Beauty

Ovaj trik s maskom za lice nas je oduševio - od sad ćeš je pametnije koristiti

  • Korejska je kozmetika u posljednjih nekoliko godina doživjela pravi procvat na domaćem tržištu, a posebno kad je riječ o tzv. sheet maskama, maramicama natopljenim hranjivim sastojcima za njegu kože
  • Ovaj genijalan izum s istoka dodatno hrani kožu i osigurava svježiji izgled te efekt glatkog lica
  • Izdvojili smo nekoliko odličnih maski popularnog britanskog brenda Simple kojima ćeš postići maksimalne rezultate

Sheet maske, malo otkriće iz Južne Koreje, ultimativan su trend u svijetu njege kože. Riječ je o plahtastim maramicama natopljenim raznim serumima koje se stavljaju na lice i prave su hidratantne bombe. Osim što su vrlo jednostavne za korištenje, u kratkom vremenu opuštaju i vlaže kožu, koja nakon tretmana djeluje prokrvljeno i na njoj su manje uočljive borice i sitne nepravilnosti. Ovaj genijalan beauty proizvod prepun je vitamina i antioksidansa, a djeluje tako da ispušta aktivne sastojke u kožu te pruža iznimnu hidrataciju, čiji je efekt instantan i vidljiv.  

Nanošenje sheet maski je lako, no postoji nekoliko stvari na koje bi trebala pripaziti prilikom uporabe kako bi učinak bio potpun. Donosimo ih u nastavku: 

via GIPHY

Čišćenje lica

Prije nanošenja sheet maske važno je temeljito očistiti lice od šminke i nečistoća. Kad lice nije dobro očišćeno, šminka koja ostaje u porama stvara mitesere i prištiće, a serumi iz maske ne mogu prodrijeti u kožu i nahraniti je te revitalizirati. Za čišćenje koristi sredstva poput micelarnih otopina i gelova za umivanje, koji temeljito i nježno uklanjaju nečistoće te ostavljaju kožu svježom i čistom.

Odabir maske

Baš kao što je potrebno pronaći odgovarajuću hidratantnu kremu koju ćeš redovito koristiti, a koja je prilagođena potrebama tvoje kože, isto tako je bitno pronaći i masku za lice kojom ćeš postići maksimalne rezultate. Ako si još u potrazi za onom koja pruža vidljive učinke, naša preporuka su Simple maske u maramici, koje su biorazgradive i hipoalergene, a ne sadrže umjetna bojila, mirise ni alkohol. U ponudi ovog popularnog britanskog brenda pronaći ćeš sheet maske za osjetljivu kožu, suhu i osjetljivu te umornu kožu bez sjaja. 

 | Autor: Mirna Marić Mirna Marić

Korištenje viška seruma

Prije nego što staviš masku na lice, ocijedi višak seruma i natapkaj ga na vrat i dekolte. Koža vrata i dekoltea posebno je nježna i zato su joj, kao i koži lica, potrebni njega i zaštita od vanjskih utjecaja. Zbog nepravilne njege kože na tim područjima može se dogoditi da djeluje starije i doda ti neželjene godine. Serum iz maske intenzivno će hidrirati kožu vrata i dekoltea i pružiti joj njegu. Zato ih nemoj izostaviti tijekom tretmana! 

Vrijeme držanja maske

U želji da što više pospješimo njeno djelovanje i da na našem licu napravi čudo, sheet masku nerijetko držimo dulje od preporučenog perioda. Maska se u pravilu na koži drži od tri do 15 minuta, a vrijeme držanja ovisi o proizvodu. Upravo zato potrebno je pažljivo čitati upute na deklaraciji i pridržavati ih se. Prekratkim držanjem maske nećeš postići pravi učinak, a predugo držanje maske može izazvati brojne iritacije, kao i isušivanje kože.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Vrijeme nanošenja 

Prema stručnjacima, idealno vrijeme za stavljanje sheet maske su večernji sati. Tad je cirkulacija u tijelu najaktivnija, a koža pripremljena za hranjive sastojke. Koža nakon 22 sata ima manju aktivnost, a njen je metabolizam najsporiji ujutro. Za najbolji učinak maske izbjegavaj to razdoblje. 

Njega lica nakon maske

Nakon što iskoristiš masku u maramici, nježno je ukloni, a preostali sadržaj utapkaj u kožu. Potom nastavi svoju standardnu skincare rutinu. Nije potrebno ispirati. Tvoja će koža nakon maske i nanošenja hidratantne kreme biti vidno nahranjena, hidratizirana, zaglađena te će imati onaj prekrasan, prirodni glow, koji obožavamo! 

Želiš li isprobati Simple Simple proizvode, sudjeluj u nagradnom natječaju i proširi val nježnosti! Nagrađujemo 3 sretnice divnim poklon paketom Simple proizvoda. Sve što trebaš napraviti je poslati nam svoju inspirativnu poruku, odnosno citat koji će se ujedno naći u galeriji inspirativnih poruka, a možeš ga i podijeliti na društvenim mrežama!

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0