sve bilo u sklopu prvoga dojma kojega sam dobila nanošenjem povrh mat pudera, s kojim se očigledno slaže odlično. Situacija je bila drugačija kad je na redu došao dewy puder... Neke formule pudera mu očito ne pašu, pa se primjerice na Bourjois City Radiance puderu nije matirao, već se nekako neobično micao po licu skup s podlogom. Nakon matiranja puderom u prahu, dojam je bio suh i nagruvan, sve skupa nije izgledalo lijepo. Jednak dojam imam i za korištenje ovog korektora na goloj, samo dobro pripremljenoj koži preparativnim proizvodima, gdje očigledno sjeda na lice, ne da se lijepo stopiti i djeluje suviše neprirodno mat. Pritom je naglasio sve suhe dijelove lica i izgledao perutavo. 

Možda vas zanima Probala sam Huda Beauty tekući ruž i OVO mislim o njemu Rubrika Beauty Beauty

Cijena korektora je 190 kn i može se kupiti na Tartecosmetics.com, a dočeka te na kućnoj adresi za manje od tjedan dana. Bi li ga kupila ponovno? Mislim da ne bi! Iako je za moj pojam korektora poprilično skup, da je zadovoljio sva tri kriterija u koja sam ga stavila, onda bih ga smatrala i iskoristivim. Ovako djeluje isplativ samo u high-glam situacijama koje su tu eventualno jednom mjesečno kod kakvoga izlaska. No u bočici ga ima 10 mililitara što je jedna trećina pudera, pa ne mogu reći da nije isplativa investicija za nekoga tko preferira puno make upa na licu i taj pomalo Instagram, retuširani look. U mom slučaju, ostala sam malo razočarana, no sugeriram da ga svaki makeup ljubitelj isproba sam na sebi.

Ocjena: 3/5

 | Autor: miss7 miss7

Photo: miss7

Komentari 0