Beauty

Što su LED maske za lice, kako se koriste i kako zapravo djeluju?

  • Svjetlosna terapija je postala mainstream
  • LED maske jedan su od onih uređaja koji su napravili prijelaz od "samo za salone" do "dostupnih kod kuće"  
  • Rade na principu crvenih i bliskih infracrvenih LED dioda koje emitiraju svjetlost za ciljanu višestruku njegu kože, a kao rezultat toga, obožavaju ih urednici ljepote, influenceri i slavne osobe diljem svijeta

Tijekom posljednjih nekoliko godina pozdravili smo niz inovativnih i uzbudljivih uređaja za tehnologiju ljepote - koji su nekoć bili dostupni samo preko naših omiljenih stručnjaka za lice ili dermatologa - u naše vlastite domove. Jedan takav primjer je LED maska ​​za lice, proizvod koji vole mnogi influenceri i slavne osobe.

Pa što su zapravo LED maske za lice? Izgledaju robotski - poput pokrivala za glavu iz 'Ratova zvijezda', ako hoćeš, i obećavaju da će ti dati čistiju i glatkiju kožu. Nazvane LED svjetlosne maske, one su upravo ono kako i zvuči - uređaji osvijetljeni LED svjetlima koje nosiš preko lica.

Tretman kolagen nitima - lifting bez skalpela revolucija je u anti-age njezi Možda vas zanima Tretman kolagen nitima - je li ovaj novi lifting bez skalpela revolucija u anti-age njezi? Rubrika Beauty Beauty

Što LED maska ​​čini koži?

Svaka maska ​​koristi drugačiji spektar svjetlosnih valnih duljina koje prodiru u kožu kako bi pokrenule promjene na molekularnoj razini, kaže Michele Farber, dermatologinja iz New Yorka.

 | Autor: Instagram@drdennisgross Instagram@drdennisgross

Svaki spektar svjetlosti proizvodi različite boje za ciljanje različitih kožnih problema. Na primjer, crveno svjetlo osmišljeno je za povećanje cirkulacije i stimuliranje  kolagena, što ga čini korisnim za one koji žele smanjiti pojavu linija i bora. Gubitak kolagena, koji se obično događa kod starenja i oštećenja kože suncem, može pridonijeti finim linijama i borama.

S druge strane,  plavo svjetlo cilja na bakterije koje uzrokuju akne, što može pomoći u zaustavljanju ciklusa izbijanja akni, bilježi istraživanje u Journal of the American Academy of Dermatology. To su dvije najčešće i najpopularnije boje koje se koriste, ali druge maske na tržištu koriste dodatno svjetlo, poput žute (za smanjenje crvenila) i zelene (za smanjenje pigmentacije).

Možeš li pretjerati s terapijom LED svjetlom?

LED maske za lice prilično su jednostavne za korištenje. Budući da ne emitiraju UV svjetlo i neinvazivne su, također su vrlo sigurne za korištenje, pa nije lako pretjerati. Kozmetičarka Antonija Tretinjak kaže kako vrijeme upotrebe LED maske ovisi o proizvođaču, pa tako to može biti 7-10 minuta ili više, a s obzirom da tretman preofesionalnim LED maskama u salonima traje pola sata, maske sa LED svjetlima za primjenu kod kuće su slabije i treba im duže vrijeme djelovanja kako bi bile učinkovite. Za najbolje rezultate uvijek slijedi upute proizvođača, a ako primijetiš bilo kakve znakove oštećenja, odmah prestani koristiti masku i posavjetuj se s liječnikom ili dermatologom.

 | Autor: Instagram@kahliaskinaustralia Instagram@kahliaskinaustralia

Što staviti na lice prije i poslije terapije LED svjetlom?

Kozmetičarka Antonija savjetuje kako je najbolje masku nanositi na čistu kožu, bez ikakvih proizvoda prije. Sve ostalo svjetlu stvara barijeru, tako da se maska stavlja isključivo na čistu kožu, kaže Antonija. Nakon LED maske može se nanijeti uobičajena krema, ili serum pa zatim krema, ono što se inače koristi. Naravno, ako se izlažeš suncu nakon tretmana treba nanijeti i uobičajenu kremu sa zaštitnim faktorom, i neka bude najmanje SPF 50.

Sve više ljudi koristi zeolit - kako može pomoći osobama s kožnim problemima

Koja LED boja ti je potrebna? 

Žuta: svjetlo za predkondicioniranje koje stvara kretanje u gornjim slojevima stanica kože, čineći kožu pripremljenijom za blisko infracrveno svjetlo koje slijedi. 

Plava: Koristi se za liječenje akni i ožiljaka od akni. Cilja bakterije duboko u porama i, u kombinaciji s crvenim svjetlom, može smanjiti upalu kože uzrokovanu aknama ili drugim kožnim oboljenjima.

 | Autor: Instagram@drdennisgross Instagram@drdennisgross

Crvena: Koža će biti 'punija' i svježija (također potiče cirkulaciju krvi) i odmah će zablistati, ali nakon tri do pet dana vidjet ćeš pune rezultate. 

Je li 'post kože' tajna zdrave i čiste kože? Evo što kažu stručnjaci Možda vas zanima Je li 'post kože' tajna zdrave i čiste kože? Evo što kažu stručnjaci Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram@drdennisgross

Komentari 0