Beauty

Sve više ljudi koristi zeolit - kako može pomoći osobama s kožnim problemima

  • Koža je najveći čovjekov organ i prvi pokazatelj zdravlja
  • Promjene na koži ukazuju na nedostatke pojedinih vitamina i minerala, a često mogu biti pokazatelj i bolesti, dok su sitne bore i akne pokazatelj da nešto pogrešno radimo, odnosno da trebamo promijeniti svoju beauty rutinu
  • Često zaboravljamo koliko je važna redovita, ali i adekvatna njega lica koja bi, osim čišćenja i hidratacije, trebala uključivati i povremenu detoksikaciju

Što je točno detoksikacija lica?

Detoksikacijom lica pomažemo koži da očisti nakupljene toksine, masnoće, prljavštinu i ostatke šminke koji začepljuju pore i sprječavaju ili umanjuju prirodnu regulaciju izmjene tvari, otežavaju perifernu cirkulaciju i kumulativno doprinose propadanju. Zdrava i sjajna koža naravno zavisi i od ishrane, a detoksikacija daje koži dodatan impuls čak i kada jedemo sve prave namirnice i koristimo prirodne i provjerene preparate za dnevnu njegu. 

Detoksikacija lica većinom se svodi na kombinaciju pilinga, tretmana lica poput korištenja posebnih maski za lice na bazi sastojaka koji pomažu koži u oslobađanju od toksina, prilagođenu prehranu bogatu antioksidansima te hidrataciju izvana i iznutra. 

Koliko često se preporučuje detoksikacija lica?

U zimskim mjesecima suočavamo se s hladnim zrakom, vjetrom te toplim i suhim zrakom uzrokovanim grijanjem prostorija, a sve to isušuje našu kožu koja je i pored toga svakodnevno izložena štetnim vanjskim utjecajima. Onečišćenje zraka jedan je od najčešćih krivaca za vidljive znakove oštećenja i starenja kože. Na to, nažalost, ne možemo utjecati pa su svakodnevni susreti s toksinima neizbježni. 

Zimi se također lošije hranimo i manje krećemo, što pomaže nakupljanju toksina u organizmu, a posljedice se u većini slučajeva najprije primijete na koži. Ukoliko si primijetila pojavu ekcema, psorijaze, crvenila, akni ili mitesera, to znači da je tvoje tijelo, a samim time i koža, preoopterećana toksinima i vrijeme je za čišćenje, odnosno detoksikaciju. 

Detoksikacija se preporučuje barem dva puta godišnje, na prijelazu sezona ljeto/zima i zima/ljeto, a osigurava trenutno vidljive rezultate - koža je sjajna, osvježena, pomlađena, glatka i čvrsta. Posebno se preporučuje osobama s problematičnom kožom sklonom aknama te osobama koje žele otkloniti sitne nepravilnosti na koži.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Kako napraviti detoksikaciju lica kod kuće?

Kao što smo već spomenuli, potrebno je poduzeti nekoliko ključnih koraka kako bi detoksikaciju lica smatrali uspješnom, a poželjno je da traje barem 3 dana, kako bi se ispoštovali svi koraci. 

1. Prilagodi prehranu - Izbjegavaj šećere, kavu, alkohol, prerađenu hranu i fast food, a prednost daj svježem voću i povrću. Namirnice poput rajčice, mrkve, brokule, grožđa, banana, kelja, oraha, krušaka, avokada i lubenice dat će sjaj tvojoj koži. Svježe voće i povrće preporučljivo je prije konzumacije potopiti u zdjeli s vodom u koju je prethodno potrebno dodati 2 mjerice zeolita kako bi bila sigurna da u organizam nećeš unijeti pesticide (pesticidi su izvor teških metala koji oksidiraju u organizmu te su uzročnici niza poremećaja).

2. Pij čajeve - Čaj od koprive, đumbira, čička ili maslačka. Ove trave poznate su po protuupalnom djelovanju i po tom da pospješuju rad jetre i bubrega, a eliminirat će i vrećice ispod očiju. Ako pak osjetiš potrebu za kofeinom, popij zeleni čaj, koji je odličan izvor antioksidansa.

3. Odi na masažu i u saunu - Masaža pospješuje izbacivanje štetnih tvari iz organizma. I sauna je odličan izbor za jednostavnu i brzinsku detoksikaciju jer nakon tri uzastopna boravka u parnoj prostoriji možemo izgubiti i do litru i pol znoja, a s njim i razne vrste toksina, uključujući i kemikalije poput pesticida i teških metala. 

4. Pij minimalno 2 litre vode dnevno - Da bi tijelo i koža bili hidratizirani te da bi uspješno izbacili toksine, potrebno im je minimalno 2 litre vode dnevno. Voda također potiče probavu, metabolizam i cirkulaciju koja je ključna za zdrav i svjež izgled kože.

5. Vježbaj - Svaki dan hodaj, vozi biciklu, vježbaj. Fizička aktivnost je važan dio detoksikacije jer kretanjem ubrzavamo postupak izbacivanja toksina iz tijela.

6. Započni dan mlakom vodom s limunom - Ne postoji bolji i efikasniji trik za detoksikaciju od čaše mlake vode s limunom na tašte.

7. Probaj hidroterapiju - Tuširaj se toplom vodom 5 minuta, a zatim hladnom vodom 30 sekundi. Postupak ponovi tri puta. Primijetit ćeš kako će ti automatski proraditi cirkulacija.

8. Napravi piling lica - Mnogi u nedostatku vremena zaboravljaju koliko je piling kože važan. Bilo bi poželjno napraviti piling lica jednom do dva puta tjedno, čime odstranjujemo mrtve stanice kože, ostatke šminke i nakupljene nečistoće koje uzrokuju začepljenje pora i pojavu akni. 

9. Napravi masku za dubinsko čišćenje pora - Najvažniji dio detoksikacije lica je maska, i to ne bilo koja maska. Maska za lice od zeolita pokazala se kao iznimno učinkovita pomoć za detoksikaciju kože i posljedično upalnih procesa. Zeoliti su prirodni minerali s najsnažnijim detoksifikacijskom učinkom. Čestice zeolita imaju strukturu nalik kavezu u kojem zarobljavaju toksine, teške metale, kancerogene tvari, pesticide i ostale štetne tvari iz naše ubrzane svakodnevice. Kod odabira zeolita treba biti posebno pažljiv jer se zeolitu kvaliteta može znatno razlikovati. Zeotex maska za lice od najsitnijih čestica zeolita odlična je za mješovitu kožu, sklonu aknama i crvenilu, za dubinsko čišćenje i otklanjanje toksina i nečistoća iz pora. 

 | Autor: Zeotex Zeotex

Vrlo je praktična i jednostavna za korištenje kod kuće:

Korak 1. Izmiješaj 3 mjerice praha Zeotexa s 1 žličicom vode.  
Korak 2. Kada se dobije jednolična smjesa nalik pasti, namaži na lice i ostavi da se maska osuši i stvrdne na licu, otprilike 15-20 minuta. 
Korak 3. Nakon ispiranja, nastavi s uobičajenom njegom lica. 

Ukoliko ti se ovo čini kompliciranim ili si tip osobe koji voli već gotove maske za lice, preporučujemo ti već gotovu Zeotex masku za lice, pogodnu za sve tipove kože. Zahvaljujući aktivnim sastojcima - zeolitu, aloe veri, gelu crvenih algi i ne manje važnim aktivnim komponentama iz macerata centelle asiaiice – ova maska učinkovito uklanja nečistoće, toksine i višak sebuma na koži te je savršen izbor za detoks, regeneraciju i zaštitu kože.

 | Autor: Zeotex Zeotex

10. Hidratiziraj kožu izvana - Jednako kao što kožu hidratiziraš iznutra, jako je važno svakodnevno je hidratizirati izvana. Detoksikaciju lica obavezno zaokruži hidratantnom kremom. Ukoliko imaš problematičnu kožu sklonu aknama, preporučujemo ti Zeotex Derm kremu za problematičnu kožu koja sprječava pojavu problema kože, a postojeće olakšava. Blagodatno djeluje na suhu i nadraženu kožu koju vlaži, omekšava i smiruje. Podupire sposobnost obnavljanja kože te popravlja strukturu kože, čime je izgled kože poboljšan i svjež.

 | Autor: Zeotex Zeotex

Zašto Zeotex proizvode preporučuje struka?

Zašto je zeolit dobar za kožu i zašto bi trebao postati dio svačije beauty rutine, objasnila je i dermatologinja i vlasnica Poliklinike Dermalife, Nevia Delalle, koja ima samo riječi hvale za Zeotex proizvode.

''Nedavno sam isprobala Zeotex kremu i masku i odmah je preporučila i nekim svojim pacijentima, a rezultati su me ugodno iznenadili. Godinama testiram brojne proizvode i s vremena na vrijeme me neki od njih osvoje bilo teksturom, sastavom i aktivnošću, a nekada me osvoje, jer su drugačiji. Posljednjih godina često nailazim i na pacijente koji žele koristiti preparate isključivo prirodnog sastava i bez dodanih kemikalija. Kada govorimo o takvim preparatima, a pri tome očekujemo rezultat, svakako svoje mjesto ima Zeotex krema i maska koje djeluju sinergistički i vrlo brzo umiruju kožu, smanjuju upalnu reakciju, pročišćavaju pore, a pri tome ne isušuju već upalom iscrpljenu kožu'', rekla je Nevia Delalle, dr.med.

 | Autor: Nevia Delalle, dr.med.

Zeolit je prirodni mineral sa snažnim detoksifikacijskim učinkom. Ove sitne čestice negativnog ionskog naboja privlače na sebe poput magneta pozitivno nabijene čestice toksina te se do nedavno koristio uglavnom za uklanjanje teških metala iz namirnica.

''Tako se dugogodišnjim istraživanjem došlo do ove iznimne formulacije za Zeotex Derm kremu. Zeolit djeluje antioksidativno i detoksificirajuće, umiruje i reegenerira kožu. Dobri rezultati se postižu i kod eczematizirane kože, kroničnih upalnih stanja te tvrdokornih akni. Elementarno srebro koje je u sastavu djeluje antibakterijski, a zahvaljujući teksturi ne isušuje kožu, uklanja suvišni sebum koji zatvara pore i stvara zaštitni sloj. U kombinaciji sa Zeotex maskom koja dodatno hidratizira i štiti kožu uz pomoć gela crvene pacifičke alge te nove generacije hijaruna, mogu reći da bi ova dva proizvoda postala dio svakodnevne rutine mojih pacijenata'', rekla je Delalle.

 | Autor: Zeotex Zeotex

''Kao dermatolog koji se svakodnevno susreće s upalnim dermatozama, mogu reći da je ovo odlična adjuvantna terapija, ali i velika pomoć u terapiji održavanja. Mogu je koristiti najmlađi pacijenti, ali i oni sa zrelom kožom sklonoj dehidraciji. A moja preporuka je i da je koristite kada se želite odmoriti od agresivnih anti age aktivnih supstancija, jer će vam koža biti zahvalna'', dodala je Delalle.

Photo: Shutterstock

Komentari 0