Beauty

Polomila ti se šminka? Ne brini, imamo rješenje!

Ako si do sada bacala šminku koja se polomila, vrijeme je da zaboraviš tu praksu zauvijek!

Koliko ti se puta dogodilo da su ti puder u kamenu, rumenilo ili sjenilo pali na pod i raspukli se na tisuće komadića? Ili da ti se ruž prepolovio na pola? Ili nisi mogla otvoriti lak za nokte jer se zalijepio? Da, i nama se to puno puta dogodilo. U tom slučaju svi pokušavamo spasiti što se spasiti da, ali uglavnom ta "nesretna" šminka završava u smeću. Poznato?

No, budimo realne, ne želimo više bacati novac. Svima nam je dobro poznato da kozmetika i nije tako jeftina. Umjesto toga, pronaške smo nekoliko super beauty trikova pomoću kojih možemo spasiti uništene proizvode i, naravno, uštedjeti. 

Možda vas zanima Ovih 5 beauty proizvoda na tajnom su zadatku. I oduševljene smo njihovom novom ulogom! Rubrika Beauty Beauty

Sjenilo/rumenilo/puder

U slučaju da ti se sjenilo, rumenilo ili puder u kamenu raspuknu na "tisuće" komadića, imamo jednostavno rješenje! Sve što ti je potrebno kako bi ih vratila u prvobitno stanje su papirnata maramica, tupi (ravni) nož i alkohol. Izmrvi polomljene komadiće u prah u originalnoj ambalaži, dodaj malo alkohola i sve promiješaj. Potom dobivenu smjesu prekrij papirnatom maramicom i poravnaj tupim nožem. Ostavi oko sat vremena da se osuši. Nakon toga je spremno za ponovno korištenje!

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ruž za usne

Popravak ruža za usne veoma je jednostavan. Za ovaj trik potreban ti je samo upaljač. Vrh polomljenog dijela zagrij upaljačem, a nakon što se počne otapati, zalijepi ga na preostali dio. Pričekaj nekoliko minuta da se ponovno stisne i dobit ćeš svoj novi/stari ruž za usne!

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima 5 trikova kako našminkati oči da izgledaju veće Rubrika Beauty Beauty

Lak za nokte

Da, znamo da ovo ne prolazi u kategoriji polomljene šminke, ali nam također zadaje glavobolje. Koliko ti se samo puta dogodilo da nisi mogla otvoriti bočicu laka za nokte jer se zalijepio? Srećom, i za ovo postoji rješenje! U čašu natoči vruću vodu i uroni bočicu okrenutu naopako. Ostavi tako pet minuta. Nakon toga jednostavno otvori bočicu. Ostatke suhog laka na bočici očisti acetonom. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0