Beauty

Parfemi s mirisnim notama đumbira bit će idealno osvježenje za ljetnu sezonu

Ljeto je godišnje doba koje traži osvježavajuće mirise koji su poput energetskog boosta. Upravo zato ljeti najčešće biramo citrusne mirise, no još jedan sastojak u parfemima je postao popularan zbog svojih jedinstvenih i osvježavajućih kvaliteta, a to je đumbir. Parfemi s mirisnim notama đumbira možda su pomalo neočekivani, no kad ih isprobaš odmah ćeš znati zašto su toliko neodoljivi. Bilo da ti je potrebna doza energije ili samo želiš osvježiti svoj parfemski ormarić, đumbir je idealan izbor.

Zašto su parfemi s đumbirom idealni za ljeto?

Đumbir ima toplu, pikantnu i slatkastu aromu koja je iznenađujuće osvježavajuća, što ga čini savršenim mirisom za najtoplije doba godine. Može nam pomoći podići raspoloženje te pružiti nalet energije tijekom vrućih i lijenih ljetnih dana. Osim toga, njegov jedinstveni miris izdvaja ga od tipičnih cvjetnih i citrusnih mirisa koji se često povezuju s ljetom pa nam nudi osvježavajuću promjenu.

Možda vas zanima Ovo su trenutačno najprodavaniji parfemi na planeti - možda nađeš svoj novi signature miris Rubrika Beauty Beauty

Prednosti đumbira kao mirisne note u parfemima

Đumbir ne donosi samo jedinstveni miris parfemima, on je poznat i po svojim umirujućim svojstvima. Može pomoći u smanjenju stresa i osjećaja tjeskobe, što nam je itekako potrebno na godišnjem odmoru tijekom kojeg se samo želimo opustiti i odmaknuti od svakodnevnih problema. Uz to, đumbir ima i svojstva afrodizijaka, što ga čini još privlačnijom opcijom.

Najbolji parfemi s notama đumbira

Ako ovo ljeto želiš isprobati parfem s mirisom đumbira, postoji nekoliko odličnih opcija među kojima možeš birati. Ako želiš osnažujući i energizirajući miris isprobaj "Twilly d’Hermès Eau Ginger". Luksuznija opcija je “Lineage” brenda Amouage koji je sofisticiran miris s odvažnom notom đumbira. Uz to, Prada je nedavno lansirala “Infusion de Gingembre”, uniseks parfem koji spaja topli đumbir, sunčanu mandarinu i zemljani vetiver za uravnoteženi miris druge kože. Bilo da preferiraš odvažnu aromu đumbira ili ipak suptilnije note, u nastavku ćeš naći parfem s đumbirom koji bi mogao postati tvoj novi signature ljetni miris.

Prada Infusion de Gingembre

 | Autor: Foto: Douglas (173,49 €)

Parfemska voda Infusion de Gingembre sadrži živahnu osobnost đumbira u citrusno drvenastom mirisu. Đumbir je uronjen u prepoznatljivu otopinu mošusa i citrusa koja stvara obavijajući miris kože. U gornjim notama nalazi se zelena mandarina, u srcu parfema je đumbir u kombinaciji s geranijem, dok se u bazi nalazi vetiver,

Twilly d’Hermès Eau Ginger

 | Autor: Foto: Notino (109,00 €)

Parfemsku vodu Twilly Eau Ginger kreirala je Hermèsova kreatorica parfema Christine Nagel. Ova cvjetna parfemska voda otkriva svoj radostan duh ušećerenim đumbirom, raskošnim božurom i živahnim cedrom. Poznatu bočicu kreirala ju je Florence Manlik, a ona je nestašno ukrašena jedinstvenom svilenom vrpcom koja je ručno zavezana oko poklopca svake bočice.

Možda vas zanima Želiš mirisati skupo i otmjeno? 5 parfema ovog manje poznatog brenda bi mogla isprobati Rubrika Beauty Beauty

Elizabeth Arden White Tea Ginger Lily

 | Autor: Foto: dm (29,90 €)

Ovo je svjež i živopisan cvjetni miris s dugotrajnom toplinom. Ovom izvanrednom kombinacijom White Tea Ginger Lily osigurava uzbudljivo mirisno iskustvo. U srcu ove toaletne vode, Elizabeth Arden svježinu đumbira kombinira se s nježnim mirisom cvjetova ljiljana. U gornjim notama nalaze se pjenušave note bergamota, gorke naranče i mandarine, dok su u bazi mošus, cedar i mahune tonke. 

Hermès Un Jardin Apres La Mousson Eau de Toilette

 | Autor: Foto: Douglas (122,77 €)

Un Jardin après la Mousson istražuje neočekivane aspekte Indije, kada monsun vraća ono što je sunce uzelo zemlji i rastjeruje užareni zrak nakon dugog razdoblja suše. U ovom mirisu đumbir, kardamom, korijander, papar i vetiver pričaju priču o ponovnom rađanju prirode. Ovaj spicy parfem u svojoj bazi sadrži note papra i vetivera, a u gornjim notama svježinu svježinu limuna i korijander. U samom srcu parfema nalazi se energizirajući đumbir. 

Amouage Lineage

 | Autor: Foto: Parfumerija Lana (365,00 €)

Parfemska voda Amouage Lineage pomoći će ti da se oslobodiš od okolnog svijeta i približiš sama sebi. Ovaj začinski, vodenasti i mineralni miris temelji se na prirodnim sastojcima, a njegova mirisna kompozicija kreirana je u radionici Karine Vinchon-Spehner. Radi se o uniseks mirisu. Jedino što se osjeća na prvi špric je iskričavi miris sečuanskog i ružičastog papra, đumbira i šafrana. Kasnije će te opkoliti slana mirisna esencija mire, apsolut tamjana i piskavica, blago slatkastih nota. Postupno, prema kraju dana, ovaj miris ostavlja za sobom samo dašak vanilije i cvjetni miris labdanuma s pačulijem. 

Možda vas zanima Još jedan Zara dupe! Savršen je za one koji vole Jean Paul Gaultier La Belle parfem s notama kruške Rubrika Beauty Beauty

Rabanne Olympéa Eau de Parfum

 | Autor: Foto: Douglas (82,59 €)

Parfemska voda Rabanne Olympéa poziva sve žene na to da postanu svjesne moći koju imaju. Ovaj svjež, ali snažan cvjetno-orijentalni miris stvoren je za boginje modernog vremena i savršeno se upotpunjuje s muškim mirisom Rabanne Invictus. U prvim trenutcima isprobavanja mirisa svjedočit ćeš strastvenom dvoboju. Na jednoj strani se nalaze svježe note zelene mandarine s vodenim jasminom, a na drugoj zadivljujuće senzualni cvijet đumbira. Potom u srcu ove mirisne kompozicije stoji slana vanilija, dok se u senzualnoj bazi sljubljuju drvo kašmira i ambergris.

Burberry Her London Dream Eau de Parfum

 | Autor: Foto: Douglas (82,59 €)

Her London Dream sanjiv je i prirodan poput Burberry djevojke koja u potpunosti uživa u ljepoti i slobodi Londona. Jasna kompozicija ovog mirisa otkriva tradicionalne i moderne aspekte, ponekad dinamične, ponekad romantično mirne. Kod interpretacije ovog klasika u početku odmah zablista svježina nota limuna i đumbira, a potom pušta ruži da cvjeta u srcu mirisa, dok se u bazi nalazi iskričavi božur.

Možda vas zanima Legendarni Elizabeth Arden Green Tea dobio je najnovije mirisno izdanje s notama kokosa Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @isabellath

Komentari 0