Beauty

Puder: Najbolji način da izabereš svoju boju i naneseš ga da izgleda tip-top

  • Pravilno nanošenje podloge zadaje glavobolju mnogim djevojkama, a kamen spoticanja je i sam odabir idealne nijanse pudera
  • Osim pronalaska odgovarajuće nijanse, vizažisti savjetuju miješanje pudera s kremama za njegu kože 
  • Predlaže se i pažljivo masiranje pudera u lice, a kao proizvod za 'setiranje' maglica za lice

I jednim pogledom na fotografije s crvenog tepiha zavidimo slavnim zvijezdama na savršenom tenu. To ne znači da su lišeni svake nepravilnosti i bore, već imaju pristup sjajnim vizažistima koji barataju make-up tehnikama poput najtalentiranijih slikara. Kao problem nespretno nanesenim podlogama koje su temelj svakog daljnjeg eksperimentiranja s make-upom, navode jednostrani pristup šminkanju - primjenjivanje samo jednog proizvoda.

Možda vas zanima Žene su nam otkrile: ''Bila sam ljubomorna na cure koje imaju lijepu i glatku kožu'' Rubrika Beauty Beauty

Savjeti stručnjaka pokazuju da je puder poželjno miješati s drugim proizvodima za njegu kože, a kod same metode nanošenja kombinirati masiranje i nanošenje četkicom kako bi se dobila savršena podloga koja se ne uvlači u pore.

Pronađi odgovarajuću nijansu

Put ka savršenoj podlozi je pronalazak idealne nijanse pudera. Jedan dobar trik je nijansu pudera uskladiti s bojom vrata, a ne sa zapešćem ili rukom. Također, uzmi u obzir i svoj podton kože, a to možeš učiniti tako da proučiš svoje vene - ako su ti zelenkaste, imaš žuti podton za što su dobri puderi u roskastim nijansama. Ako imaš plavkaste vene, bolje je odabrati puder u žućkastim nijansama. 

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

S lijeva na desno: CATRICE HD Liquid Coverage (55,90 kn), MAX FACTOR Lasting Performance (62,36 kn), L'OREAL Infaillible 24h Fresh Wear (67,13 kn)

Pomiješaj puder s hidratantnom kremom za lice...

Ukoliko ciljaš na prirodan i svjež izgled, pomiješaj malo pudera s hidratantnom kremom za lice. Doziraj onoliko pudera koliko ti je potrebno, a ako imaš zahvalan ten bez nepravilnosti savjetujemo ti da u 'smjesu' staviš više kreme, a manje pudera. Na taj ćeš način dobiti laganu i hidratantnu pokrivenost.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

S lijeva na desno: MIXA Moisturizing Cream (34,93 kn), NIVEA Soft (23,90 kn), L'OREAL Hyaluron Specialist (41,99 kn)

... ili s nekim drugim formulama za njegu kože koje voliš

Ako više voliš mat ili baršunasti finiš i za to imamo rješenje - u osnovi, možeš pomiješati bilo koju formulu za njegu kože koja ti se sviđa, pa čak i više njih. Jedan od savjeta vizažista je da svom puderu dodaš par kapi seruma s vitaminom C za postizanje ljepšeg i zdravijeg tena. 

Možda vas zanima Dobila si lijepu brončanu boju? Pomoću ovih 5 trikova preplanuli ten trajat će dulje Rubrika Beauty Beauty

Četkice ili prsti?

Dobro pitanje - i nema pogrešnog odgovora. Kod pudera će većina vizažista savjetovati korištenje četkica, ali nećeš pogriješiti ni naneseš li ga prstima - u tom slučaju proizvod pažljivo umasiraj u kožu lica kružnim pokretima kako bi pojačala cirkulaciju i 'zagrijala' formulu pudera koja će se tada ljepše stopiti s tvojom kožom.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

S lijeva na desno: MAC (230,00 kn), CATRICE (44,90 kn), NYX (115,00 kn)

Puder u prahu nije jedini način za 'setiranje' pudera

U stvari, maglica za lice će ti dati dodatnu dozu blistavosti i hidratizacije te neće naglašavati pore, bore i suhe dijelove lica. No, ako si već nanijela puder u prahu, nema veze, maglica će upiti potencijalni višak. Bočicu drži nekoliko centimetara od lica i nježnim ju pritiskom apliciraj na svoje lice.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr

S lijeva na desno: L'OREAL Shake & Glow (82,10 kn), NYX Dewy Finish (57,53 kn), MAC Prep+Prime (102,73 kn)

Možda vas zanima 7 lukavih trikova sa šminkom koji odmah čine da izgledaš mlađe Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram/Zara

Komentari 0