Beauty
ruža punđa

Punđa u obliku ruže najelegantnija je frizura ovog proljeća. Evo kako je napraviti

  • Punđe su trenutačno vrlo popularne, od visoke zalizane, do razbarušene punđe iz koje vire pramenovi
  • Sad se istaknula i vrlo elegantna verzija ove uvijek trendi frizure, a riječ je punđi u obliku ruže
  • Ruža-punđu nosili su modeli na nedavnim modnim revijama za jesen 2023., brendova Cristian Siriano i Jason Wu, no predivnu frizuru inspiriranu cvijetom ruže možemo nositi već ovog proljeća

Čini se da će se ovog proljeća, osim u prirodi, cvijeće rascvjetati i na našoj kosi, ako je suditi po odabiru frizura na modnim revijama čak dva brenda s proteklog Tjedna mode u New Yorku. Na predstavljanju kolekcija za jesen 2023., modeli su na revijama brendova Cristian Siriano i Jason Wu nosili elegantne punđe u obliku ruže.

Svestrana zalizana punđa tako je dobila sofisticiranu verziju s delikatno omotanim slojevima kose koji izgledaju poput mnoštva latica.

ruža punđa | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram TRESemme X Christian Siriano jesen 2023.

Ruža-punđa prilagodljiva je frizura koja se ovisno o duljini kose može napraviti u različitim oblicima i veličinama. Posebno će se elegantan oblik dobiti uz savršeno ravnu kosu, no i dodani valovi i kovrče mogu je učiniti frizurom koju će svi primjetiti i pohvaliti.

Ruža-punđa može se nositi u raznim prigodama, od svakodnevnih situacija koje želimo podići posebnijom frizurom, do svečanijih prigoda, poput proljetnih vjenčanja.

Možda vas zanima Tajno oružje glumice Lily Collins za meku i sjajnu kosu je ovaj suhi šampon Rubrika Beauty Beauty

Donosimo korake kako složiti predivnu ruža-punđu!

Za ovu frizuru potrebno je malo više truda, stoga ćemo trebati odvojiti bar tridesetak minuta kako bi izgledala savršeno. Od proizvoda i alata za oblikovanje kose bit će nam potrebni: sušilo za kosu, proizvod za zaštitu kose od topline, ukosnice, gumice za kosu, lak za kosu, prozirna mrežica za kosu i pjena ili mousse za kosu.

Kako napraviti ruža-punđu

Korak 1: Pripremanje kose proizvodima i alatima za stiliziranje

Budući da su nam za stvaranje ove frizure potrebni toplinski alati za stiliziranje kose, potrebno ju je pravilno pripremiti i zaštititi kvalitetnim proizvodom za zaštitu od topline. Također, za lakše kontroliranje pramenova kose, možemo dodati i pjenu ili mousse.

Korak 2: Izdvajanje dijagonalnog pramena kose kod korijena

Ovaj korak nije nužan, no ako želimo napraviti ruža punđu s prednjim pramenom kojeg ćemo oblikovati poput peteljke, ne možemo ga preskočiti. Ruža-punđu možemo napraviti i na jednostavniji način i samo zalizati kosu s razdjeljkom po volji.

ruža punđa | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram TRESemme X Christian Siriano jesen 2023.

Korak 3: Feniranje kose

Dobro isfenirana kosu ključan je temelj za stvaranje dobre frizure. Ako ne želimo koristiti sušilo za kosu, uvijek se možemo poslužiti gelom za savršeno glatki izgled frizure.

Korak 4: Izrada ruža-punđe

Nakon što smo pripremili kosu, slijedi slaganje punđe. Kosu je prvo potrebno svezati u rep, koji zatim podijelimo u četiri dijela te ih oblikujemo u oblik broja 8 i svaki dio pričvršćujemo ukosnicama. Za lakše snalaženje, svaki dio kose možemo omotati tankom prozirnom mrežicom. Nakon što smo oblikovali punđu, ako smo ostavili prednji pramen, sad ga ukosnicama možemo pričvrstiti od prednjeg dijela kose prema složenoj punđi.

Korak 5: Setiranje frizure

Za kraj, završenu frizuru učvrstit ćemo jačim lakom za kosu, kako bi bila što dugotrajnija.

Uvijek se možemo igrati i isprobavati različite verzije, poput dodavanja ukrasa u kosu ili ostavljanja pramenova uz lice koji će ga predivno uokviriti. Pramenove možemo stilizirati i u pletenice, kako naše 'latice' ruža dobile na volumenu. Također, možemo mijenjati i gdje ćemo na glavi smjestiti punđu, niže ili više, kako bismo pronašli verziju ruža-punđe koja nam savršeno pristaje!

zalizana kosa Možda vas zanima Još jedan TikTok trik za savršenu frizuru - ovaj put s koncem za zube Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Instagram @anaradisic

Komentari 0