Beauty

5 frizura za dane kada ti se ne da prati kosa

Što kada nisi stigla oprati kosu, a n eželiš izgledati loše? Najbolji odabir je šampon za suho pranje i - kreativnost! Ove ćeš frizure složiti u sekundi

Svi smo ponekad toliko lijeni da nam se jednostavno ne da oprati kosu. Pranje, sušenje, frizura, sve to djeluje prenaporno. S druge strane nekih smo dana u takvoj žurbi i strca da nam na kraju ne ostaje dovoljno vremena za osnovnu brigu o sebi. Bilo kako bilo, ako ti je kosa prljava, a važno je da izgledaš dobro, nudimo ti najbolje načine kako da prikriješ neugodno masno vlasište. Za svaku od predloženih frizura potreban je šampon za suho pranje kojim ćeš pripremiti teren i malo dobre volje.

1. Lažni undercut

Na ovaj način najbolje ćeš sakriti razdjeljak koji najčešće nosiš (i najmasniji je), a posebno ćeš dobro kamuflirati masnoću napraviš li nizove pletenica uz glavu na tom području. Na ostatak kose možeš staviti sprej za teksturiranje, čiji volumen će također dati privid čistoće.

 

A post shared by HERSHESONS (@hershesons) on

2. Visoka punđica

Nakon šampona za suho pranje prstima uz glavu skupi kosu u punđicu na vrhu glave. Najlakše ćeš je napraviti tako da prvo svežeš visoki rep a zatim ostatak kose vrtiš oko svoje osi i učvrstiš još jednom gumicom. Ovo je najklasičniji način za prikrivanje toga koliko ti je kosa zapravo prljava.

3. Punđica ili rep s maramom

Visoki rep ili punđicu možeš nadograditi cool maramom koju ćeš zavezati s prednje (a la Tupac!) ili stražnje strane glave i tako dodatno zakamuflirati pravo stanje kose.

 

A post shared by Hairport Frisør (@hairport) on

4. Zalizani niski rep

Ovo je jedna od onih elegantnih frizura koja se uistinu najlakše napravi baš kada imaš masnu kosu. Prvo je potrebno dobro kosu začešljavati prema natrag, ovisno želiš li razdjeljak na sredini ili na stranu, a zatim sve pažljivo skupiti u niski red na sredini glave.

 

A post shared by Ligia Lascus (@ligia_lascus) on

5. Dutch pletenice

Ili takozvane boksačke pletenice odlične su za dane kada imaš i masne šiške i masnu kosu jer ih možeš spojiti. Nakon velike količine šampona za suho pranje, samo kreni slagati pletenice uz glavu koje ćeš na krajevima pričvrstiti malim, plastičnim gumicama za kosu. 

Photo: Instagram

Komentari 0