Beauty

'Pinch Hair Hack' ili 'štipanje kose' je najlakši način za dodavanje volumena kosi

  • Živimo za jednostavne frizure za koje je potrebno manje od minute da ih napravimo  
  • Osobito uživamo u trikovima koji na brzinu učine da stvari izgledaju 8000 puta bolje
  • Upravo je 'Pinch Hair Hack', odnosno 'trik štipanja kose' jedan od takvih 

Što se tiče vizažistica i frizera, na Instagramu Emme Chen primijetili smo da postoji jednostavan trik koji ova profesionalka uvijek iznova dobro koristi kako bi stvorila onu nevjerojatno razbarušenu i prozračnu teksturu kose po kojoj je poznata. Ovaj trik za kosu je tehnika za koju smo prilično uvjereni da je gotovo svatko može savladati.

Možda vas zanima Valovita kosa: detaljan vodič za njegu i oblikovanje prirodno valovite kose Rubrika Beauty Beauty

Emma objašnjava kako bi mogao postojati bolji način da se stvori tekstura u kosi, a da se ne prska s previše spreja za teksturu i šampona za suho pranje kose. „Jesi li pretjerala s pripremom kose?“ pitala je. „Korištenje previše proizvoda ponekad može biti jednako loše kao i nekorištenje ikakvog proizvoda. Kosa postaje teška, mlitava i previše tretirana“, dodaje.

Alternativa? „Ključ za dodavanje volumena i teksture bez oslanjanja na proizvod je stvaranje različitih oblika u kosi. Zaustavlja kosu koja se samo visi i stvara dimenziju“, kaže Emma.

Jedan od načina na koji se to može napraviti je, naravno, s pomoću alata za oblikovanje. Oblikovanje valova u alternativnim smjerovima pomaže u dodavanju teksture. Ali, kada je riječ o uokvirivanju lica i dodatnom podizanju, kretanju i obliku sprijeda, tu dolazi do izražaja „štipanje“.

Pramenove na čelu, s obje strane razdjeljka jednostavno stisneš prstima (kao da štipaš) i tako ih na tren spojiš. Pa poprskaš lakom za kosu dok se ostatak ostatak kose može još više razdvojiti, što će stvoriti oblik zavjesa šiški. Tako se na mjestu "štipanja" korijen kose dodatno podiže što u kombinaciji s nastalim valovima koji se spuštaju prema jagodičnoj kosti daje crtama lica dodatnu definiciju. Najbolji dio? Ne moraš se mučiti ispred ogledala sa svim onim alatima za stiliziranje. To je trik koji možeš upotrijebiti bilo gdje i bilo kada kako bi osvježila frizuru i dodala joj malo lijepe dimenzije.

Kosa Možda vas zanima 6 pogrešaka koje radimo pri pranju kose, a da toga nismo ni svjesni Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @georgiamay

Komentari 0