Beauty

Samo oprezno s pincetom: tanke obrve kakve su se nosile 90-ih sve su popularnije

  • Od slavnih ljepotica poput Halle Berry i Drew Barrymore do onih manje poznatih, u 90-ima su svi redom nosili tanašne, jedva primjetne lukove
  • Trend je to koji je bio uzeo toliko maha da su mnoge žene čupkale svaku suvišnu dlačicu, nerijetko pretjerujući, a zbog čega su se godinama kasnije svim silama trudile postići da im barem pokoja dlačica na tom mjestu ponovno izraste
  • Budući da su obrve iz 90-ih ponovno u modi, secirali smo sve opcije kako ih postići, ali bez onih neželjenih posljedica i grižnje savjesti kasnije

Svi koji su iskusili život u 90-ima bez imalo se sumnje sjećaju tankih obrva. Od slavnih ljepotica poput Halle Berry i Drew Barrymore do onih manje poznatih, svi su redom nosili tanašne, jedva primjetne lukove, a trend je tih godina toliko bio uzeo maha da su mnoge žene čupkale svaku suvišnu dlačicu, nerijetko pretjerujući, a zbog čega su se godinama kasnije svim silama trudile postići da im barem pokoja dlačica na tom mjestu ponovno izraste. 

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Kada su trendovi u pitanju, dobro nam je poznato da i oni modni i oni beauty dolaze i odlaze, pa iako smo mislili da se tanke obrve više nikada neće vratiti, opasno smo se prevarili. Iako su punije, gušće obrve dominirale posljednjih nekoliko godina, trend onih značajno mršavijih ponovno se vratio. A da se ne bi ponovile sve one neželjene posljedice iz 90-ih, secirali smo ovaj trend i sve savjete o tome kako mu dati šansu bez grižnje savjesti kasnije. 

Možda vas zanima Anastasia ima novitet koji bi mogao postati klasik: Njezin viralni vosak za obrve sada postoji i kao gel Rubrika Beauty Beauty

Kako točno izgledaju tanke obrve iz 90-ih?

Za sve one koji se ne sjećaju ili nisu živjeli u 90-ima, bit će dovoljno pogledati fotografije slavnih ljepotica iz tih godina da bi shvatili o kavim je obrvama iječ. U 90-ima su minimalizam i grunge estetika dominirali modnom scenom, a što je snažno utjecalo i na beauty trendove pa su tanke obrve, tamne usne i mat sjenila bile apsolutni hit. Jennifer Aniston, Gwen Stefani i Cindy Crawford sve su redom imale tanke obrve, a što je želju za njima pobudilo i među svim ostalim ženama svijeta. 

@wyn1aa cr. @💸💸 #fyp #fypシ #90s #90seyebrows #beautyfuleyebrows #eyes #meganfox #eyebrows #metroboomin #viral #goviral ♬ son original - ♞

Danas modeli poput Belle Hadid objavljuju selfije ističući tanke obrve, a kao što je to uvijek slučaj s it djevojkama kad prigrle nešto, trend se i ovoga puta krenuo širiti poput požara. No, koliko god trenutačno ponovno bile popularne, treba imati na umu da su tanke obrve samo trend, a što znači da će proći i biti zamijenjen prije ili kasnije, a što znači da je pametno dobro odvagnuti pristaju li nam uopće ovakve obrve prije nego krenemo s čupkanjem. 

Kada se koristi pinceta za čupkanje, moramo čekati da nova dlaka započne svoj ciklus i zamijeni onu koju smo iščupali. Rast obrva razlikuje se od osobe do osobe, ali tipični ciklus rasta je od tri do četiri mjeseca. Ono što vrijedi naglasiti je da čupanjem riskiramo  oštećenje folikula dlake, a što znači da nema jamstva da ćemo obrve moći vratiti u stanje kakvo je bilo prije. S vremenom, redovita ili nepravilna depilacija, pinceta i čupanje obrva mogu oštetiti folikul dlake, a ako je folikul trajno oštećen, spriječit će daljnji rast dlačica.

@https.heidy Gods favorite era. #fypシ #fypage #fyp ♬ som original - don't touch, it's art

Dakako, uz čupanje pincetom, nude se i opcije čupanja koncem ili threadinga i depilacija voskom, a nažalost se niti za jednu metodu ne može reći da je značajno bolja od drugih. Svaka je rezultat isključivo osobnih preferencija, s tim da se mora imati na umu da depilacija voskom ima veće šanse izazvati crvenilo ili akne kod osjetljive kože, a kako bismo kožu održali u što boljem stanju, preporuča se izbjegavati nanošenje retinoida na to područje sedam dana prije tretmana depilacije voskom.

Kako postići da pretjerano počupane obrve ponovno izrastu?

Najbolji savjet za one koji su pretjerali s čuškanjem je pustiti to područje da se odmori i regenerira, liječeći upalu i održavajući kožu zdravom i hidratiziranom. Od pomoći mogu biti i lijekovi i serumi za pomoć u održavanju i poticanju rasta dlake koji mogu produljiti ciklus rasta.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Što se pak tiče proizvoda koji pomažu u regeneraciji rasta dlačica obrva i trepavica, uvijek su najbolja opcija serumi i formulacije posebno dizajnirane za osjetljivu kožu na tim područjima, no svima koji se bore s gubitkom dlačica preporuča se razgovor s  dermatologom za više savjeta koji će biti najdjelotvorniji ovisno o individualnoj situaciji.

Možda vas zanima Je li laminacija doista recept za najljepše obrve? Imamo odgovore na sva pitanja! Rubrika Beauty Beauty

Kako pravilno počupati obrve?

Oprez je najvažniji savjet u ovoj priči i s njime ne možemo pretjerati. Preporuča se s čupanjem krenuti polako i početi s uklanjanjem  nekoliko dlačica s unutarnjeg dijela obrva na kojem su one obično malo punije. Kvalitetna pinceta je također imperativ i preporuča se da bude maksimalno precizna. 

Svima onima koji žele isprobati ovaj trend, ne bi bilo loše da se posavjetuju sa stručnjakom za obrve i prepuste se u stručne ruke za prvi put, a zatim, ukoliko im se ovakav izgled svidi, samostalno nastave održavati postignuti oblik. Poželjno je i izbjegavati ogledala s povećanjem te koristiti standardna kako bismo uvijek na vidiku imali cijele obrve, a ne samo segment koji trenutačno čupkamo. Naime, ogledala s povećanjem u stanju su značajno povećati i dlačice koje nisu dovoljno vidljive golim okom, a što nerijetko rezultira prekomjernim čupanjem.

Kako tanke obrve postići makeupom?

Ovaj će trik posebno koristiti svima onima koje ovakav izgled privlači, a nisu sigurni bi li im uopće pristajao, kao i svima onima koji ga žele nositi bez rizika od pretjeranog čupanja i toga s kakvim će obrvama završiti jednom kada ovaj trend zamijeni neki drugi.

@chantelleef Should we bring the thin brows back?💁🏻‍♀️ @unicorn_cosmetics ♬ original sound - Chantelle Fen

Gelom za obrve krenemo četkati ih, ali ne podižući ih, već četkajući ih ravno poprijeko kako bi izgledale što tanje, a zatim ih oblikujemo preciznom olovkom za obrve. Ukoliko koju dlačicu želimo sakriti, preporučuju se puderi i korektori sa snažnim prekrivanjem koji će ih učiniti manje vidljivima. 

Činjenica da nam se nudi nekoliko različitih opcija kako postići ovakav izgled, značajno nam olakšava priču, no za koju se god metodu odlučili, važno je ne smetnuti s uma da trendovi dolaze i odlaze i da je oblik obrva koji biramo nešto za što je puno važnije da pristaje našem obliku lica i estetici, nego aktualnim trendovima.

Photo: Instagram @bellahadid

Komentari 0