Beauty

Provjeri jesi li možda masku za lice pogrešno koristila – jer mnogi jesu!

  • Maske za lice imaju brojne benefite za kožu
  • Međutim, oni se ostvaruju samo ako je pravilno koristiš 
  • Stoga obavezno trebaš izbjegavati ove pogreške 

Volimo maske za lice. Spadaju u opsežan beauty dan te našoj rutini za njegu kože daju dodatnu porciju opuštenosti. Osobito maske - poput one od ljekovite gline - koje čiste temeljito naše pore te otklanjaju odumrle dijelove kože. Međutim, mnoge žene ne znaju kako se maske zapravo pravilno nanose kako bi mogle razviti punu funkciju. Izbjegavaj obavezno sljedeće pogreške. 

via GIPHY

Ostaviti masku da potpuno posuši 

Tvoj rutina s maskom vjerojatno izgleda ovako: naneseš debeli sloj maske te ostaviš da se posuši dok se kompletno ne stvrdne, zar ne? Nažalost, ovaj način upotrebe je pogrešan. Naime, upravo se maske od gline ne smiju potpuno posušiti. One će, ako predugo ostanu na tvojoj koži, izvući tvom licu svu vlagu te ga isušiti.

Možda vas zanima Dok si kod kuće, isprobaj dvije uradi-sama maske za lice koje koristi Meghan Markle Rubrika Beauty Beauty

Naime, maske su sjajne za to da izvuku višak loja iz kože, ali ako djeluju predugo, uz ulje mogu ekstrahirati i vodu iz kože. Posljedica: suha koža koja će brzo biti sklona nastanku bora. Agresivne maske također mogu nadražiti kožu pa ih stoga ne treba dugo ostavljati na licu. 

via GIPHY

Evo kako se pravilno koriste maske za lice 

Za idealno korištenje najprije trebaš pripremiti svoju kožu za masku s pomoću parne kupke. Tako će se otvoriti pore te dopustiti maski da radi svoje. Zatim nanesi tanki sloj maske na lice te ostavi da djeluje sve dok se ne počne sušiti. U tom trenutku je maska najučinkovitije djelovala pa je kratko nakon toga isperi ili oprezno skini s pomoću vlažnog ručnika. 
Savjet: dok maska djeluje, možeš svoju kožu nasprejati njegujućim sprejom za lice kako bi maska te tvoja koža duže bile vlažne. 

Možda vas zanima Ovaj trik s maskom za lice nas je oduševio - od sad ćeš je pametnije koristiti Rubrika Beauty Beauty

via GIPHY

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0