Beauty

Pastom za zube možeš uklanjati dlačice?! Ova blogerica kaže da da!

Možda zvuči bizarno, ali pasta za zube očito ima moći kojih nismo ni bile svjesne - osim mrlja na zubima, uklanja čak i dlake...

Gotovo svaki drugi dan na Instagramu ispliva neki novi DIY trik - bilo da se radi o prirodnom dezodoransu, varijanti maramica za skidanje šminke ili, kako je jedna blogerica nedavno otkrila, depiliranju s pastom za zube. O da, dobro si pročitala.

Blogerica Madina Shrienzada praktički se specijalizirala za testiranje (i često kreiranje!) ludih DIY trikova. Jedan od posljednjih u nizu je depiliranje uz pomoć paste za zube. U najobičniju pastu za zube Medina je umiješala malo kurkume te nanijela smjesu na cijelu podlakticu. Nakon što se smjesa osušila, lagano ju je oljuštila te tako otkrila glatke ruke bez dlaka. 

Da, vjeruj nam, i mi smo ostale jednako šokirane! "Ovo je jako jednostavna smjesa koju sam dobila od obične paste za zube i praha kurkume." Kurkuma djeluje umirujuće za kožu (istina, ona zaista djeluje protuupalno!), dok je pasta za zube "glavni krivac za uklanjanje dlaka". 

Možda vas zanima Depiliranje voskom ili šećerom - koje su razlike Rubrika Beauty Beauty

Pa, ne kažemo da ćeš utrljavanjem suhog sloja paste za zube ukloniti dlake iz korijena - jer nećeš; odnosno hoćeš u nekoj mjeri, ali to definitivno nije najbolji način za uklanjanje dlačica, budimo realne. Pasta bi sama po sebi mogla biti dobra (kao što je i šećerna pasta dobra za depiliranje), ali isto tako pasta za zube sadrži sastojke koji su stvoreni za zube, a ne za kožu. Zbog čega su moguće iritacije. Plus: kurkuma privremeno može obojiti kožu u žuto, što svakako treba imati na umu.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Ispovijest: Bila sam prvi put na brazilskoj depilaciji Rubrika Beauty Beauty

Bez obzira na sve što odlučiš raditi sa svojim tijelom i svojom kožom, u potpunosti je tvoj izbor. Prema tome, ako odabereš ovaj DIY trik za uklanjanje dlaka, samo budi oprezna oko iritacija i promjena na svojoj koži.

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0