Beauty

Peptidi nisu dobri samo za kožu nego i za postizanje volumena u kosi - testirala sam ovu teoriju!

  • Moja kosa je jako tanka i često u njoj uopće nema života, pogotovo ako ju ravnam, stoga sam bila iznimno sretna kad je do mene stigla pozitivna recenzija za The Inkey List tretman za volumen kose s peptidima i morala sam ga isprobati
  • Prema brendu, uz ovaj proizvod se može postići izgled od čak 10.000 vlasi više i to nakon samo jedne upotrebe
  • Može se nabaviti u Douglasu po cijeni od 14,29 eura, a u nastavku možeš vidjeti kakav je dojam ostavio na mene
  • Pročitaj više: Novi Balea piling za kosu je takav hit da ga je u dm-u gotovo nemoguće pronaći. O čemu je riječ?

Koliko god prirodnog volumena imali u kosi ili ne, nekako nam ga nikada nije dovoljno, zar ne? I tako potraga za proizvodom koji nam pruža dodatni volumen uvijek traje. Ako si i ti među onima koji žele bujniju i voluminozniju kosu, imamo uzbudljive vijesti. Peptidi su najnovija opsesija beauty industrije i sastojak o kojem čitamo i slušamo već mjesecima. No, zadnje što smo otkrile je to da oni nisu korisni samo za našu kožu, već i za kosu. Naravno, odmah sam se uputila u Douglas po The Inkey List Peptide Volumizing Hair Treatment kojeg hvali cijeli internet i, moram reći, ovaj proizvod me definitivno iznenadio. U nastavku otkrij detalje o ovom tretmanu za kosu s peptidima, kao i moje dojmove kad se radi o postizanju bujnije kose uz njegovu pomoć.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Foto: privatna arhiva

Možda vas zanima Za ovaj 'old money' bob kažu da je hit frizura 2024. Imamo trikove kako ga dobro stilizirati Rubrika Beauty Beauty

The Inkey List Peptide tretman za volumen kose pravi je game-changer

The Inkey List Peptide tretman za volumen kose je iznimno lagani serum (rijetki je poput vode) koji kombinira peptide s drugim hranjivim sastojcima za povećanje volumena kose. Ovaj lagani serum posebno je formuliran za tanku, beživotnu kosu, kako bi joj pružio gustoću i volumen bez otežavanja vlasi. Ono što ovaj tretman izdvaja od ostalih na tržištu je njegov impresivan popis sastojaka. Ključni sastojak su definitivno peptidi. Peptidi su lanci aminokiselina koji vežu proteine koji se prirodno nalaze u kosi i djeluju kao građevni blokovi za te proteine (u njih ubrajamo kolagen i keratin) koji su iznimno važni za postizanje snažne, zdrave i voluminozne kose.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Foto: privatna arhiva

Ako se boriš s beživotnom, tankom kosom, bilo da je to zbog genetike, stresa, prehrane ili hormona, formula ovog proizvoda pomoći će ti da postigneš sjajniju i bujniju grivu. Naime, on sadrži 2% sastojka koji se naziva keranutri, a to je vrsta peptida za koju je kliničkim testiranjem dokazano da postiže trenutni izgled od čak 10.000 vlasi više nakon samo jedne upotrebe. Tu je i 2% peptida koji se zove ACB pisum sativum, a koji djeluje na povećanje volumena kose i 1% betaina za mekšu i zdraviju kosu. Također, prema INCI dekoderu, THE INKEY LIST proizvodi dokazuju da učinkovite formule ne moraju štetiti planeti.

Možda vas zanima Zbogom fenu: Otkad sušimo kosu ovim 'alatom', više nemamo ispucale vrhove Rubrika Beauty Beauty

Ovo je moje iskustvo korištenja The Inkey List serumskog tretmana za kosu s peptidima

Kao netko s tankom kosom koja izgleda beživotno kad ju ravnam, jako sam se veselila isprobavanju The Inkey List Peptide Volumizing tretmana za kosu. Nakon nekoliko korištenja, mogu sa sigurnošću reći da nisam požalila. Serum je lagan i lako se nanosi, a sve što je potrebno je slijediti ove jednostavne korake:

  1. Nakon pranja kose treba ju je osušiti ručnikom.
  2. Potrebno je dobro protresti bočicu i malu količinu seruma staviti na dlanove.
  3. Potom se serum ravnomjerno nanosi na cijelu kosu, fokusirajući se na korijen i srednji dio kose.
  4. Važno je i nježno umasirati serum u vlasište kružnim pokretima.
  5. Na kraju preostaje samo oblikovati kosu po želji - pustiti da se prirodno osuši ili upotrijebiti sušilo za kosu za dodatni volumen.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Foto: privatna arhiva

Ja kosu najčešće sušim sušilom, uz pomoć okrugle četke, jer sam tako najbrža i postignem najbolje rezultate. Kosa mi je inače prirodno kovrčava pa mi je potrebna četka kako bih ju izravnala, ali kad ju ravnam često izgleda beživotno. Uz to, moja kosa zna zavarati jer ju je prilično lako oblikovati i postići željeni izgled, ali taj izgled mi rijetko kada izdrži duže od 5 minuta bez korištenja dodatnih proizvoda za oblikovanje i/ili učvršćivanje. S druge strane, zbog tog tipa proizvoda mi se kosa često brže zamasti i znaju djelovati otežavajuće, što se zapravo trudim izbjeći. Upravo zato me uistinu iznenadilo što sam već nakon prvog korištenja The Inkey List tretmana za kosu primijetila značajnu razliku. Kosa mi je bila punija i življa, a ti rezultati su i potrajali - ne samo cijeli jedan dan nego sam razliku mogla primijetiti i danima kasnije. Kako je to izgledalo možeš vidjeti na slici niže (napominjem da je za mene ovo pravo postignuće kad mi je kosa ravna i inače uvijek imam ukosnicu ili rajf kako bih stvorila privid volumena oko lica): 

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Foto: privatna arhiva

Kao da to već nije bilo dovoljno dobro, dodatni bonus je taj što ovaj serumski tretman niti malo ne otežava kosu i uopće se ne osjeća na vlasištu, kao ni na kosi. Također, nisam primijetila da mi se kosa brže zamastila nakon što sam ga koristila i meni je to veliki plus. On ne lijepi kosu i ne možeš ni po čemu osjetiti da si uopće išta dodatno nanijela na vlasi i tjeme. Isto tako, sviđa mi se što ne sadrži sulfate, parabene i druge štetne kemikalije te ga mogu koristiti svi, bez obzira na tip kose. Sve u svemu, toplo preporučujem Inkey List Peptide Volumizing Hair Treatment svima koji žele dodati volumen i gustoću svojoj kosi. Peptidi su doista game-changer kada je u pitanju njega kože, a sada i kose. Također, dobro je znati da je cijena ovog kućnog tretmana za kosu 14,29 eura, što je vjerujem prihvatljivo za ovako moćan proizvod koji pruža odlične rezultate.

Možda vas zanima Kako prikriti sijede bez bojenja kose? 5 sprejeva i korektora koji će to napraviti s lakoćom Rubrika Beauty Beauty
Photo: Privatna arhiva

Komentari 0