Beauty

S mokrom kosom u krevet: kad je to loše, a kad nema nikakve štete

  • Kome se da sušiti kosu navečer (a ujutro još manje!)? Lakše se s još mokrom kosom kliznuti u krevet
  • Osim straha da ćeš se tako lakše prehladiti, u nekim slučajevima ni tvoja kosa neće biti sretna
  • Tko i zašto nikad ne bi smio spavati s mokrom kososm, a tko ima zeleneo svjetlo govore stručnjaci

Svatko tko nije jutarnji tip koji u šest pun energije skače iz kreveta vrlo vjerojatno će za tuširanje, a posebno za pranje kose, radije izabrati večer, a ne jutrro. Fino to obaviš prije spavanja, malo s ručnikom na glavi šećeš po kući, pogledaš epizodu "Prijatelja" i zaključiš da kosu više ni ne treba sušiti - dvostruki bonus. Ujutro, prije izlaska na -1°C, bi je sigurno treba sušiti fenom, a ovako... Osušit će se u toplom krevetu, a ujutro ćeš imati čistu i blistavu kosu... No, je li baš tako?

Možda vas zanima Uz ovaj trik više nećeš biti blijeda u zimskim mjesecima Rubrika Beauty Beauty

Nije li štetno leći u krevet s mokrom kosom - ne za tebe, već za kosu? Postaje li ona tako tanja, lomljivija, čak i više ispada?  Za početak, nije tako strašno. Spavanje s mokrom kosom ne vodi pojačanom ispadanju kose, ali nije ni da ne stvara nikakve štete. Svaka je vlas fine strukture, a nakon pranja njezina je površina hrapava i posebno osjetljiva. Tako da odlaziš li u krevet mokre kose riskiraš pucanje vlasi, a vjerojatno ćeš se probuditi s kosom koju je teže ukrotiti i oblikovati u frizuru. Vlas neće biti ravna i sjajna već je sklonija da se kovrča i izlomi.

via GIPHY

Osušiš li kosu prije spavanja, vanjski sloj svlasi će se izravnati, biti gladak i sjajan. Ipak i profesionalni se frizeri slažu da za određene tipove kose odlazak u krevet mokre glave nije tako zabrinjavajući. Nikako je ne bi preporučili onima s tankom kosom, ali za one koji imaju čvrstu kosu, debele vlasi to može biti čak i dobro, ako se obavi kako treba.

Možda vas zanima Ne suši kosu odmah nakon pranja! Ovo su pogreške koje radimo pri sušenju kose i jako nam štete Rubrika Beauty Beauty

Naravno, kosa ne smije biti natopljena vodom. Nakon pranja upij dobro vodu ručnikom, a onda kosu suši pet minuta fenom. Ili ne moraš, ako ne ideš odmah u krevet, prosušit će se na zraku. Prije odlaska u krevet kosu treba omotati debelim i nježnim ručnikom - to je će učiniti super mekom i podatnijom, a lijepo će i stajati kad se probudiš. Mokru ili napola suhu kosu tako možeš splesti u pletenice ili "pužiće" (pramenove omotaj oko vlastite osi pa nježno pričvrsti gumicom da se na raspadnu) kako bi ujutro bila lijepo valovita.

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FRIZURA I ŠMINKA

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0