Beauty

Plava maskara: zašto ju je dobro uklopiti u makeup ovog proljeća

  • Plava maskara savršena je ako ti je crna boja maskare dosadila i želiš posebno naglasiti svoje oči
  • Plavu maskaru proslavila je princeza Diana, koja ju je koristila da naglasi svoje plave oči, no maskara u plavoj boji odlično će naglasiti i smeđe oči 
  • Nije namijenjena samo za večernje izlaske, već ju možeš koristiti i dnevnim lookovima, saznaj kako!

Plava je boja neba, prema psihologiji boja zaziva harmoniju, a gledanje u ovu boju pomaže i kod opuštanja. Možemo je vidjeti na dekoracijama, u interijeru, na namještaju i zidovima. Plava je jedna od hit boja ovog proljeća, a osim na odjeći, viđamo ju i u makeup svijetu, posebno na šminki za oči. Uz razne plave i tirkizne nijanse sjenila, beauty influencerice sve više koriste i plavu maskaru, koja predivno ističe oči!

Kako plavu maskaru ukomponirati u dnevni make up?

Iako je crna boja maskare klasik kojem se svi najčešće okreću i s kojim ne možeš pogriješiti, ako si zainteresirana za dodavanje boje svojem makeupu, maskara u plavoj boji pravi je izbor za tebe!

Plava maskara pristaje svim bojama očiju, no posebno će naglasiti smeđe i plave oči. Plava maskara ne mora biti namijenjena samo za dramatičan look, već se predivno može nositi i na suptilan način, u svakodnevnom makeupu.

 | Autor: dm.hr/notino.hr dm.hr/notino.hr S lijeva na desno: Pupa Vamp! maskara (129,90 kn); Max Factor False Lash Effect primer za trepavice (79,90 kn); Benecos Natural Beauty (43 kn)

Ako želiš da tvoj makeup bude tek malo efektniji, bit će dovoljno da plavu maskaru dodaš tek na kraj, odnosno na vanjskom dijelu trepavica, a za ostatak koristiš crnu.

Možda vas zanima Kosa, nokti, make up – trendovi koji će obilježiti godinu Rubrika Beauty Beauty

Za večernji izlazak uvijek možeš koristiti šljokice, plavo sjenilo i plavu maskaru za totalno glam look koji će tvoje oči staviti u prvi plan. Uz plavu maskaru odlično će se slagati i plava olovka ili tuš za oči, koji će ih dodatno naglasiti. 

Kako bi se što bolje uklopila, plavu maskaru nanesi što bliže korijenu trepavica kako bi boja u potpunosti došla do izražaja.
Postoje i različite nijanse plavih maskara pa tako možeš izabrati i neke od tamnijih nijansi ili se pak odlučiti za one svjetlije ili tirkizne, koje će savršeno naglasiti svijetle oči.

@alysialoo

BLUE MASCARA💙💙💙

♬ original sound - Diego R

Pigmentirana plava maskara i smeđim očima dat će poseban, magičan izgled. Kod maskare u boji, posebno plavoj, velika je prednost što će naglasiti i otvoriti tvoje oči i time stvoriti savršen make up look! Odličan trik za „otvoreni“ izgled očiju je i dodavanje bijele olovke s donje strane kapka, što će tvojim očima dati i dozu svježine.

S ovim trikom će svaka maskara biti poput luksuzne Možda vas zanima S ovim trikom će 'obična' maskara iz drogerije postati luksuzni beauty proizvod Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0