Beauty

Najbrži i najjeftiniji način da promijeniš frizuru: odaberi razdjeljak koji ti pristaje

  • Promijenom položaja razdjeljka možeš sasvim promijeniti tvoj izgled
  • A ako ti se ne sviđa, učas ćeš sve vratiti na staro
  • No, ako odabrati je li bolji razdjeljak sa strane, na sredini, malo pomaknut u stranu ili - bez razdjeljka?

Kakav razdjeljak nosiš? Vrlo vjerojatno na sredini glave ili sa strane - cik-cak razdjeljak s početka 2000.-ih se danas baš više ne viđa, zar ne? Promijeniti poziciju razdjeljka je najbrži i najjeftiniji način da ti frizura izgleda nova i drukčija, a ne treba ni spominjati da s pravilo odabranim razdjeljkom možeš zakamuflirati neopranu kosu ili sakriti neobojeni izrast. No, kako odabrati stoji li ti bolje razdjeljak na sredini ili sa strane?

Pa, najbolje je sve isprobati. Tako ćeš lako vidjeti što ti se najviše sviđa, a ako ti se ne sviđa - lako je frizuru vratiti na staro. Treba samo imati na umu što laska tvom licu i koje će dijelove na njemu koji razdjeljak više istaknuti. Napraviti drukčiju stazu je jdnostavno, treba ti nekoliko sekundi da promijeniš frizuru. Pa, dakle, na sredini, sa strane, malo od sredine ili bez razdjeljka?

1. Sa strane

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Ako razmišljaš o razdjeljku sa strane kako ga nosi glumica Olivia Munn treba reći da je vrlo laskav, zabavan i pristaje zapravo uz svaki oblik lica, a lijepo ističe obrve. Ako imaš jače obrve, ovakva frizura će to naglasiti budući da je jedna strana lica sasvim otkrivena. U slučaju da ti se čini da s razdjeljkom sa strane izgledaš previše strogo, neka bude dijagonalan. Od čela prema stražnjem dijelu glave neka ide dijagonalno tako da straga završava više-manje na sredini glave. Izgledat će bezbrižnije.

Možda vas zanima Duguljasto, ovalno ili okruglo? Ovdje su tajne za kosu koje odgovaraju baš tvom obliku lica Rubrika Beauty Beauty

2. Šiške

Sa šiškama kako ih nosi Kerry Washington možeš birati kakav ćeš razdjeljak, no on prirodno pada u sredinu. Kosa je tako zapravo razdijeljena na tri dijela, a ostaviš li razdjeljak na sredini desna i lijeva strana bit će u ravnoteži. Razdjeljak je vidljiviji ako ti je čelo otkriveno, ovako sa šiškama, zapravo se ni ne vidi.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

3. Na sredini

Razdjeljak super precizno povučen po sredini glave kako ga nosi Kim Kardashian je klasika i ostavlja dojam "čistog", uglađenog efekta premda treba reći da najbolje izgleda na licu koje je više-manje simetrično. Ako postoje neke neujednačenosti na licu, privući će na njih pozornost, a ako je lice prirodno duguljasto, ovaj će razdjeljak to još dodatno naglasiti. U ta dva slučaja bolje ga je izbjegavati.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima 6 frizura koje će izvrsno pristajati ženama s duguljastim oblikom lica Rubrika Beauty Beauty

4. Malo pomaknut od sredine

Ako priželjkuješ razdjeljak na sredini, ali ne želiš istaknuti neku asimetriju na licu, izaberi razdjeljak koji je mrvicu pomaknut od sredine glave kao što to čini Blake Lively - ali ne tako jako da bi potpao pod kategoriju razdjeljka sa strane. Ovakav razdjeljak optički će zavarati oko tako da ništa na licu neće izgledati asimetrično, a opet ostavlja dojam da nosiš razdjeljak na sredini. Dobra je opcija imati pramen na čelu i manje je stogo nego razdijeliti kosu na sredini.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0