Beauty
Parfemi za toplije dane

Ovo je 5 najboljih mirisa za nadolazeće toplije vrijeme

  • Polako, ali sigurno, dolaze nam topli dani i temperatura u termometrima sve je veća i veća 
  • Kako nam je došla nova, topla sezona, vrijeme je da razmislimo o „beauty rutinama“ koje ćemo prilagoditi odgovarajućem godišnjem dobu 
  • Ako si još uvijek u potrazi za proljetnim i ljetnim mirisima, izdvojili smo najbolje parfeme 

Dolazi nam doba kada osjećaš toplo sunce na svojoj koži, već polako čuješ blagi šum morskih valova i uživaš u svježem povjetarcu u kosi. Vrijeme je to puno radosti, lakoće i bezbrižnih trenutaka. A što može bolje ići uz njega od savršenog mirisa? Parfemi za ugodne tople dane imaju jedinstvenu sposobnost da te trenutačno uvedu u ljetno raspoloženje i okruže te svojom čarobnom aurom. Predstavljamo najbolje proljetne i ljetne mirise koje bi svatko volio imati.

5 najpopularnijih mirisa za tople dane 

Miris ti može vratiti sjećanja na prošle odmore, podsjetiti te na egzotične plaže, rascvjetale vrtove i sunčane avanture. Sa svojim svježim, voćnim ili cvjetnim notama, ovi mirisi daju ti osjećaj živosti i omogućuju da osjetiš lakoću proljeća i ljeta.

Miss Dior

Francis Kurkdjian je reinterpretirao klasik „Miss Dior“, koji je lansirao Christian Dior 1947. godine te stvorio intenzivan ženski miris kojim dominira jasmin s voćnim aspektima. Miss Dior Parfum je obavijen drvenasto-jantarnim akordima i prožet je notama mandarine. Podsjeća na noćnu šetnju šumom obraslom mahovinom prepunom sočnog voća i poljskog cvijeća. Cijena: 151,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Miss Dior

Acqua di Gioia, Giorgio Armani

S Acqua di Gioia, Giorgio Armani stvorio je miris koji hvata esenciju ljeta. Inspiriran osvježavajućim morskim povjetarcem, ovaj miris kombinira note mente, lišća limuna i jasmina kako bi pružio osjećaj lakoće i svježine. Vodeni akordi daju parfemu rashlađujući učinak i podsjećaju na opuštajuće dane na plaži. Cijena: 96,99 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Acqua di Gioia, Giorgio Armani

Coco Mademoiselle, Chanel

Coco Mademoiselle od Chanela je miris koji spaja ljeto sa senzualnošću i elegancijom. Kompozicija svježih citrusnih nota, poput naranče i grejpa, uparena s cvjetnim akcentima ruže i jasmina, stvara ženstvenu i zavodljivu auru. Tople bazne note pačulija i vetivera daju parfemu određenu dubinu i osiguravaju dugotrajan učinak. Coco Mademoiselle bezvremenski je klasik koji tople dane obavija daškom luksuza i sofisticiranosti. Cijena: 166,20 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Coco Mademoiselle, Chanel

Beach Walk, Maison Margiela

Ovaj miris podsjeća na opuštajuću šetnju plažom. Mješavina suncem okupanog bergamota, svježeg kokosovog mlijeka i toplog mošusa, odaje osjećaj ljetnog odmora i ležerne elegancije. Parfem podsjeća na miris slanog morskog zraka i kreme za sunčanje na koži i budi sjećanja na bezbrižne dane na plaži. Ovaj miris je savršen za one koji žele uživati u toplim danima tijekom cijele godine. Cijena: 131,59 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Beach Walk, Maison Margiela

Možda vas zanima Jednom kad ga probaš, nećeš prestati nositi ovaj nostalgični parfem koji je poput ljetovanja iz '90-ih u bočici Rubrika Beauty Beauty

Light Blue, Dolce & Gabbana

Kombinacija sočnih agruma, poput limuna i zelene jabuke, u parfemu Light Blue by Dolce & Gabbana, daje parfemu iskričav i okrepljujući karakter koji je savršen za tople dane. Cvjetni akordi jasmina i bambusa daju ženstvenu notu, dok tople donje note cedrovine i jantara daju mirisu određenu dubinu. Cijena: 104,10 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Light Blue, Dolce & Gabbana

Što čini dobar miris za tople dane?

Dobar miris za tople dane karakteriziraju određena svojstva koja ga čine savršenim za toplu sezonu:

Svježe note

Miris treba biti svjež i okrepljujući kako bi davao osjećaj lakoće i osvježenja. Agrumi kao što su limun, bergamot ili grejp popularne su komponente parfema, jer imaju oštar i energizirajući učinak.

Cvjetni naglasci

Cvjetne note dodaju ženstveni i romantični štih. Jasmin, ruža, frezija ili đurđica popularne su cvjetne arome koje unose dašak elegancije i senzualnosti u miris.

Voćne nijanse

Mirisi za tople dane također mogu uključivati voćne naglaske kako bi dodali dašak slatkoće i razigranosti. Arome, poput breskve, marelice, manga ili ananasa, daju mirisu egzotičnu i tropsku notu.

 | Autor: PR PR Foto: PR/parfemi za toplije dane

Lagana tekstura

Dobar ljetni miris trebao bi imati laganu teksturu koja nije preteška ili prenapadna. Trebao bi se osjećati ugodno na koži i ne djelovati previše dominantno. Lagane formulacije toaletne ili kolonjske vode često su prikladne za ljeto.

Dugotrajan učinak

Premda bi miris za tople dane trebao biti lagan i osvježavajući, ipak je važno da ima određenu dugotrajnost. Također bi trebao odavati ugodan miris cijeli dan bez potrebe da ga stalno obnavljaš.

U konačnici, dobar miris za tople dane subjektivan je i ovisi o osobnim preferencijama. Trebao bi te razveseliti svojom mirisnom kompozicijom, podsjetiti na sunčane dane i dovesti te u sunčano raspoloženje.

Cvjetni parfemi Možda vas zanima Najbolji cvjetni parfemi: 15 mirisa s kojima slavimo proljeće i čekamo ljeto Rubrika Beauty Beauty
Photo: PR

Komentari 0