Beauty

Razdjeljak sa strane ili razdjeljak po sredini? Jedan će nas postarati, a drugi učiniti da izgledamo mlađe

  • Znamo da određene kreme, serumi, maske i tretmani mogu učiniti da izgledamo mlađe, no mladolikijima nas jednako uspješno (i brže) može učiniti i frizura
  • Poznati frizer Justin Hickox objasnio je kako je svega nekoliko minuta dovoljno da s lica skinemo i nekoliko godina
  • Tajna je, kaže, u nošenju razdeljka sa strane i dodavanju volumena kosi, zahvajujući čemu će naše lice biti lijepo uokvireno i pomlađeno u trenu

Iako o beauty proizvodima protiv starenja kože namijenjenima uklanjanju sitnih linija i bora, zaglađivanju kože i vraćanju sjaja koži znamo gotovo sve, puno se manje govori o tome koliko frizura može utjecati na to koliko mlado ili staro izgledamo. I ne, nije nam nužno potrebna potpuno nova frizura da bismo izgledali i nekoliko godina mlađe, koliko je važno znati postojeću frizuru, kakva god ona bila, počešljati na pravi način.

Kirsten Dunst Možda vas zanima 6 odličnih frizura s kojima će tanka kosa izgledati bujnije - sve je u načinu šišanja Rubrika Beauty Beauty

Stručnjak za kosu - Justin Hickox podijelio je savjete kako uz malo truda napraviti frizuru uz koju ćemo izgledati značajno mladolikije, i to za svega nekoliko sekundi ili eventualno minuta. Najvažnije je, kaže Justin, birati razdjeljak sa strane jer ćemo s razdjeljkom po sredini izgledati stariji nego što jesmo.

 | Autor: Instagram @alexis_vail Instagram @alexis_vail

"Problem s razdjeljkom na sredini je taj što on oduzima svaku mogućnost stvaranja volumena na tjemenu. A ako govorimo o izgledu koji prkosi godinama, ono što moramo razumjeti je da želimo naglasiti strukturu obraza i kosti - želimo podići oko", rekao je. Poznati  stilist poručio je i da je ključ zdravih, živahnih pramenova upravo dodavanje volumena na tjemenu, a jednostavno mijenjanje razdjeljka pomoći će u tome i zauzvrat će naše lice djelovati podignutije.

 | Autor: Instagram @@ozdenkurtur Instagram @@ozdenkurtur

Još jedan problem s razdjeljkom na sredini, tvrdi Justin, je taj što dodaje volumen našoj kosi sa strane, a što u konačnici spušta oči odnosno čini upravo suprotno od onoga što želimo postići ukoliko želimo izgledati mlađe.

 | Autor: Instagram @mane_ivy Instagram @mane_ivy

Iako često čujemo frizere kako govore o uokvirivanju lica kada idemo na šišanje, odabirom razdjeljka sa strane postići ćemo upravo to u svega nekoliko sekundi, i to bez šišanja. Oblikovanje kose na način da je ima više na jednoj strani lica dodat će joj volumen i laskavo uokviriti naše lice, oduzimajući nam nekoliko godina u samo nekoliko sekundi.

Možda vas zanima Ovu frizuru žene obožavaju jer na najbolji način dodaje volumen i teksturu dugoj kosi Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram @nathanesanti Instagram @nathanesanti

Dakako, uz to što znamo koji će nas trik pomladiti u trenu, vrijedi podsjetiti i na to kako je za maksimalni učinak potrebno uložiti još malo truda u vidu korištenja proizvoda koji će podariti dodatni volumen te strateškog biranja dijela kose kojem ćemo dodati volumen, ovisno o našoj strukturi lica. Umjesto dodavanja volumena po cijeloj glavi, Justin kaže da je stvaranje volumena na ciljanim područjima najbolje jer nanošenje pjene posvuda zapravo može samo dodatno pogoršati stvari. Tako bi na primjer oni koji imaju izduženo lice trebali izbjegavati dodavanje puno volumena na vrhu glave jer će ga to samo dodatno izdužiti, dok je dodavanje volumena na ovom dijelu nešto što će iz istog razloga uljepšati i izdužiti okruglo lice.

Photo: Instagram @hair_by_mallory_

Komentari 0