Beauty

Stigao je još jedan novi trend u bojenju kose!

Nova godina donijela je i neke nove beauty trendove, a jedan od njih odnosi se i na bojenje kose. Vjerujemo kako će biti posebno zanimljiv djevojkama koje ne vole često bojiti kosu. Evo o čemu je riječ...

Svaka godina iznova nam donosi neke nove trendove - što modne, što beauty. Stoga nije ni malo čudno da je i 2019. odmah svojim dolaskom iznjedrila neke novitete koji će vladati na beauty sceni. Jedan od njih posebno se istaknuo, a to je novi način bojenja kose - "negative space"

Možda vas zanima Izbjegni 5 navika koje zimi uništavaju tvoju kosu Rubrika Life&style Life&style

Za ovaj smo termin već imali priliku čuti u beauty krugovima, ali ne kada je kosa u pitanju. Što je uopće negative space? Riječ je o tehnici čija je zadaća nešto naglasiti, odnosno postići kontrast. Točnije, ovu tehniku možemo usporediti s negativ filmom za fotoaparat, na što i sam naziv upućuje. 

 | Autor: Miss7/Instagram/Facebook Miss7/Instagram/Facebook

Ova je tehnika jedno vrijeme bila popularna u nail art industriji, zatim su je sestre Jenner popularizirale kao tehniku nanošenja tuša, potom se javio i kao trend u iscrtavanju obrva. Mišljenja o ovoj tehnici u dosađašnjim izdanjima su podijeljena, a sada je došao red da se ova tehnika primijeni i na bojenje kose. 

 | Autor: Miss7/Instagram/Facebook Miss7/Instagram/Facebook

Negative space bojenje kose temelji se na prirodnoj boji kojoj je potrebno dodati kontrastne pramenove. I to ne klasične pramenove! Naravno, ni u ovom slučaju ne može proći bez balayagea - potrebno je paziti na prijelaze! 

Možda vas zanima 5 jednostavnih koraka za savršene lokne pomoću pegle za kosu Rubrika Life&style Life&style

Bilo da si plavuša, brineta. crvenokosa ili crnka, ova tehnika moguća je na tvojoj kosi. Ono što je najbolje je to što ne moraš često bojiti kosu. Dovoljno je obnoviti pramenove nakon otprilike četiri do šest mjeseci. Nije li to sjajano?

 | Autor: Miss7/Instagram/Facebook Miss7/Instagram/Facebook

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0