Beauty

Što su 'skin parfemi'? Ovih 14 diskretnih mirisa stavljaju nas u prvi plan

  • Takozvani kožni mirisi mirišu na svakome drugačije, što ih čini jedinstvenim u svijetu parfema 
  • 'Skin' ili kožni mirisi pojačavaju i 'uljepšavaju' miris vlastite 'gole' kože
  • Otkrit ćemo ti koje kožne mirise najviše voli beauty struka 

„Mirisi za kožu su senzualni i jedinstveni po tome što na svakome drugačije mirišu“, izjavio je dizajner Narciso Rodriguez, čovjek koji je nedvojbeno vratio mošus; zasigurno najintimniji miris kože, natrag na mirisni vrh, lansiranjem svog prvog mirisa 'Narciso Rodriguez For Her'.

Doista, mirisi kože su parfemski ekvivalent 'no makeup' šminke ili sjajila za usne u boji usana. Za razliku od opojne bombe nekog cvjetnog parfema, na primjer, može ih namirisati jedino onaj tko ih nosi i netko tko je poprilično blizu. Kako bi pojačali vlažan miris kože, obično imaju sjenovitu notu mošusa u pozadini. Mošus miriše potpuno drugačije na svakoj koži te daje nježan i čist miris koži, što je umirujuće i opuštajuće. 

Što je 'kožni miris'?

Zanimanje za senzualne parfeme svakako nije novost, ali mirisi za kožu obično se dijele na dva tabora. U jednom su parfemi koji oponašaju miris gole kože s puderastim irisom, kremastim mošusom, baršunastim drvećem i vanilijom. Neki od njih mirišu na puder i sapun; drugi dočaravaju vrela, vlažna tijela, zahvaljujući blagom nagovještaju nečeg životinjskog ili aromatičnog. 

A tu su i oni mirisi koji dočaravaju taktilni osjećaj svile na goloj koži ili pamuku bez anemičnog mirisa svježe opranih plahti. 'Chanel Jersey', na primjer, odiše mekom i mliječnom notom lavande, mošusa i vanilije, dok 'Byredo Blanche' naginje prema toploj čistoj koži sa sapunastim aldehidom, a 'Glossier You' dodaje vlažnu, slanu notu u mješavinu. Narcisov 'All Of Me' ekvivalent je stavljanju latica ruže i geranija u kupku s mlijekom.

U drugom kutu nalaze se parfemi prošarani s 'Iso E Super', molekulom osmišljenom da intenzivira tvoj jedinstveni prirodni miris kože. Gotovo je nevidljiv na točkama pulsa, premda možeš osjetiti dašak drveta ili mošusa. „Govoreći znanstveno, feromoni su jedini olfaktorni način na koji možemo postati seksi drugom čovjeku,“ kaže Ulrike Hager, osnivačica 'Feministe', koja koristi visok postotak Iso E Supera kao sredstva za pojačavanje feromona.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: PR, kožni miris

Ovi afrodizijaci, koji se izlučuju putem znoja, ostavljaju jedva vidljiv trag, ali se smatra da signaliziraju našu spremnost za seksualni odnos. Feromoni su aktivno uključeni u seksualnu privlačnost i, nakon oslobađanja, mogu potaknuti uzbuđenje, želju i požudu. To možda objašnjava zašto su #pheromoneperfume i #skinscents zajedno prikupili više od 135 milijuna pregleda na TikToku.

Povrtni mirisi Možda vas zanima Parfemi s mirisom povrća su u trendu: nije loše mirisati na mrkvu, rajčicu, poriluk Rubrika Beauty Beauty

Koje su prednosti 'kožnih mirisa'?

Dodatna prednost kožnih mirisa je da su izvrsni u danima kada ti treba nešto umirujuće. Miris mošusa i vanilije topli su na tvojoj koži i čine da se osjećaš zaštićeno kao u čahuri. Kožni mirisi, a osobito mošusa, vrlo su osobni i senzualni; nešto poput druge kože, što je vrlo lako nositi, čini da se osjećaš dobro i daje ti samopouzdanje.

Ovo je 14 najboljih kožnih mirisa.

Neočekivani miris kože

Narciso Rodriguez All Of Me

Upoznaj cvjetni miris koji fascinira kao kožni miris. Otvara se svježim naletom ružinih latica prije nego što geranij i crni iris prodru kroz dubinu. Za meko slijetanje zaslužni su mošus pomiješan s mliječnim notama, osiguravajući da se ovaj miris besprijekorno stopi s tvojom kožom. Cijena: 89,95 eura.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Kultni kožni miris

Glossier You Eau de Parfum

Kad je Glossier lansirao 'You', imao je ambiciozan cilj: Stvoriti univerzalno privlačan miris koji se stapa s vlastitom kemijom kože za parfem koji je jedinstven. Mješavina toplog jantara, ambroksa s mineralnim tonovima, nježno začinskog ružičastog papra i puderastog irisa čini upravo to. Cijena: 64,43 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Byredo Blanche Eau de Parfum

Ništa ne dočarava miris tople čiste kože i nošene odjeće tako realistično kao ovaj Byredo parfem sa svojom mješavinom baršunaste sandalovine, kremastog mošusa i sapunastog aldehida. Cijena: 220 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Kožni miris za ljubitelje cvijeća

Prada Infusion D’Iris Eua de Parfum

Budi uvjerena, ova infuzija, koja na prvu zvuči apotekarski, s dodatkom irisa i tamjana neće odlepršati nakon nekoliko sati. Cijena: 118,19 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Kožni miris za trenutačnu ugodu

Chanel Jersey Les Exclusifs de Chanel

Kao što naziv implicira, ovaj parfem dočarava omiljenu, dobro nošenu majicu kratkih rukava sa svojim izrazito 'ti' mirisom. Zamisli nježne oblačiće lavande, vanilije i kremasto bijelog mošusa kako grle tvoju kožu. Cijena: 420,32 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Kožni miris za ovisnike o mošusu

Narciso Rodriguez Pure Musc for Her Eau de Parfum

Klasik koji preokreće tipičnu mirisnu piramidu naglavačke predstavljajući mošus kao centralnu notu, umjesto da ga ostavlja da lebdi u bazi. Na prvo prskanje susrećeš se s opojnom nesvjesticom jasmina i cvijeta naranče, dok je suhi miris upravo ono što bi očekivala od mirisa za kožu: Drvenasti, kašmiran i topli jantar. Cijena: 71,30 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Zarazni kožni miris

Phlur Missing Person Eau de Parfum

Malo koji miris može tvrditi da je svoje nositelje rasplakao. Nadahnut čežnjom koju osjećamo za nekim tko nam nedostaje, mješavina jasmina, cvijeta nerolija i kremastog mošusa miriše neobično poznato i utješno. Cijena: 90 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Nekonvencionalni kožni miris

Commodity Paper Personal Eau de Parfum

S dodirima slatkog jantara i Iso E Super, nježno miluje kožu. Cijena: 151,25 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Miris kože za lijene vikende

Margiela Replica Lazy Sunday Morning Eau de Toilette

Toaletna voda Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning, kao i svaki Maison Margiela miris, priča priču. Lijeno nedjeljno jutro, nadahnuto osjećajem nježne pamučne posteljine koja dodiruje golu kožu i nježno filtriranim svjetlom, kombinira đurđicu, iris, pačuli i bijeli mošus za miris koji djeluje i senzualno i umirujuće. Cijena: 115 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Revolucionarni kožni miris

Escentric Molecules 01

Najbliže je što ćeš ikad doći do istinski prepoznatljivog mirisa. Ovaj se parfem temelji na jednoj noti (Iso E Super) i lijepo se poigrava s prirodnim feromonima nositelja tako da nikada ne miriše isto dva puta. Činjenica da ga je jedva moguće otkriti samo povećava njegovu privlačnost koja izaziva ovisnost. Cijena: 41,90 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Boy Smells Cashmere Kush Eau de Parfum

Topao, utješan i beskrajno umirujući, Cashmere Kush Eau de Parfum je tu da ti pruži mirisni pokrivač mira usred vašeg svakodnevnog kaosa. Cijena: 91,53 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Kožni miris za eko ratnike

Clean Reserve Skin Eau du Perfume

Prepun sastojaka iz održivih izvora i bez mnoštva sumnjivih, neizgovorljivih kemikalija, ovaj miris za kožu uključuje uobičajenu notu mošusa i grijaće arome, ali baza slane praline dodaje višu, ugodniju kvalitetu. Cijena: 102,74 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Kožni miris za po danu

Perfumer H Musk

Ovdje parfumerka Lyn Harris spaja senzualni mošus, iris i vaniliju s iskrom mandarine i sicilijanskog limuna za miris koji je topao i nosiv, ali nikad dosadan. Cijena: 640 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Kožni miris za odmor

Tom Ford Soleil Blanc Eau de Parfum

Nitko ne radi seksi parfem kao Tom Ford. Jasmin, jantar i kokos mirišu poput vlažne, slane kože namazane kremom za sunčanje koja se suši na vrućini. Cijena: 275,93 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Parfemi iz 2000-ih Možda vas zanima 9 parfema koji su bili hit 2000-ih i još uvijek se 'drže'. I dalje su ludo popularni Rubrika Beauty Beauty
Photo: Pr

Komentari 0