Beauty

Peglanje kose bez da je oštetiš? Moguće!

Pegla za kosu ne mora biti toliko štetna kao što većina misli, ali samo ako je pravilno koristiš!

Istina je da je pegla za kosu postala 'must have' beauty pomagalo gotovo svake djevojke i žene, ali činjenica jest da može oštetiti tvoju kosu bez obzira na to koliko si je platila. Drugim riječima, skupa pegla za kosu ne znači i potpunu bezopasnost za kosu. Ako pravilno rukuješ njom, čak i ona jeftina može biti dobra.

Možda vas zanima 5 trikova da se uvijek probudiš sa savršenom frizurom Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ključ je u temperaturi. Većina nas podesi peglu za kosu na najvišu temperaturu kako bismo postigle brz i učinkovit rezultat, ali tu griješimo. Za ispeglanu kosu kao iz salona potrebno je peglati kosu na nižim temperaturama, točnije na temperaturama koje nisu više od 185 Celzijevih stupnjeva Visoke temperature uzrokuju pukotine na dlakama što dovodi do pucanja vrhova. Primjećuješ i da ti se kosa jako mrsi? To je, također, zbog previsoke temperature. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Jesi li znala da temperature iznad 200 Celzijusa mogu promijeniti i boju tvoje kose? Čak i ako imaš kovrčavu kosu, sjeti se ovoga prije nego što podesiš temperaturu pegle na 230 stupnjeva. To se odnosi i na sve one s gustom kosom. Da, nije ni približno jednako peglati gustu kosu i tanku. Za gustu kosu potrebno je puno više vremena - i strpljenja! Ali, svi već znamo da se za dobar rezultat vrijedi (i mora!) malo namučiti. 

Možda vas zanima Nova luda tehnika bojenja kose daje predivne pramenove Rubrika Beauty Beauty

Osim temperature, izrazito je važno da kosa prije peglanja bude potpuno suha. Peglanje mokre kose dodatno oštećuje vlasi, a to nikako ne želimo. I, naravno, uvijek su dobrodošli sprejevi za zaštitu kose od topline! 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0