Beauty 05. kolovoza 2021.

Prema frizerima, ovo su stvari koje trebamo izbjegavati raditi kod kuće ako želimo lijepu kosu

Shutterstock/Getty.
  • Kada je održavanje lijepe i zdrave kose u pitanju, uvijek smo spremne poslušati savjet stručnjaka
  • Ovoga puta za tebe smo izdvojile šest korisnih uputa uz pomoću kojih će tvoja kosa zasjati punim sjajem
  • Tako u nastavku možeš otkriti zašto kosu ne valja nositi omotanu u ručnik te koje su mane prečestog češljanja

Kažu da je dobar savjet zlata vrijedan, a to posebno dolazi do izražaja ako nam je upućen od strane stručnjaka. Kada govorimo o kosi, ispostavlja se kako je tajna njezina dobrog izgleda u tome da se poštuju savjeti koji diktiraju što ne učiniti s njom, odnosno što izbjegavati kada je njega u pitanju. Portal Reader's Digest prikupio je sjajne savjete stranih frizera, a njih šest možeš otkriti već u nastavku.

Možda vas zanima... Frizeri otkrivaju 8 trikova da kosa duže ostane čista, ali i zadrži volumen Rubrika Life&style Life&style

1. Korištenje šampona za dubinsko pranje kao običnog šampona

Čak i ako imaš stvarno masnu kosu, šampon za dubinsko pranje nije namijenjen svakodnevnoj uporabi. On će uspješno ukloniti masnoće s tvoje kose, ali na kraju će to dovesti do neravnoteže vlasišta. Kada vlasištu nedostaje ulja, prirodno će htjeti proizvesti više, a ako ga neprekidno skidaš uz pomoć ovih šampona možda ćeš na kraju završiti u začaranom krugu s kosom koja se brže masti.

2. Korištenje sredstava koja se zadržavaju na liniji kose

Gel za kosu, lak za kosu, pa čak i proizvodi koji definiraju uvojke sadrže sastojke koji na neki način vežu kosu. To je izvrsno za oblikovanje, ali ovi ljepljivi sastojci također mogu začepiti folikule dlake. Ovo može postati značajan problem ako učestalo nanosiš proizvode za oblikovanje.Također, preporučuje se da ne dodaješ novi sloj gela ili laka već da između nanošenja opereš kosu.

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Možda vas zanima... Kosa ti izgleda loše? Možda koristiš pogrešan šampon. Evo kako izabrati pravi Rubrika Beauty Beauty

3. Prečesto pereš kosu

Zapravo nema razloga da kosu pereš svaki dan jer bi ona učestalim pranjem mogla postati slaba, a to bi samo potenciralo njezino ispadanje. Vlasište stvara sebum koji je izvrstan za suhu kosu, zbog toga je prije spavanja četkom važno preraspodijeliti korisno ulje po cijeloj dužini kose. Također je važno izbjegavati pranje kose pod vrućom vodom i prekomjerno četkanje kad je ona mokra kako bi se spriječilo njezino oštećenje.

4. Šišanje vlastite kose

Budući da nestručno baratanje sa škarama može uzrokovati više štete nego koristi, frizeri zaziru od toga da se njihovi klijenti šišaju u kućnoj radinosti. Ako se dogodi greška, mala je vjerojatnost da ćeš je sama uspjeti ispraviti, a to u načelu dovodi do toga da ćeš morati skratiti više kose nego što si to planirala. Naravno, popravak je ipak bolje prepustiti stručnjacima.

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Možda vas zanima... Napravi ovaj jednostavan test kod kuće i otkrit ćeš gubiš li previše kose Rubrika Life&style Life&style

5. Držanje kose u ručniku

Svjesni smo kako je privlačno umotati kosu u ručnik kako bi se brže osušila, ali ovo uobičajeno rješenje zaista bi moglo naškoditi tvojoj kosi. Ako je stvarno želiš osušiti bez oštećenja nježno je obriši ručnikom bez dodatnog trljanja. Također, za sušenje može poslužiti i stara pamučna majica.

6. Prečesto češljaš kosu

Ne četkajte kosu ako to nije nužno, pogotovo kad krećeš od korijena. Učestalo četkanje kose može oslabiti vlasi, stvoriti čvoriće na vrhovima te pridonijeti nepotrebnom ispadanju kose. A kako pravilno počešljati kosu te koje to još skrivene zamke vrebaju u pogrešnom češljanju možeš otkriti ovdje.

 

Komentari 0