Beauty

5 trikova da se uvijek probudiš sa savršenom frizurom

Otkrivamo ti sve tajne savršenog jutarnjeg looka kojega možeš postići u svega nekoliko jednostavnih koraka

Pravljenje frizure u jutarnjim satima zna biti prava gnjavaža, posebno ako žurimo i nemamo dovoljno vremena. Međutim, odlična stvar je da uz nekoliko jednostavnih trikova možeš puno učiniti puno za ljepotu svoje frizure i zdravlje svoje kose čak i dok spavaš. Otkrij ih u nastavku: 

1. Nemoj vezati rep

Svima nam je dobro poznata činjenica da gumice za kosu uzrokuju lomljenje vlasi i da vezanje kose u rep baš i nije preporučljivo. Osim što će ti slomiti vlasi, vezanje kose može izazvati glavobolje (ako prejako stegneš gumicu) i napraviti neželjeni val kojega se ujutro teško riješiti. 

2. Koristi svilenu jastučnicu

Pri odabiru jastučnice na kojoj ćeš spavati imaj na umu da one od svile imaju brojne pogodnosti za tvoju kosu. Naime, svilena jastučnica manje oštećuje folikule dlake noću dok se okrećeš, ne petlja kosu i sprječava nastanak raščupane i neuredne frizure. Osim toga, i tvoja koža će ti biti zahvalna jer će biti manje sklona nastanku bora.

Možda vas zanima Poznati frizeri odgovaraju na 5 pitanja o njezi kose ljeti Rubrika Life&style Life&style

3. Osuši kosu prije spavanja

Kako bi izbjegla apsolutnu katastrofu s jutarnjom frizurom obavezno je dobro osuši prije spavanja. Kosa se oblikuje sušenjem pa je manja vjerojatnost da će ti stršati na sve strane ako to učiniš prije spavanja. Imaj na umu i da spavanje s mokrom kosom pogoduje nastanku plijesni i gljivica na jastuku, kao i malih grinja koje uzrokuju alergije. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Često koristiš masku za kosu? Imamo loše vijesti Rubrika Beauty Beauty

4. Na vrhove nanesi kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima brojne pogodnosti na našu kosu. Osim što pomaže kosi da izgleda zdravije i sjajnije, ovaj prirodni preparat sprječava statički elektricitet koji nastaje prilikom trenja kose od jastuk. Prije spavanja na vrhove nanesi malo ovog hranjivog ulja i napravit ćeš puno za svoju kosu i frizuru

5. Napravi labave pletenice

Ako si ljubiteljica spontanih valova u kosi, spavanje s pletenicama omogućit će ti postizanje takve frizure. Sve što trebaš je da prije spavanja ispleteš jednu ili više pletenica koje ćeš ujutro raspustiti. Prilikom pravljenja pletenica pazi da ne praviš čvrste pletenice od kojih te može zaboljeti glava. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0