Beauty

Razmišljaš o šišanju? Ovo su najbolje bob frizure za svaki tip kose

  • Bob frizure i dalje su popularne
  • Ne vole ih samo "obične" djevojke, nego i zvijezde
  • Svakom tipu kose odgovara različita bob frizura

Razmišljaš o promjeni frizure? Što kažeš na bob - frizuru čija popularnost već godina ne jenjava? Mi je jednostavno obožavamo, najviše zbog njezine jednostavnosti. Pristaje svim oblicima lica i tipovima kose, a njezina najveća prednost je ta što ju je veoma lako održavati i oblikovati. 

Ne trebaš uložiti puno vremena da bi ova frizura dobro izgledala. Naime, ona je specifična upravo zbog toga što odlično izgleda u messy stilu, ali i u elegantnom izdanju. Mogu je nositi djevojke koje imaju tanku kosu, ali i gustu. Također dobro izgleda i na ravnoj i na valovitoj kosi. Pristaje i mlađim djevojkama i starijim ženama. I što je najbolje, uz ovu frizuru odlično idu šiške, koje će u ove godine biti glavni beauty trend. 

Možda vas zanima Šiške se vraćaju u modu, a poznati frizer otkrio nam kakve točno i kome najbolje pristaju Rubrika Beauty Beauty

Sve u svemu, bob je frizura s kojom nikako nećeš pogriješiti ako se odlučiš za nju. U nastavku donosimo kakva frizura najbolje pristaje kojem tipu kose:

Gusta kosa

Ako imaš gustu kosu, najbolji izbor je stepenasti bob. U ovom slučaju vrijedi pravilo - što stepenastije, to bolje! Nemoj se uplašiti ako se tvoj frizer malo previše "zaigra" sa škarama jer će rezultat u tom slučaju biti bolji. Stepenasti bob najbolje izgleda kada je u neurednom stilu ili kada je kosa valovita što možeš prilično jednostavno i brzo postići peglom ili figarom za kosu.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Glumica Vanessa Hudgens već duže vrijeme nosi bob frizuru

Tanka kosa

Ako, pak, imaš tanku kosu, nemoj misliti kako se trebaš pozdraviti s bob frizurom. Baš suprotno! Bob će dati prividnu gustoću tvojoj kosi. Na tankoj kosi najbolje izgleda bob do iznad ramena strogo i ravno ošišan. Najbolje ga je nositi na ravnoj kosi pa će ti pegla za kosu biti „najbolja prijateljica“. To ne znači da ni jedna druga varijanta ne dolazi u obzir. Nećeš pogriješiti ni ako napraviš valoviti bob.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Manekenka Hailey Baldwin Bieber dokaz je da bob odlično pristaje plavušama

Ravna kosa

Ako si jedna od sretnica koje po prirodi imaju potpuno ravnu kosu, za tebe je najbolji izbor otvoreni bob. Riječ je o ravno rezanom bobu asimetrične dužine. Ovaj bob istovremeno izgleda i poslovno i elegantno. Veoma ga je jednostavno i lako održavati. Što se tiče dužine, najbolja je ona do ramena.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Pjevačica Dua Lipa ima kratki crni bob

Možda vas zanima Stigao je još jedan novi trend u bojenju kose! Rubrika Beauty Beauty

Valovita kosa

Ok, možda će ti kosa izgledati pomalo ludo ujutro ako se odlučiš na bob frizuru, ali, s druge strane, možeš je ukrotiti za nekoliko minuta. Pomoću nekoliko pomagala i preparata za kosu imat ćeš frizuru koja će se svidjeti svima. Valoviti bob istovremeno izgleda veoma ležerno i elegantno. S ovom frizurom ne možeš pogriješiti ni u jednoj prigodi. Uz ovi frizuru odlično pristaju i ležerne, stepenaste šiške

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Glumica Kat Graham nosi valoviti bob sa šiškama

Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0