Beauty

Pogodi što tjedan dana bez šminke može učiniti koži tvoga lica

  • Ako si sada stalno kod kuće, možda bi mogla preispitati svakodnevno šminkanje
  • Ne samo da ćeš se ti odmoriti od svakodnevnog nanošenja make upa, već će i tvoja koža
  • Dermatologinja otkriva što tjedan dana bez make upa može učiniti za tvoje lice

 

Vjerujemo da ovih dana paziš na svoje zdravlje - zdravo se hraniš, vježbaš i dovoljno spavaš, a ako si među onima koji ovih dana rade od kuće i slušaju upute liječnika te disciplinirano ostaju doma - zašto ne bi napravila mali eksperiment sa svojom kožom u kojem, bez brige, nema rizika, samo dobrobiti?

Postavi si izazov i tjedan dana pokušaj ne nanijeti ni mrvicu šminke na svoje lice i vidi što će se dogoditi. Prema riječima dermatologinje Jessice Krant, ako tjedan dana apstiniraš od make upa, mogu se dogoditi prilično dobre stvari:

“Ako nosite mnogo slojeva kozmetičkih proizvoda svaki dan, znači da ćete putem kože apsorbirati priličnu količinu kemikalija iz tih preparata. Što se šminke tiče, nosimo je samo na manjoj površini na licu pa to ne znači da je vaš make up toksičan. Ipak, dobro je katkad pustiti kožu da se malo odmori od raznih slojeva... Recimo, tjedan dana bez tekućeg pudera može pomoći smanjenju akni i prištića, ali može smanjiti i osipe koje uzrokuju iritirajući sastojci make upa". 

Možda vas zanima Dok si kod kuće, isprobaj dvije uradi-sama maske za lice koje koristi Meghan Markle Rubrika Beauty Beauty

To je sjajno, no dr. Krant kaže da ako odlučiš dulje ne nositi puder, recimo, na mjesec dana, mogu se potpuno izbjeći alergijske reakcije u budućnosti, a može doći i do znatnog poboljšanja stanja s aknama

"Ako idete još dalje i ne šminkate se godinu dana, nenanošenje make upa može općenito popraviti zdravlje vaše kože ako imate problema s njom, što onda uporno pokušavate skriti šminkom i upadate u začarani krug". 

Možda vas zanima 4 iznenađujuće stvari zbog kojih ti je koža najednom tako suha Rubrika Beauty Beauty

Ako se ipak, čak ni u ovim uvjetima, ne želiš u potpunosti odreći make upa, dermatologinja savjetuje da svaku večer temeljito skineš svu šminku kako bi koža prodisala te kaže da to učiniš blagim, hidratizirajućim sredstvom jer će se čista, hidratizirana koža lakše oduprijeti iritirajućim sastojcima make upa koje ćeš sutradan nanijeti. 

I iako je osjetljivost kože vrlo individualna, dr. Krant  preporuča da bi općenito bilo dobro izbjegavati sastojke povezane s konzervansima baziranima na formaldehidima koji su na deklaraciji često označeni kao 'miris', ftalatima, te bilo čime što je povezano s benzenom te BHA aditivom.  

Ovdje ti donosimo i neke beauty novitete kojima možeš njegovati svoju kožu tijekom svojeg no make up iskustva: 

 

 

 | Autor: Biobaza Smart Renewal krema za suhu i osjetljivu kožu, 69,90 kn; Apivita micelarna voda za čišćenje lica,119,90 kn;  Anew Skin Reset serum za lice u ampulama, 149,90 kn

Photo: Instagram/Getty
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Anne90

    Detox kože je uvijek dobro povremeno provoditi, u te dane je dovoljno pošpricati se termalnom vodom i staviti SPF kremu, a 1x na tjedna i nju preskočiti :) Osnove mladolikog i zdravog izgleda kože su: 1. SPF kreme svaki dan ... prikaži još!