Beauty

Ovo je jedan od najguglanijih sastojaka za njegu kože u 2023. i proizvodi koji ga sadrže

  • Krajem svake godine jedva čekamo otkriti što su ljudi najčešće pretraživali na Googleu kad se radi o sastojcima u formulama skincare proizvoda
  • Ove godine je pri samom vrhu tog popisa bakuchiol - prirodna alternativa retinolu
  • Zašto je ovaj sastojak postao game changer i u kojim ga sve proizvodima možeš naći, otkrij u nastavku
  • Pročitaj više: Pronašli smo pristupačnu, a dostojnu zamjenu za popularno Diorovo ulje za usne

Ljubitelji proizvoda za njegu kože uvijek su u potrazi za najnovijim i još boljim sastojcima koje će uključiti u svoje skincare rutine. Prošle godine je na samom vrhu pretraživanja putem Googlea bio vitamic C, a u 2023. godini je jedan drugi sastojak osvojio svijet ljepote - bakuchiol. S obzirom na njegova blagotvorna, ali moćna svojstva i rastuću popularnost, nije ni čudo da je postao jedan od najguglanijih sastojaka za njegu kože godine.

 | Autor: Foto: Instagram @rowsebeauty

Možda vas zanima Blagdanski Erborian setovi donose beauty magiju Rubrika Beauty Beauty

Što je zapravo bakuchiol?

Dobiven iz sjemenki biljke psoralea corylifolia, bakuchiol je prirodna alternativa retinolu. Nudi slične prednosti kao retinol, poput poboljšanja teksture kože, smanjenja pojave finih linija i bora te promicanja mladolikog izgleda kože, ali bez potencijalnih negativnih nuspojava poput iritacije i osjetljivosti koje može uzrokovati korištenje retinola. Znanstveno je dokazano da bakuchiol potiče proizvodnju kolagena, poboljšava elastičnost kože i smanjuje pojavu znakova starenja. Njegova antioksidativna svojstva također pomažu u zaštiti kože od oštećenja izazvanih agresorima iz okoliša te potiču sjaj.

 | Autor: Foto: Instagram @rowsebeauty

Zašto je bakuchiol postao pravi game changer?

Jedan od razloga zašto je bakuchiol privukao toliko pažnje kao game changer je to što ga mogu koristiti razni tipovi kože, čak i oni najosjetljiviji. Bakuchiol nije agresivan sastojak i mnogi ga podnose bez problema te je manje vjerojatno da će izazvati nuspojave, pogotovo u usporedbi s drugim, jednako moćnim sastojcima za njegu kože. S obzirom na to da se radi o prirodnoj i nježnijoj zamjeni za retinolm, niti malo nas ne iznenađuje što je nastao toliki hype oko njega.

Možda vas zanima Bakuchiol - heroj anti-age njege uzvraća udarac! Rubrika Beauty Beauty

Osim svojih anti-age prednosti, bakuchiol je poznat i po svojim umirujućim svojstvima. Može pomoći u smanjenju crvenila, upala i akni, što ga čini svestranim sastojkom za rješavanje raznih problema s kožom. Kako bi uključila bakuchiol u svoju rutinu njege kože, potraži proizvode poput seruma, krema i ulja koji sadrže ovaj moćni sastojak.

Bakuchiol se može naći u raznim proizvodima, a ovo su neki od njih

Skintegra Architect 

 | Autor: Skintegra Skintegra Foto: Skintegra (23,76 €)

Afrodita Professional Bakuchiol Phyto Retinol Shot

 | Autor: Afrodita Professional Afrodita Professional Foto: Afrodita Professional (44,90 €)

Numee PAUSE Skin Perfecting Whipped Cream

 | Autor: Beauty Garden Beauty Garden Foto: Beauty Garden (13,90 €)

Možda vas zanima Malo drugačiji fileri: Što je točno Skinvive i kakve benefite donosi za našu kožu? Rubrika Beauty Beauty

L'ADRIA Rejuvenating Oil

 | Autor: L’ADRIA L’ADRIA Foto: L’ADRIA (26,41 €)

Miss Alice BAKUCHIOL 1.5% serum za lice

 | Autor: Miss Alice Miss Alice Foto: Miss Alice (19,70 €)

Nivea Cellular Expert Lift Pure Bakuchiol Anti-Age Day Cream SPF30

 | Autor: dm dm Foto: dm (22,95 €)

SKIN1004 Madagascar Centella Probio-Cica Bakuchiol Eye Cream

 | Autor: Beauty Garden Beauty Garden Foto: Beauty Garden (19,47 €)

Rowse Regenerate Night Serum with Bakuchiol

 | Autor: Rowse Rowse Foto: ROWSE (33,00 €)

Transparent Lab Bakuchiol Firming Cream

 | Autor: superskin.hr superskin.hr Foto: Superskin (17,50 €)

Možda vas zanima Stigao je serum koji prkosi gravitaciji! On radi dok spavamo i u tjedan dana pruža nevjerojatne rezultate Rubrika Beauty Beauty

Hyalulip Peel (Overnight Lip Peeling)

 | Autor: superskin.hr superskin.hr Foto: Superskin (12,30 €)

Zapamti, uključivanje bakuchiola u skincare rutinu samo je jedan dio slagalice. Dosljednost i strpljenje ključni su kada je u pitanju bilo koji sastojak za njegu kože. Uvijek je dobra ideja napraviti patch test prije nanošenja bilo kojeg novog proizvoda na lice, a savjetovanje s dermatologom se preporučuje za one koji imaju bilo kakve probleme ili specifična stanja kože.

 | Autor: Foto: Instagram @rowsebeauty

Iako smo za bakuchiol prvi put čule prije nekoliko godina, on je u 2023. postao sastojak za njegu kože o kojem svi pričaju, i to s dobrim razlogom. Njegovo prirodno podrijetlo i svojstva koja njeguju kožu čine ga odličnim izborom za one koji traže učinkovita, ali nježna rješenja za njegu kože.

Photo: Instagram @ninelle

Komentari 0