Beauty

7 lukavih trikova sa šminkom koji odmah čine da izgledaš mlađe

  • Opće je poznato da nas make up vrlo lako može učiniti starijima, no postoje određeni trikovi pomoću kojih možeš izgledati i svježije i mlađe
  • Recimo, za početak, odbaci sve sa šljokicama i, ako još nisi, upoznaj prednosti bijele olovke

Briga o tijelu, licu, ali i umu uvelike čini razliku u tome kako se osjećamo i koliko osjećamo godine koje nosimo. Ipak, i dalje se volimo potruditi da izgledamo što mlađe jer se onda tako i osjećamo. Postoje izvrsni sitni trikovi koji čine veliku razliku kada je izgled u pitanju, no osim na make up trebalo bi pripaziti i na životni stil: piti puno vode, izbjegavati prerađenu i slatku hranu, dovoljno spavati jer i to su stvari koje nas mogu postarati ili pomladiti!

 

A post shared by Wake Up and Makeup (@wakeupandmakeup) on

1. Izbjegavaj glitter

Iako je sada veliki trend, ako želiš izgledati mladoliko, izbjegavaj glitter jer on ima tendenciju uvući se i u najfinije borice i tako ih naglasiti. S druge strane, šljokice možeš nositi u superfino mljevenim pigmentima i tako izbjeći ulaženje proizvoda u bore. Ipak, usuđujemo se reći da želiš li nositi glitter, nosi ga.

2. Puder s reflektirajućim česticama

Mladoliki look svakako najbolje stvaraju tekući puderi s reflektirajućim česticama. Posebno lijep i "flawless" dojam daju kada se nanose beauty blenderom jer ova spužvica ima moć napraviti da kožu djeluje kao da je retuširana. Reflektirajuće čestice u stvari pomažu stvoriti dojam prirodne kože s prirodnim sjajem, a pritom daju dobru pokrivnost.

3. Uvini trepavice

Ovo je najjednostavniji korak beauty rutine, a čini takvu razliku. Uvijene trepavice otvaraju pogled, a velike, otvorene oči jedna su od odlika mladosti. Najbolje je držati uvijač na trepavicama po 15 sekundi i zatim nanijeti dobru maskaru za dužinu i volumen.

Možda vas zanima Isplati se isprobati! 11 super učinkovitih trikova za što bujniju tanku kosu Rubrika Beauty Beauty

4. Koristi bijelu olovku za oči

Umjesto smeđe ili crne olovke biraj bijelu ili nude jer i one otvaraju pogled. Rezultat koji daju su uistinu velike, širom otvorene oči!  | Autor: Instagram Instagram

5. Uzgajaj obrve

Velike, ali bushy i uredno počupane obrve su sada veliki hit, a i jedan od faktora koji nas čini mladima. Najbolji efekt gušćih obrva postići ćeš uz pomoć gela za obrve u boji koji najrealnije stvara dojam bushy obrve.

6. Nosi rumenilo

Malo rumenila na obrazima jednostavno daje bljesak svježine licu. Najvjernije će prirodnu rumen lica rekreirati kremasto ili tekuće rumenilo koje treba dobro izblendati na rubovima da djeluje što manje napadno. Najbolji ton? Kakva svježa ružičasta!  | Autor: Instagram Instagram

7. Nosi olovku za usne

Olovkom možeš uredno iscrtati usnice, što sprečava da se ruž razlije po sitnim borama oko ustiju i stvara dojam mladosti. Preko iscrtanih usnica nanesi ruž kako bi dobila na punoći i tako zaokruži svježiji, mladenački look. 

Možda vas zanima Potvrdila znanost: Ovih 5 trikova čine te privlačnijom - i sretnijom! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Zara

Komentari 0