Beauty

Pete su ti suhe i ispucale? Donosimo 5 izvrsnih maski za piling stopala

Puno vremena provodimo usredotočene na svoj ten i tretiramo kožu lica najboljim serumima, kremama, uljima i maskama. No, često zaboravimo na ostatak tijela dok za to nije prekasno pa, primjerice, kada dođe toplije vrijeme brzo se naručujemo na razno razne depilacije ili kada poželimo obuti sandale, shvatimo da nismo nalakirale nokte pa žurimo pedikeru ili se vraćamo u tenisice do daljnjega. Svake godine si obećamo da ćemo misliti na sve ove stvari na vrijeme. Pa, sada je odličan trenutak za to da te podsjetimo na njegu stopala, pogotovo peta, gdje nam je koža često suha, zadebljala i ispucala.

Možda vas zanima Konačno je i kod nas stigao viralni CeraVe proizvod koji bi mogao nadmašiti i popularni Cicaplast Baume Rubrika Beauty Beauty

Zašto su maske za piling stopala odličan izbor?

Za razliku od grubih kamena i različitih rašpa za stopala na koje su mnogi naviknuti, piling stopala možemo napraviti kod kuće, uz minimalan napor, pomoću maske u obliku čarapa. Postoje mnoge maske za piling stopala koje često uključuju hidroksi kiseline (kao što su AHA i BHA) za odstranjivanje odumrlih stanica kože u gornjim slojevima, sve dok se doslovno ne oljušte s naših tabana. Stručnjaci preporučuju to da potražimo formule koje sadrže sastojke poput glikolne, mliječne ili salicilne kiseline, koji su popularni kemijski pilinzi.

Koža na donjem dijelu stopala postaje deblja i gruba zbog “trauma” od svakodnevnih aktivnosti poput hodanja, stajanja, trčanja ili neadekvatne obuće. Uklanjanje ovog zaštitnog sloja može učiniti stopala osjetljivima, stoga moraš biti oprezna kada koristiš bilo koju vrstu pilinga za stopala. Potrebno je pričekati minimalno mjesec i pol dana između dva pilinga stopala, ali po mogućnosti i više - dok ne primijetiš da se koža ponovno zadebljala i počela pucati.

No, imaj na umu da ih nije preporučljivo koristiti ljeti, pogotovo ako voliš nositi sandale, jer se radi o maskama s kiselinama koje uzrokuju ljuštenje kože te nije preporučljivo odmah nakon tretmana stopala izlagati suncu. Sunce bi moglo izazvati iritacije i oštećenja kože koja je nedavno tretirana kiselinama, pogotovo ako se ne zaštiti SPF-om. Zato je sada dobro vrijeme za odrađivanje ovog kućnog tretmana, dok još vani nisu ljetne temperature, a mi se nismo izuli iz zatvorenih cipela i tenisica.

Možda vas zanima Ova maska s trakicama za mitesere toliko je dobra da joj ni dermatolozi ne mogu odoljeti Rubrika Beauty Beauty

Održavanje stopala neće pomoći samo tome da lijepo izgledaju, nego i njihovom cjelokupnom zdravlju

Razne maske za stopala nam pružaju širok raspon prednosti, od hidratacije do pilinga, a primarno su zadužene za uklanjanje odumrlih stanica kože, omekšavanje žuljeva i hidrataciju suhih i grubih dijelova stopala. Uz to, održavanje stopala mekima i podatnima može poboljšati cjelokupno zdravlje stopala jer eliminiranjem ispucale kože i žuljeva, smanjujemo šansu od  infekcije, pogotovo kod ekstremnijih slučajeva. Povrh toga, rutinska maska za piling stopala može poboljšati njihov izgled i omogućiti bolju apsorpciju hranjivih formula koje se nalaze u kremama za dozu hidratacije.

Kada razmišljamo o maskama za stopala i pilinzima, gotovo uvijek prvo pomislimo na prepoznatljivo zeleno pakiranje Balea maske, a postoji još toliko mnogo učinkovitih proizvoda, uključujući duboko hranjivu i revitalizirajuću opciju od Patchologyja te masku za piling popularnog korejskog brenda Kocostar, kao i neke druge, još bolje opcije. Kako bismo ti malo olakšali izbor, ovo je trenutno 5 najboljih maski za piling stopala, prema brojnim recenzijama. Bilo da želiš postići glatku kožu što je brže moguće ili zaliječiti ispucala stopala koja su istrošena hodanjem, trčanjem ili radom na nogama, ovdje ćeš pronaći neke od najbolje ocijenjenih opcija.

Balea Feel Well maska za stopala u čarapama

 | Autor: Foto: dm (3,30 €)

Možda vas zanima Tek kad se odrekneš ove 4 loše skincare navike ćeš postići zavidno lijepu kožu lica Rubrika Beauty Beauty

Patchology PoshPeel PediCure

 | Autor: Foto: Cult Beauty (22,60 €)

Fruida Dirty Foot Peeling Socks

 | Autor: Foto: ksisters.hr (5,40 €)

Kocostar Foot Peeling Pack

 | Autor: Foto: Makeup.hr (14,91 €)

The Face Shop Smile Foot Peeling Mask

 | Autor: Foto: iHerb (7,84 €)

Možda vas zanima U BIPU su stigli skincare proizvodi brenda koji obožavamo jer je povoljan i moćan kao The Ordinary Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Instagram @solovey_nail_art

Komentari 0