Beauty

Depiliranje voskom ili šećerom - koje su razlike

Ljeti kad su noge stalno izložene pogledima, svakodnevno brijanje je pomalo naporno. Zato smo istražili dvije najpopularnije metode depilacije koje daju dugotrajnije rezultate: vosak i šećer

Depilacija voskom kao i depilacija šećernom pastom dva su učinkovita načina za nekoliko tjedana mira i tijelo bez dlačica. Najveća mana ovih metoda je što dlačice prije sljedećeg tretmana treba pustiti da izrastu do određene dužine kako bi se mogle isčupati, s to nam u vrijeme kratkih suknji i haljina i nije baš neka fora, no benefiti su mnogobrojni. Od trajnosti metode do toga da se dlačice s vremenom prorjeđuju. Međutim koje su zapravo najveće razlike ovih metoda? Naravno, isprobale smo obje metode i sažele najveće razlike. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ove metode zapravo imaju više toga zajedničkog, a tek nekoliko točaka čini razliku: 

Depilacija voskom moguća je tek kod dužine dlačica oko pet milimetara, a šećerom se već može učiniti dok su dlačice mnogo kraće, milimetar do dva. 

• Sa voskom se dlačice depiliraju u suprotnom smjeru od rasta dlačica, a kod šećera u smjeru rasta. Zbog toga je metoda sa šećerom nešto blaža za kožu te rjeđe iritira kožu.

Možda vas zanima Isprobala sam bezbolni vosak za depilaciju - bih li ponovila? Rubrika Beauty Beauty

• Osim toga, šećerna pasta ima antibakterijsko djelovanje te dodatno sprječava iritaciju kože. 

• Kod metode voskom se u jednom potezu otklone sve dlačice, a kod šećerne se mora više puta tretirati jedno te isto mjesto. 

• Kod uklanjanja dlačica toplim voskom otvaraju se pore pa to olakšava uklanjanje. 

• Uklanjanje dlačica šećerom obično je u salonima nešto skuplje od voska. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0