Beauty

5 trikova kako našminkati oči da izgledaju veće

Ne možemo mijenjati oblik svojih očiju, ali možemo izabrati kako ćemo ih našminkati – donosimo make-up trikove pomoću kojih će vizualno izgledati veće nego što jesu!

Cilj šminkanja obično je prekriti sitne nedostatke na licu, ali šminka nam može pomoći i da naglasimo ili "povećamo" određeni dio lica. Prema tome, ako si jedna od onih koja ima sitne oči i želiš da izgledaju veće, imamo rješenje! I u tome će ti, naravno, pomoći šminka. Evo kako!

Možda vas zanima Ovih 5 beauty proizvoda na tajnom su zadatku. I oduševljene smo njihovom novom ulogom! Rubrika Beauty Beauty

1. Dobro prekrij podočnjake!

Veliki i tamni podočnjaci učinit će tvoje oči manjima nego što uistinu jesu. Kako bi to izbjegla, trebaš ih dobro prekriti, a to možeš napraviti veoma jednostavno. Potreban ti je korektor koji je za nijansu svjetliji od nijanse pudera koji koristiš. Korektorom prekrij podočnjake i tako ćeš istaknuti oči, a samim tim ih i vizualno povećati

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Koristi svijetlo sjenilo!

Svijetla (ne nužno bijela) sjenila mogu igrati veliku ulogu u vizualnom povećavanju očiju. Možeš ga nanijeti ispod obrva i tako postići veći vizualni efekt, a osim toga, možeš nanijeti svijetlo sjenilo i u unutrašnje kutove očiju (prema nosu), kao i ispod donjih trepavica. Oči će tako izgledati veće i budnije. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

3. Definiraj pregib kapka!

Idealna nijansa za naglašavanje pregiba kapka je smeđa boja (zemljani tonovi). Ovdje moraš pripaziti na do da dobro izblendaš tamnije sjenilo i "stopiš" ga sa svijetlim ispod obrva i u unutrašnjem kutu oka. U suprotnom će sjenilo izgledati kao velika mrlja na očima. Ovim trikom naglasit ćeš dubinu očiju pa će trenutačno izgledati veće. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Obrati pažnju na trepavice!

Usudile bismo se reći da trepavice imaju najveću ulogu u vizualnom povećanju očiju. Veoma je jednostavno - što su duže trepavice, to oči izgledaju veće. Prije maskare potrebno je uviti trepavice kako bi imale lijep i pravilan oblik. Potom je važno izabrati maskaru koja će ih izdužiti i dati im dodatni volumen. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima 5 beauty-trikova lijepih Francuskinja Rubrika Beauty Beauty

5. Oblikuj obrve!

I posljednje, ali ne manje važne - obrve! Lijepo oblikovane obrve automatski će vizualno povećati tvoje oči, a osim toga, one licu daju i okvir. Ako su dlačice preduge, skrati ih. Ako na dijelovima imaš "rupice", popuni ih olovkom ili sjenilom za obrve i na kraju nanesi gel koji će ih "držati na mjestu". 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0