Beauty

Nije balayage, nisu klasični pramenovi, već kombinacija. Ova tehnika bojenja stvara najljepše prirodne pramenove

Lijepa i njegovana kosa ima iznimno važnu ulogu u životu većine žena. Kosa kao jedna od najuočljivijih "točaka" našeg izgleda, može imati snažan utjecaj na samopouzdanje i upravo zato, volimo da izgleda zdravo i njegovano. Isto tako, kosa nam omogućava i da izrazimo svoj stil, a to znači da se mnogo žena odlučuje na bojenje, pa ako si i ti među onima koji vole promjene kada je u pitanju boja kosa, naročito posvjetljavanje, vrijeme je da se upoznaš s odličnom tehnikom koja će ti pružiti prirodan i osunčan izgled.

Novi trendovi u bojenju kose neprestano se razvijaju, a jedna od najpopularnijih metoda posljednjih deset godina je foilyage - način bojenja kose kojem se jako dugo nije znao točan naziv. Iako smo se dosad oslanjali na različite tehnike kao što su balayage ili izvlačenje pramenova na foliju, foilyage predstavlja inovativnu kombinaciju ta dva pristupa. Ova tehnika pružit će ti najbolje od oba svijeta s blistavom, prirodnom kosom kao finalnim rezultatom.

Foilyage kombinira balayage i tradicionalne folije kako bi se postigao intenzivan efekt posvjetljivanja. Kao što vjerojatno znaš, balayage je tehnika bojenja kose koja stvara mekši, prirodan izgled boje, dok folije omogućavaju detaljnije posvjetljivanje pramenova od korijena do vrhova i na točno odabranim mjestima. Kombinacijom ova dva pristupa, odnosno foilyageom, postiže se svjetlija i blistavija boja kose od tipičnog balayagea, ali s jednakom nježnošću.

Jedna od glavnih prednosti foilyage tehnike je jednostavnost održavanja. Naime, koristeći ovu tehniku izrast se puno sporije vidi, što znači da ćeš rjeđe morati u posjet frizeru, a još jedna značajka koja se posebno ističe svidjet će se svima s tamnijom bojom kose koji su je odlučili posvijetliti. Naime, ako misliš da se za posvjetljavanje tamnije kose moraju koristi agresivne metode, varaš se jer s foilyageom na vrlo siguran način možeš dobiti svjetlije pramenove. 

Kako bi održala živost boje te produžilo njezino trajanje, važno je koje proizvode koristiš nakon bojenja. Poznati ljubičasti šamponi nepogrješiv su odabir za svjetlu kosu, a predlažemo da na polici imaš i proizvode bez sulfata jer su isti puno nježniji prema kosi i sprječavaju prerano ispiranje boje. Također, ne zaboravi na zaštitu od topline prilikom korištenja sušila, pegle za kosu, figara i sličnih aparata. 

Ipak, ono na što kod ove tehnike treba pripaziti je stanje kose, odnosno koliko je prethodno tretiranja kemikalijama. Primjerice, ako imaš određena oštećenja od toplinskih uređaja, sama si bojila kosu kod kuće, već postojeće jake pramenove ili kratku kosu na kojoj je teško postići suptilne prijelaze i nijansiranje, foilyage i nije najbolja opcija te se za daljnje korake posavjetuj s frizerom.

Photo: None

Komentari 0