Beauty

Pitali smo u salonima koja je najpopularnija manikura među Hrvaticama ove jeseni

Da, da, već smo vidjeli sve svjetske trendove u manikurama, ali već znamo da je to ponekad posve različito od aktualne situacije na hrvatskom terenu. Upravo zato smo se u poznatim salonima raspitali što se nosi sada i koji se trendovi očekuju u zimskom razdoblju...

Da, već smo pomno proučile manikure koje su se proteklih mjeseci pojavile u vodećim magazinima i prošetale svjetskim modnim pistama. Ipak, svijet piste i časopisa ponekad je kilometrima daleko od stvarne situacije - u svemu pa tako i u manikurama. Upravo zato odlučile smo kontaktirati popularne zagrebačke salone te ispitati što rade ove jeseni i kakve su manikure uistinu popularne kod nas. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Giorgio Armani (@giorgioarmani) on

Vraćaju se ovalni nokti srednje dužine

Iz salona House of Nails rado su odgovorili na naš upit te poručili: ''U svakodnevnom okruženju naglasak je na manikuri, jednobojnim noktima te tek pokojem 'izletu' u nail art ili hrabrijoj odluci za drugu nijansu na pokojem noktu, te njezi ruku kojoj posvećujemo više pažnje tijekom hladnog vremena.''

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOUSE OF NAILS (@houseofnails.hr) on

Kad je, pak, o obliku riječ, iz salona su poručili da se ove jeseni se na velika vrata vraćaju nokti srednje dužine, sa ovalnim oblikom koji je vrlo praktičan za sve zaposlene žene. Takvi nokti, tvrde, sigurna su opcija jer izgledaju elegantno i primjereni su za većinu poslova.  

Traži se crna, tamnocrvena i nude

S druge strane, Julia iz popularnog salona Manifaktura otkrila nam je kako njihovi klijenti trenutno najviše traže crnu boju, tamno crvene i nude nijanse. ''Jako vole jednu tamno ljubičastu boju koja malo vuče na crveno. Tu nijansu i Danijela Martinović ovih dana nosi.'' - ispričali su nam iz salona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manïfaktura (@manifaktura.zagreb) on

''Što se tiče dužine, naše klijentice uvijek žele kraće nokte, a kao oblik biraju prirodno oble nokte ili bademaste.'' - napisala nam je Julia te dodala da kao posebnost ovih dana mnogo ljudi traži half moon manikuru. 

Možda vas zanima 6 trendova u bojenju kose koji će vladati 2019. Rubrika Beauty Beauty
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nana Nadarević (@suddenly_nana) on

Francuska manikura, ali na nov način

Iz salona Glam Express, pak, otkrili su nam kako se u modu definitivno vratila francuska manikura. ''Vratio se french, ali ne onaj duboki, debeli. Vratio se fini, elegantni tanki french. Ipak, umjesto prozirnog laka, žene preferiraju poluprozirni.'' - dodala je manikerka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glam Express (@glamexpresszg) on

Dolaze crveni baršun te šljokice i gliteri za božićno vrijeme

S obzirom da očito dobro poznaju svijet manikura, naše smo manikerke tražili odgovor na još jedno ključno pitanje - Što bi se moglo nositi ove zime? Iako je takve stvari teško sa sigurnošću reći, iz House of Nailsa poručili su: ''Crvena je svojevrsni klasik, a ove zime uronit će u tamnije boje crvenog baršuna koji se pretvara u grimiznu.'' Moramo priznati da nam ovo zvuči posve primamljivo. Osim toga, u salonu su najavili da božićno vrijeme nikada ne prolazi bez sjaja, šljokica i mnogo glittera, a oni su, za sve one koji igru žele odvesti na novi level, uveli i Swarovski kristale, napravljene za nokte, koji daju dimenziju glamura.

Možda vas zanima 3 beauty trenda koja su službeno out za jesen 2018. Rubrika Beauty Beauty
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOUSE OF NAILS (@houseofnails.hr) on

Praktičnost prije svega: poluprozirni trajni lak

''Za Božić već svi govore kako će tamno zelene nokte sa šljokicama. Također jako vole poluproziran trajni lak koji noktima daje prirodan izgled.'' - otkrili su nam, pak, iz Manifakture. S tim da nam stiže jedna šljokasta zima slažu se i u zagrebačkom salonu Glam Express gdje nam je manikerka potvrdila da i njihove klijentice već najavljuju kako će za Božićno vrijeme nositi šljokice. S druge strane, rekla nam je i da, kad je o njihovim klijenticama riječ, sezone više nisu nužno određene bojama. Žene nose što im se sviđa i kada im se sviđa, neovisno o tome je li boja u skladu s godišnjim dobom ili sezonom. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glam Express (@glamexpresszg) on

 

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0