Beauty

Nova luda tehnika bojenja kose daje predivne pramenove

Na stolu se poslužuje hrana, drži laptop, a po novome - i boji kosa! Čudno? Ne nego hit jer se bojenjem kose na stolu postiže savršena pokrivenost boje i predivni pramenovi

Možda si već na Instagramu već zamijetila ovaj trend - frizeri se sve češće odlučuju na bojenje kose na stolu, a posebno klijenticama koje požele obnoviti boju kose nakon ljeta. 

 

A post shared by VIKLER I RUŽ (@vikleriruz) on

Popularno zvani table hair painting, zapravo je tehnika "bojenja kose na stolu koja omogućuje crtanje po kosi i postizanje višedimenzionalnosti tonova i prelijevanje boja bez grubih prijelaza. Izrada pramenova je iznimno brza i jednostavna, boja izgleda prirodno i sofisticirano, a kosa vizualno djeluje voluminoznije", objasnili su u Vikleru i ružu, jednom od zagrebačkih salona gdje se ovaj tretman i obavlja. 

Za razliku od još uvijek popularnog balayagea koji zahtjeva dužu kosu, bojenje kose na stolu je pogodno za sve dužine kose. Također, za izradu predivnih pramenova na stolu nije uvjet je li kosa do sada bojena, a izvediva je i u toploj i u hladnoj varijanti. Ova tehnika osim što se sviđa klijenticama jer mogu opustiti glavu jednako je praktična i frizerima.

Možda vas zanima Nova trendi boja kose za ljeto 2018? Sladoledi! Rubrika Beauty Beauty

Na ovaj način se dopušta kreativno slikanje po kosi bez tradicionalnih pomagala - folija, kapa za pramenove ili kvačica. Zašto je bojenje kose na stolu dobro za nas? Boja dugo dobro izgleda i lako se održava, pa možeš proći i bez česte posjete frizeru. 

 

Brighting up these Monday blues with some table painting magic ✨@fluidhairpainting

A post shared by A S H L E Y P I T M A N (@the.blonde.bomb) on

 

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0