Beauty

Sofia Richie iskoristila je korektor kao ruž za usne i svi su poludjeli za revivalom ovog trenda iz 2000-ih

  • 2000-ih godina bili su aktualni brojni beauty trendovi, a neki od njih bili su izrazito upitni
  • Nanošenjem pudera ili korektora na usne cilj nam je bio kreirati ultimativni nude look u potpunosti lišen boje
  • Sofia Richie nas je podsjetila na naše make up katastrofe, ali moramo priznati da je njezin pumpkin spice look (usprkos korektoru na usnama), nešto što ćemo sigurno isprobati
  • Pročitaj više: Volcanic roller, koji fantastično upija višak masnoće s lica, sad je dostupan i u BIPI!

Kad se radi o nekim trendovima koji su vladali davnih 2000-ih godina, sa sigurnošću možemo reći da milenijalci jedva čekaju ponovno oživljavanje nekih od njih. Zaista je to bilo nešto poput zlatne ere, vrijeme koje smo provodile gledajući reality The Hills, konstantno namještajući svoje niske traperice i birajući ono savršeno mjesto na zidu za svoj dragocjeni poster Chada Michaela Murrayja. Tu su bili i brojni beauty trendovi od kojih su neki bili izrazito upitni i - kao što će se zasigurno s nama složiti brojni milenijalci - neke od njih je možda bolje ostaviti u tom desetljeću.

Chanel highlighter Možda vas zanima Novi highlighteri iz Chanela pružit će predivan sjaj našoj koži i tijekom zime Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

2000-ih je vladao trend ljubičastog sjenila za oči, često u kombinaciji s jakim ružičastim rumenilom u stilu Britney Spears. Avril Lavigne je, s druge strane, u fokus stavila takozvani emo make-up, u svom tamnom i razmrljanom stilu, a aktualno je bilo i jarko bijelo sjenilo u unutarnjem kutu oka gotovo svake slavne osobe na crvenom tepihu.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Ipak, crème de la crème svih beauty trendova iz 2000-ih je puder ili korektor na usnama. Omiljen od strane zvijezda poput Rihanne i tinejdžera diljem svijeta koji su trend nude ruževa za usne podigli na još višu razinu s nanošenjem korektora ili pudera na usne. Brzi pogled na naše fotografije iz doba srednje škole, dovoljan je za to da se naježimo od nevjerice što smo to nekada uistinu nosile.

Ako je vjerovati najnovijem TikToku 'it' djevojke iz 2023., Sofie Richie, generacija Z možda se sprema za revival ovog trenda!

Ako itko ima moć ponovno oživjeti ovaj trend, onda je to Sofia. Bilo da se radi o njezinoj viralnoj mliječno ružičastoj manikuri ili balzamu u nijansi breskve koji je nosila na dan svog vjenčanja, brojni beauty hashtagovi dokaz su toga da ona definitivno postavlja trendove.

 | Autor: Instagram @sofiarichiegrainge Instagram @sofiarichiegrainge Foto: Instagram @sofiarichiegrainge

Njezin TikTok video vratio nas je ravno u vrijeme kada smo rutinski nanosile kredaste slojeve korektora ili pudera na svoje ekstremno suhe usne dok smo se spremale za izlazak. Ponekad bismo nadogradile ovaj look prozirnim sjajilom, ali najvažnije je bilo da se ne nazire niti tračak boje.

@sofiarichiegrainge Love @YSL Beauty Candy Glaze - soo glossy and hydrating #YSLBeautyPartner ♬ original sound - Sofia Richie Grainge

U svom videu Sofia nam pokazuje svoju kombinaciju proizvoda za kreiranje #pumpkinspicelips trenda na usnama kojom je opsjednuta ove jeseni. Ona koristi YSL Candy Glaze u nijansama 15 i 14. Isprva nanosi nijansu broj 14, Scenic Brown, koja je nešto tamnija, a zatim odmah preko prvog sloja ruža nanosi drugi sloj u nijansi 15, Showcasing Nude, koja je malo svjetlija. Ističe da kod ovih proizvoda najviše voli to što su hidratantni i lagani te ih je lako nositi svugdje sa sobom.

 | Autor: YSL Beauty YSL Beauty Foto: Nordstrom (39,28 eura)

Možda vas zanima Dostojna zamjena za 20 eura: Zara ima povoljnu verziju popularnog YSL Libre parfema Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: YSL Beauty YSL Beauty Foto: Nordstrom (39,28 eura)

Rezultat su tople boje na usnama nude tonova koje djeluju sjajno i hidratizirano. Ali ono što Sofia sljedeće učini sve nas je iznenadilo. Ona dodaje kap korektora na sredinu gornje i donje usne kako bi looku pružila dodatnu dimenziju i kreirala izgled još punijih usana. Tehnika je izgledala prilično učinkovito na kameri i niti približno drastično kao efekt kojem smo težili 2000-ih. Razmišljaš li o tome da pokušaš ovaj trik? Zapamti da je manje više i da možeš postići sličan učinak bez posezanja za korektorom - samo nanesi malo sjajila na sredinu obje usne kako bi kreirala dojam punijih usana. No, što god mi mislile o ovom looku, jedno je sigurno - ako Sofia kaže da je za, onda je revival korektora na usnama gotovo sigurno pred nama.

Možda vas zanima Nije balayage, nisu klasični pramenovi, već kombinacija. Ova tehnika bojenja stvara najljepše prirodne pramenove Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @sofiarichiegrainge

Komentari 0