Beauty

Što je plavi šampon, i kako djeluje? I ne, nije rezerviran za plavuše

  • Tko je rekao da se plavuše bolje zabavljaju? Godinama su plavuše koristile ljubičasti šampon kako bi poništile mjedene narančaste i žućkaste tonove. Sada brinete imaju svoje tajno oružje - plavi šampon!
  • Baš kao što ljubičasti šampon neutralizira mjedene tonove na plavoj kosi, plavi šampon poništava neželjene narančaste, crvene i bakrene tonove s kojima se brinete često bore
  • Ako želiš dotjerati svoje smeđe pramenove hladnim karamelnim pramenovima ili trendi balayageom, plavi šampon je prava stvar

Ako ti se čini da ovih dana na tržištu postoji puno različitih vrsta šampona, u pravu si - postoji. I ne samo da postoje opcije za jačanje i hidratizaciju i uklanjanje peruti i zaglađivanje (i puno više), već postoji i cijeli asortiman opcija za poboljšanje boje.

Regenerator Možda vas zanima Nakon suhog šampona stigao je suhi regenerator. Što je on zapravo i kako ga koristiti? Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Instagram@johnfrieda Instagram@johnfrieda

Vjerojatno si čula ili vidjela 'ljubičaste' šampone, ali plavi šampon je još jedna opcija, koja je, prema koloristima, izvrstan odabir za jednu skupinu posebno. Upozorenje: Plavi šampon ne bi trebalo koristiti ako već koristiš ljubičasti šampon. Koloristice za kosu Kristen Fleming i Giselle Luza objašnjavaju što je plavi šampon i kome je namijenjen.

Što je plavi šampon?

Točno kako zvuči: Plavi šampon je šampon obojen plavim pigmentima koji se privremeno talože na vlasima kose, objašnjava Fleming. Više o tome što šampon radi i tko bi ga sve trebao koristiti reći ćemo ti uskoro, ali važno je napomenuti da ovaj pigment neće učiniti tvoju kosu plavom, stoga takav strah odagnaj. (Međutim, može ostaviti malo mrlja na podu ili zidu tvojeg tuša, stoga ga odmah isperi.)

 | Autor: Instagram@sophiemoulds Instagram@sophiemoulds

Zašto bi trebala koristiti plavi šampon?

Vratimo se nakratko na boje. Poznato je kako plava boja neutralizira narančastu. A što se tiče kose, to znači da ako imaš obilje narančastih tonova u kosi, plavi šampon će ti pomoći da to popraviš. To se obično događa kod brineta, jer je temeljni pigment smeđe boje kose narančasta. Za usporedbu, žuta je glavni temeljni pigment u plavoj kosi.

Treba li redovito mijenjati šampon ili je bolje uvijek koristiti isti? Evo što savjetuju stručnjaci

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Tko bi trebao koristiti plavi šampon?

"Svatko tko ima narančaste, mjedene tonove, želio bi hladniju ili neutralniju boju kose trebao bi razmisliti o korištenju plavog šampona", predlaže Luza. Opet, ovo je problem rezerviran za brinete. Ali ono što je važno znati: plavi šamponi i ljubičasti šamponi, iako su slični, nisu isti. Vratimo se na trenutak nijansama boja: ljubičasta je suprotnost žute i neutralizira žute tonove. Kao takvi, ljubičasti šamponi su izvrsni za plavuše koje žele bjelju ili kremastiju, a ne zlatnu boju.

Moraš razmisliti o tome koji ton pokušavaš neutralizirati. Ako se plavi šampon koristi na plavoj kosi, riskiraš da završiš s čudnom zelenkastom nijansom. S druge strane, ako koristiš ljubičasti šampon na smeđoj kosi, neće biti dovoljno jak da poništi narančastu.

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Aussie (52,00 kn), John Frieda (61,00 kn), Fanola (71,00 kn)

 

Kako koristiti plavi šampon?

Ako ćeš koristiti plavi šampon, čini to štedljivo. Ne želiš plavi šampon koristiti kao zamjenu za svoj obični šampon jer može biti isušujuć i pigment se može nakupiti na tvojoj kosi. Umjesto toga, uključi ga u svoju rutinu jednom do dva puta mjesečno; Fleming kaže da se plavi šampon može koristiti jednom tjedno, ovisno o tome koliko narančastih tonova pokušavaš spriječiti.

 | Autor: Instagram@johnfrieda Instagram@johnfrieda

Možda vas zanima Žena je podijelila trik za brzinsko osvježenje masne kose bez suhog šampona. Genijalno! Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Loreal (251,00 kn), Aveda (430,00 kn), Matrix (143,00 kn)

Također možeš pojačati njegov učinak tako što ćeš ga ostaviti na kosi od tri do sedam minuta prije ispiranja kako bi mu dala dovoljno vremena da obavi svoje. S druge strane, ako smatraš da je tvoj plavi šampon prejak ili ga samo želiš isprobati, možeš ga razrijediti tako da ga pomiješaš s jednakim dijelovima običnog šampona. U svakom slučaju, uvijek nanesi regenerator.

Photo: Instagram@johnfrieda

Komentari 0