Beauty

Suhi šampon: 3 stvari koje trebaš i 3 koje ne smiješ raditi

Suhi šampon trebao bi biti jedan od najboljih darova koje su nam poklonili bogovi ljepote. Isušuje masne korijene, daje sjajnu teksturu te nam omogućuje da bez napora radimo frizure - ako ga pravilno koristimo

Ako ga pravilno koristiš, može učiniti sve nabrojano – i više! Ali ako sam sjediš i razmišljaš: „Zašto su svi opsjednuti s tim proizvodom? To apsolutno NIJE za mene“ – to je možda zato jer ga ne koristiš kako treba. 

Pogledaj što TREBA i što NE TREBA raditi sa suhim šamponom. 

TREBA ga koristiti za dodavanje volumena 

Ako si mislila da se suhi šampon može koristiti samo na prljavoj kosi, pogrešno si mislila. Ako imaš finu tanku kosu, može biti sjajan volumenizator. Pokušaj ga posprejati po korijenu kose, a potom pročešljati da dobiješ dodatni volumen.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

NE TREBA ga prskati iz velike blizine 

Većinom upute kod suhih šampona kažu da se prska iz udaljenosti od 10 -15 centimetara. Stručnjaci kažu da je to zato „jer je proizvod previše koncentriran na malom prostoru i mogao bi postati vlažan.“ Najbolje je sprejanje iz daljine, a potom ga treba ostaviti najmanje minutu do dvije (kako bi šampon upio višak masnoće) prije stajlinga. 

TREBA ga pročešljati 

Nanijela si ga i ostavila? Tražiš talog… „Ako uglavnom koristiš suhi šampon da smanjiš masnoću kose, pročešljaj kosu kako bi se uklonio višak proizvoda, savjetuju stručnjaci. Međutim, ako želiš teksturu i volumen, može biti odličan za „updo“. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

NE TREBA ga koristiti krajem dana 

Tvoje vlasište, kao i ostatak kože, ima koristi od čišćenja. Bi li ostavila šminku na sebi na kraju dana, a da je ne ukloniš? 
Dok je suhi šampon osvježivač kose i zadržat će stajling kose duže nego obično, ne zamjenjuje pranje kose unedogled – koliko dugo će to činiti, to ovisi o tvojoj kosi i vlasištu. Suhi šampon općenito može prolongirati stajling za dan ili dva. 

Možda vas zanima 5 frizura za dane kada ti se ne da prati kosa Rubrika Beauty Beauty

TREBA ga sušiti fenom za kosu 

Možda najbolji trik koji smo naučili u svezi suhog šampona je od slavnog frizera Daniela Martina koji kaže da nakon nanošenja suhog šampona prosušiš kosu fenom. „To će pomoći distribuirati proizvod daleko od vlasišta i malo u sredinu“, kaže. Također kaže da pomaže s volumenom i otklanjanjem svih vidljivih ostataka. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Možda vas zanima 3 trika za ekspresno brzo sušenje kose Rubrika Beauty Beauty

NE TREBA prskati samo vrhove kose 

Česta pogreška koju ljudi rade jest kad sprejaju suhi šampon na vidljive dijelove korijena ili samo na povrh frizure. Međutim, kako bi dobila maksimum iz proizvoda, trebala bi kosu razdvojiti jednom ili dvaput (i više puta ako si blagoslovljena gustim kovrčama) te nanijeti suhi šampon između svakog „odjeljka“. 
To će ti dati više volumena te bolje oponašati kompletno pranje kose, a ne da tek apsorbira masnoću s gornjeg sloja kose. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0