Beauty

Šuška se o još jednom minimalističkom trendu u svijetu manikura koji će svi htjeti isprobati

U svijetu manikura postoji jedan trend koji uistinu nikada ne izlazi iz mode, a to je minimalizam. Prošli su blagdanski dani kompliciranih dizajna i pretjeranog ukrašavanja noktiju. Trend minimalističke manikure obuhvaća jednostavnost, čiste linije i nenametljivu eleganciju. Stoga ne čudi da se u beauty svijetu priča o još jednom minimalističkom i, doslovno, "clean" trendu manikura, a zove se soap nails.

Ako želiš jednostavnu manikuru koja će obilježiti svježi i novi početak godine, najbolji izbor je soap nails trend koje trenutno možemo vidjeti posvuda. Soap nails manikure suptilna su alternativa upečatljivim bojama i nail-artu koji nas ponekad može ostaviti bez teksta svojom maštovitošću, a ponekad i time što su prilično čudne, zar ne? Svi obožavatelji minimalizma ponovno će doći na svoje uz soap nails trend koji je decentan, ali divan.

Možda vas zanima Mašne se ne nose samo u kosi i na odjeći, Nicola Peltz-Beckham nosi ih i na noktima Rubrika Beauty Beauty

Što je soap nails trend?

Podižući čiste i jednostavne manikure na još višu razinu, cilj soap nails manikure je učinkovito prenošenje dojma ekstra čistih noktiju i njegovanih ruku. Potrebno je postići osjećaj i izgled svježe manikure pa su tako podrezani, izrašpani i izglancani nokti jako važna stavka ove vrste manikure, a ako k tome napraviš omekšavajući piling ruku, to će kreirati izgled manikure koja je upravo izašla iz sapuničaste pjene nakon pjenušave kupke. Uz to, potrebno je svježe uređenim, golim noktima dodati samo sjajni nadlak koji im daje gotovo “mokri” efekt za čisti finiš. Ako ipak više voliš dozu boje, možeš prilagoditi ovaj trend sebi, dodavanjem prozirno ružičastih ili mliječno bijelih nijansi ispod sjajnog, prozirnog nadlaka. Također, možeš završiti manikuru s nekim minimalističkim i suptilnim dizajnom ako želiš (točkicom ili tankom linijom), u jednako “clean” nijansama poput bijele ili krem boje.

Princeza Diana Možda vas zanima Manikura kakvu je nosila princeza Diana ponovno je u trendu, a evo kako je napraviti kod kuće Rubrika Beauty Beauty

Kako možeš kreirati ovu manikuru kod kuće?

Budući da je ova manikura ekvivalent “no make up” make up looku, baza je iznimno važna. Baš kao što ne možeš kreirati “no make up” make up look bez dodatnog truda vezano uz njegu kože, tako soap nails zahtijevaju da svojim noktima i rukama pružiš bogatu dozu njege. To znači da nokte i zanoktice namažeš uljem za nokte kad god možeš i izdvojiš više vremena na pripremu nokta nego na samo lakiranje kada je u pitanju manikura.

Potrebno se usredotočiti na temeljito čišćenje noktiju od prethodnog laka te njihovo poliranje dok prirodno ne zasjaje. Potrebno je urediti zanoktice i izrašpati nokte kako bi bili simetrični. Nakon toga im možeš pružiti sjaj slojem ultra sjajnog laka i nadlaka. Ton laka je manje važan od svježeg i čistog finiša. Za kraj, obavezno rukama osiguraj isti tretman pa napravi piling i hidratiziraj ih bogatom kremom za ruke ili čak maskom koja će ti pružiti najmekšu kožu u kombinaciji s besprijekornim soap noktima.

tamnoplava manikura Možda vas zanima Ova otmjena anti-trend manikura savršena je protuteža klasičnim zimskim bojama lakova Rubrika Beauty Beauty

Upamti, najvažnije je zdravlje noktiju, kutikula, kožice oko noktiju, ali i kože ruku, u suprotnom nećeš moći uspješno kreirati ovu divnu, dewy manikuru. U nastavku donosimo nekoliko proizvoda koji će ti pomoći u kreiranju soap nails manikure kod kuće.

OPI ProSpa Nail & Cuticle Oil To Go

 | Autor: Foto: makeup.hr (27,31 €)

ebelin škarice za kožicu oko noktiju

 | Autor: Foto: dm (6,95 €)

ebelin staklena rašpica za nokte

 | Autor: Foto: dm (3,17 €)

DEPEND Super Shine rašpica za poliranje noktiju

 | Autor: Foto: dm (2,50 €)

Silcare Hand Scrub Silk Paste

 | Autor: Foto: makeup.hr (5,03 €)

Diptyque Exfoliating Hand Wash

 | Autor: Foto: makeup.hr (69,37 €)

Pupa Vamp! Scented Transparent Base & Top Coat Top coat

 | Autor: Foto: Douglas (10,99 €)

Essie Gel Couture u nijansi Sheer Fantasy

 | Autor: Foto: Notino (12,50 €)

Catrice lak za nokte iz Sheer Beauties kolekcije u nijansi Milky not Guilty

 | Autor: Foto: dm (3,90 €)

Neutrogena Norwegian Formula® CICA Repair hranjiva maska za ruke

 | Autor: Foto: Notino (4,40 €)

La Roche-Posay Cicaplast Mains krema za ruke

 | Autor: Foto: Notino (10,70 €)

Photo: Instagram @sansilt

Komentari 0