Beauty

Tekući puderi koji obećaju trajnost: evo što se nudi

Trajnost je jedna od najbitnijih odlika dobrog pudera. O njoj se raspravlja uvijek, ali tek ljeto i njegove vrućine donose prave testove. Prošetali smo drogerijama i parfumerijama te pronašli pudere koji obećavaju dugotrajnost. Za neke već znamo i lažu li nas...

U drogerijama i parfumerijama je uistinu široka ponuda pudera koji obećaju izuzetno dugu trajnost. Na nekima piše da traju i po 36 sati. Nevjerojatno zvuči, znam, ali ipak, eto, činjenica je da postoje puderi koji garantiraju toliku trajnost. Naposljetku, evo onih koji su nam zapeli za oko...

CATRICE HD LIQUID COVERAGE

Catrice Liquid Coverage tekući puder dostupan je u svim drogerijama po cijeni od 55, 90 kn. Pristupačan je, a obećava trajnost do 24 sata. Navedeno je da matira i ostavlja izgled druge kože. Ono što se na prvi pogled vidi je to da se nalazi u pakiranju koje svojim delikatnim izgledom i pipetom nadilazi cjenovni rang u kojem se puder nalazi. Ja odmah na pakiranje padnem pa bih sve što je lijepo odmah i kupila, ali mudriji od mene već su ozbiljno testirali ovaj puder, a video i recenzija nalaze se ovdje. 

RIMMEL LONDON LASTING FINISH 25 HOUR

Rimmel London Lasting Finish 25 Hour bio je moj omiljeni puder u mojim prvim studentskim danima. Kupila sam, sjećam se, i više puta. Vidjela sam da je sada obogaćen i SPF-om 20 (ne sjećam se da je tada bio), a još malo zaštitnog faktora uvijek dobro dođe. Može se kupiti po cijeni od 79, 90 kn. Obećava trajnost do 25 sati. Ono što se od njega sjećam da je prekrasno sjedao na kožu, fino se blendao i uistinu trajao dok ga ne skinem (moja koža naginje ka masnoj pa je to pravo čudo). S obzirom na povoljnu cijenu i super kvalitetu, jako sam ga voljela. Sigurno ću ga opet kupiti jednom, da vidimo je li nam ljubav vječna. 

 | Autor: miss7 miss7

L'OREAL INFALLIBLE MATTE 

L'Oreal Infallible Matte, prema riječima mojih brojnih poznanica, jedan je od najboljih mat pudera u drogerijskom cjenovnom rangu. Cijena mu je 81, 90 kuna. Obećava mat učinak koji traje 24 sata. Naravno da sam ga, slušajući gomilu pohvala, pokušala kupiti već nekoliko puta, ali u postojećem rasponu nijansi ne postoji nijedna koja mi odgovara. Nekako mi se čini da mi je i nasvjetlija nijansa, Vanilla 11, malo tamna. Možda, ovo ljeto (kad u konačnici i stigne), kad dobijem malo boje bude idealno. Njegovu detaljnu recenziju možete pronaći ovdje.

REVLON COLORSTAY 

Revlon Colorstay je prvi tekući puder za kojim su, na početcima bloganja u Hrvata, poludjele baš sve tadašnje blogerice. Nema tko ga nije nosio i hvalio naveliko. On također obećava trajnost od 24 sata, a može se kupiti u Mülleru za 105 kn. Danas postoje varijante za masnu te normalnu i suhu kožu. Iz mog iskustva, riječ je o možda malo preteškom puderu za ljetne dane, ali rekla bih da je idealan za neke posebne prigode kada uistinu vrijedi podnijeti malo težine na koži jer taj puder uistinu ne miče s mjesta.

 

 | Autor: miss7 miss7

VICHY DERMABLEND 

Od svih navedenih pudera, Vichy je jedini ''ljekarnički'' puder. Može se, dakle, kupiti u ljekarni po cijeni od cca. 175 kn. On obećava trajnost od 16 sati popraćenu ''osjećajem gole kože'' te ima SPF 35. Navedeno je kako je idealan za kožu s aknama, prištićima i crvenilom zbog svoje visoke pokrivne moći bez efekta maske. Ovaj puder nikad nisam isprobala, ali svakako namjeravam. Možda bi bio dobar za povremene erupcije kojekakvih nepravilnosti na licu s kojima se ''obični'' puderi i ne mogu baš nositi.

Možda vas zanima Ovo su najbolji puderi sa zaštitnim faktorom na tržištu Rubrika Beauty Beauty

ESTÉE LAUDER DOUBLE WEAR STAY-IN-PLACE

Estée Lauderov Double Wear svjetske YouTuberice uistinu obožavaju i kuju u zvijezde. Kako mu i samo ime kaže, on ostaje na mjestu. Kod nas je dostupan u Mulleru i Douglasu po cijeni od 379 kn. Njegovu light verziju koristi čak i Jelena Rozga, a ne sumnjamo da ima još poklonika među slavnim osobama. Ima SPF 10, a piše da je postojan i do 15 sati.  Navodno je otporan na vlagu, visoke temperature i znojenje te daje srednje do potpuno prekrivanje. Ovaj puder isprobala sam kod prijateljice samo jedan put i zaljubila se na prvo nošenje. Na mom je licu izgledao ljepše nego ijedan puder prije i poslije njega. Ne sjedi na koži, savršeno se blenda i nije me pratio osjećaj težine na licu. S obzirom da sam ga stavila tek poslijepodne i nisam ga testirala u pretjerano teškim uvjetima, ne mogu mnogo govoriti o trajnosti. Ipak, sigurno hoću, on je definitivno moja iduća ozbiljna šminkerska investicija. 

 | Autor: miss7 miss7

Photo: miss7

Komentari 0