Beauty
S ovim trikom će svaka maskara biti poput luksuzne

S ovim trikom će 'obična' maskara iz drogerije postati luksuzni beauty proizvod

  • Luksuzna maskara po povoljnoj cijeni?
  • Zvuči ti previše dobro da bi bilo istinito? 
  • Međutim, ovaj jednostavan trik će ti to omogućiti

Asortiman jeftinih maskara u drogeriji je golem. Koristiš li ipak vrhunske maskare luksuznih kozmetičkih marki jer je krajnji rezultat uvjerljiviji? Onda pazi sada dobro! Postoji jednostavan trik s kojim će svaka maskara stvoriti upravo onakve fenomenalne trepavice kakve želiš.

Maskara Možda vas zanima 5 maskara do 100 kuna koje osvajaju društvene mreže. Jesi li ih već isprobala? Rubrika Beauty Beauty

Temeljito čišćenje je početak i kraj

Trik je u tome da jeftinu četkicu za maskaru jednostavno zamijeniš četkicom svoje omiljene skupe maskare. To ti zvuči nehigijenski? Naravno, prethodno čišćenje je obavezno! Pretpostavimo da si koristila neku vrhunsku maskaru nekoliko mjeseci i bacila je jer je prazna: zatim bi prethodno trebala uzeti četkicu za maskaru i prvo je staviti u čašu mlake vode (ne kipuće, inače se plastika može rastopiti) te ostaviti da se namače 10 minuta.

via GIPHY

Zatim, za temeljitu dezinfekciju, u čašu ili prikladnu posudu stavi izopropanol (alkohol) i pusti da se četkica neko vrijeme namače. Ako više ne vidiš ostatke stare maskare, možeš lagano istrljati četkicu pa posušiti komadom kuhinjskog papira i zatim je staviti na kuhinjski papir dok se potpuno ne posuši. 

Maskara ti se preslikala na kapke? Vizažistica otkriva kako ju lako ukloniti suhim četkanjem

Važno: ostaci alkohola ili vode mogu uzrokovati brzo sušenje maskare. Stoga, prije nego što staviš četkicu u svoju novu maskaru iz drogerije, provjeri jesu li sve dlačice 100 posto suhe.

Photo: Shutterstock

Komentari 0