Beauty

Najbolja metoda uklanjanja dlačica za svaki dio tijela

  • Kada je uklanjanje neželjenih dlačica u pitanju postoji dosta različitih mogućnosti. Navodimo neke od najpopularnijih načina te za koje dijelove tijela je koja metoda najprikladnija.
  • Istaknuli smo prednosti i nedostatke brijanja, epilacije, depilacije voskom i šećernom pastom, laserskog uklanjanja dlačica te IPL metode.
  • Otkrivamo i metodu koja daje najbolje rezultate, ima najmanje nuspojava i prikladna je za sve dijelove tijela.

Brijanje

Brijanje uključuje korištenje standardne ili električne britve za rezanje dlačica na površini kože. Američka akademija za dermatologiju (AAD) napominje da osoba može koristiti britvu za brijanje bilo kojeg dijela tijela. Rezultati brijanja ne traju dugo i postupak se mora ponavljati svakih nekoliko dana. Iako je brijanje bezbolno, nuspojave mogu uključivati: ozljede, poput posjekotina od žileta, iritacija kože, urasle dlake.

Epilacija

Podrazumijeva čupanje dlačica iz korijena. Rezultati su dugotrajni jer se ovom metodom uklanja cijela dlaka, uključujući i folikul. Moguće nuspojave su: folikulitis ili infekcija folikula dlake, nastajanje ožiljaka, bol, nastajanje hiperpigmentacija -  promjena boje kože epiliranog područja, urasle dlake. Uobičajene metode epilacije uključuju upotrebu  mehaničkih i električnih epilatora koji se koriste na većim površinama kože kao što su ruke i noge. Zatim čupanje koje se uglavnom radi pincetom za manje površine kao što su lice ili prepone. Epilacija koncem koja se uglavnom koristi za oblikovanje obrva i uklanjanje dlačica s gornje usne, brade i drugih dijelova lica. Rezultati mogu trajati od četiri do pet tjedana.

Depilacija voskom i šećernom pastom

Depilacija voskom uključuje nanošenje traka voska ili vrućeg voska na kožu i njihovo uklanjanje. Vosak se lijepi za dlačice i izvlači ih iz korijena. Ljudi voskom mogu depilirati bilo koji dio tijela, iako na osjetljivim područjima kao što su pazusi i prepone takav način depilacije može biti vrlo bolan. Rezultati obično traju nekoliko tjedana ili dulje. Popularna je i depilacija šećernom pastom (mješavina vode, limuna i šećera) koja djeluje na isti način kao i depilacija voskom s tim da je mnogi smatraju ugodnijom od depilacije voskom. Kako bi depilacija voskom ili šećernom pastom bili mogući potrebno je da dlačice izrastu do određene duljine, što nije uvijek praktično. Koža nakon depilacije je dosta osjetljiva te se treba suzdržati od kupanja u vrućoj ili slanoj vodi i kožu dobro hidratizirati.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Lasersko uklanjanje dlačica

Radi se u dermatološkim ordinacijama tako da liječnik usmjerava laserske zrake u folikul dlake, pigment upija svjetlost i dlaka se uništava. Dermatolozi ovu metodu smatraju trajnim oblikom uklanjanja dlačica. No, lasersko uklanjanje dlačica nije prikladna opcija za osobe s plavom, sijedom, bijelom ili crvenom kosom. Moguće nuspojave uključuju: oticanje oko folikula dlake, upala kože, stvaranje mjehurića, krasta ili ožiljaka koji su privremeni.

IPL uređaj (Intenzivna pulsirajuća svjetlost)

IPL je oblik svjetlosne terapije. Primjenjuje blage svjetlosne impulse na korijen dlake, uzrokujući ispadanje. Može se koristiti na bilo kojem dijelu tijela. U članku National Library of Medicine navodi se da je IPL najbolja opcija za dugoročno uklanjanje dlačica. Potrebno je od četiri do šest sesija tijekom četiri do šest tjedana za trajne rezultate. U nekim slučajevima možda će trebati ponoviti postupak dodatnih tretmana za održavanje svakih šest do 12 mjeseci, budući da velus dlake (tanke, nježne, svjetlo plave dlake) mogu ponovno izrasti. Potencijalne nuspojave IPL-a uključuju: bol tijekom tretmana i osjećaj peckanja.

 | Autor:

Kako odabrati najbolju opciju za sebe?

Budući da IPL uređaji daju dugoročne rezultate, imaju najmanje nuspojava te se mogu koristiti na svim dijelovima tijela jasno je da je to najbolji izbor za trajno uklanjanje neželjenih dlačica. Još samo treba odabrati brend. Naš prijedlog je Braun - legendarni dizajnerski brend koji uvijek osluškuje potrebe te ima vrhunsko rješenje kako ukloniti dlačice pod vlastitim uvjetima, bez ikakvih kompromisa.

IPL uređaji Braun Silk-Expert Pro emitiraju nježne impulse svjetlosti usmjerene na dlačice ispod površine kože. Svjetlost posebno cilja melanin u folikulu dlačice, zaustavljajući njezin razvoj tijekom faze aktivnog rasta. Melanin u folikulu i korijenu dlake upija svjetlost i zagrijava se. Kontinuirani, periodični tretmani prekidaju ciklus rasta dlačica.

Uz kontinuiranu upotrebu, IPL usporava rast dlačica i dovodi do vidljivog smanjenja broja dlačica. Braun IPL Silk-Expert Pro (3) i (5) najnoviji su i najbolji uređaji za vidljivo uklanjanje dlačica kod kuće.

Uređaji Braun IPL Silk-Expert su:

  • Pametni – Braun IPL koristi tehnologiju Skin Pro (kao i uređaji marke Cyden), koja neprekidno 80 x u sekundi automatski prilagođava intenzitet svakog bljeska nijansi kože na različitim dijelovima tijela.
  • Nježni prema koži –Braunovi IPL uređaji imaju nježne načine rada koji intuitivno prilagođavaju snagu tretmana za učinkovito, sigurno i ugodno tretiranje čak i najosjetljivijih dijelova tijela (kao što su lice, pazusi, bikini-zona).
  • Brzi – Pri najnižoj postavci energije Silk-Expert Pro 3 bljeska svakih 0,6 sekundi dok Silk-Expert Pro 5 bljeska svakih 0,5 sekundi, što znači da je Braun IPL Silk-Expert Pro 5 najbrži IPL uređaj na tržištu.
  • Temeljiti – Silk-Expert Pro 3 bljeska do 100 puta u minuti a Silk-Expert Pro 5 do 125 puta u minuti, za što manje propuštenih mjesta.
  • Sigurni – Međunarodno udruženje za zdravlje kože Skin Health Alliance klinički je testiralo ove uređaje i dermatološki potvrdilo da su sigurni za kožu.

 | Autor:

Silk-Expert Pro 5: ključne značajke

  • Do 6 mjeseci glatke kože kao iz salona  u udobnosti doma. Vidljivi rezultati za samo 4 tjedna.
  • Brzi i nježni tretmani od glave do pete. Tehnologija Skin Pro 2.0 automatski prilagođava snagu svakog bljeska nijansi vaše kože. Manje propuštenih mjesta. Najbrži IPL bljeska do 125 puta u minuti za jednostavan tretman i bolju pokrivenost kože.
  • Nježan prema koži, čak i na najosjetljivijim područjima (kao što su lice, pazusi, bikini-zona) s dva nježna načina rada koji smanjuju intenzitet svjetlosti.
  • Tretman od glave do pete s  različitim glavama za noge, ruke, lice, pazuhe, bikini-zonu, prsa i leđa.
  • 400,000 bljesaka, što je dostatno za 22 godine tretmana.
  • Poboljšane premium torbice za cijelu liniju.

 | Autor:


Silk-Expert Pro 3: ključne značajke

  • Do 3 mjeseca glatke kože kao iz salona u udobnosti doma. Vidljivi rezultati za samo 3 mjeseca.
  • Brzi i nježni  tretmani od glave do pete. Tehnologija Skin Pro automatski prilagođava snagu svakog bljeska nijansi vaše kože.
  • Manje propuštenih mjesta, Uređaj bljeska do 100 puta u minuti za jednostavan tretman i bolju pokrivenost kože. To je povećanje stope ponavljanja bljeskanja za 60 % u usporedbi s dosadašnjim modelima iz ove linije.
  • Nježan prema koži, čak i na najosjetljivijim područjima (kao što su lice, pazusi, bikini-zona) s nježnim načinom rada koji smanjuje intenzitet svjetlosti.
  • Tretman od glave do pete s različitim glavama za noge, ruke, lice, pazuhe, bikini-zonu, prsa i leđa.
  • 300,000 bljesaka, što je dostatno za 16 godina tretmana.
  • Poboljšan industrijski dizajn, s premium srebrno/bijelom kombinacijom boja.
  • Poboljšano spremanje uređaja, s torbicom koja ima patentni zatvarač za sve uređaje iz linije.
Photo: Pexels

Komentari 0