Beauty
Cvjetni parfemi

Najbolji cvjetni parfemi: 15 mirisa s kojima slavimo proljeće i čekamo ljeto

  • Cvjetni parfemi jedna su od najvećih kategorija mirisa i to s razlogom – zapravo smo prirodno skloni da cvjetne mirise smatramo neodoljivima
  • Doista, cvijeće je dar prirode, omotano mekim mirisnim laticama, a ne svilenkastim vrpcama - a tko ne voli darove?

Postoji nešto urođeno u pronalaženju radosti u cvijeću, a različito cvijeće projicira različite vibracije. S obzirom na beskrajnu raznolikost i vrste cvijeća, to znači da postoje cvjetne note koje odgovaraju svim različitim aspektima naše osobnosti. I, premda cvjetni parfemi imaju reputaciju ženstvenosti i nježnosti, moderni mirisi se ne moraju nužno oslanjati na „stare asocijacije“. Miris cvijeća može biti drzak, muževan i sparan. Suvremeni mirisi pomogli su promijeniti reputaciju cvjetnih mirisa. 

S druge strane, cvjetovi s tzv. B-liste probijaju se u A-momčad. Dok su jasmin i ruža godinama odašiljali glavnu energiju, noviji parfemi dali su lijepim cvjetnim mirisima poput nerolija (eterično ulje koje potječe iz cvijeta naranče) priliku da zablistaju. 

Sastavili smo izdanje omiljenih dugotrajnih cvjetnih mirisa tako da možeš pronaći novi prepoznatljivi miris, bilo da tražiš nešto klasično, cool-djevojačko ili pomalo otkvačeno. 

Cvjetni chic

Miss Dior Eau de Parfum

Slatko, šik i malo sofisticiranije. Ovo je cijeli buket cvijeća s naramcima božura, ruže i đurđice koji su mirno smješteni u visokim notama i srcu. Iris dodaje još ponešto cvjetne note, ali je zagrijan mahunom tonke, vanilijom i sandalovinom. Cijena: 78,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Miss Dior Eau de Parfum

Slatki cvjetni miris 

Prada Paradoxe Eau de Parfum

Fotografije kampanje za ovaj novi parfem prikazuju Emmu Watson koja utjelovljuje miris: sladak, ali snažan, simpatičan, ali drzak. To je svijetli, slatki cvjetni miris s mošusnim tragom koji se razvija tijekom dana. Cijena: 64,20 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Prada Paradoxe Eau de Parfum

Seksi ruža

Narcisso Rodrigues Musc Noir Rose Eau de Parfum

Antilop i mošus daju ovom mirisu senzualnost poput kože, dok šljiva i vanilija dodaju bogatstvo. A zahvaljujući postojanosti, traje cijeli dan i cijelu noć. Cijena: 73,60 eura. 

 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Narcisso Rodrigues Musc Noir Rose Eau de Parfum Zemljana ruža

Byredo Rose Noir Eau de Parfum

Brend ovu izvedbu opisuje kao „dekadentnu i prljavu“. Isporučuje to s vlažnim, zemljanim notama koje su neobične, ali i čudno seksi. Cijena: 165,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Byredo Rose Noir Eau de Parfum

Cvjetni mošus

Phlur Missing Person Eau de Parfum

Phlur je TikTok senzacija koja je prikupila više od 50 milijuna pregleda, a Missing Person je njegova zvijezda. Ideja je da evocira dugotrajni miris nekoga koga voliš. Otvara se praskom cvijeća, zahvaljujući neroliju, cvijetu naranče i jasminu, ali brzo postaje miris kože zahvaljujući bijelom mošusu i nježnim drvenastim notama. Cijena: 99,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Phlur Missing Person Eau de Parfum

Cvjetna vanilija

Jo Malone London Rose Water Vanilla Cologne

Ako si sklona kloniti se ruža, ovo je izvođenje doista nježno, lagano i lijepo. Bogat je, kremast i odrastao, nježan je i elegantan. Cijena: 99.00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Jo Malone London Rose Water Vanilla Cologne

Opušteni cvjetni miris

Lancôme Idôle Eau de Parfum 

Rosna ruža prelijeva se s kremastim jasminom koji grije tijekom dana. Nije ni čudo što je ovaj parfem već postao kultni klasik. Cijena: 72,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Lancôme Idôle Eau de Parfum

Nježno, kremasto, cvjetno

Dior J’Adore D’Eau

Formula je bez alkohola, što znači da je oštar kemijski miris koji većina mirisa ima kada se prvi put prskaju uklonjen i može se prijeći odmah na dobar dio – koji je u ovom slučaju nježan, kremasti cvjetni s notama nerolija, jasmina i magnolije. Cijena: 151,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Dior J’Adore D’Eau

Možda vas zanima Parfemi s mirisom jagode pravi su uvod u proljeće. 12 najboljih mirisa koji kriju note slatkih jagoda Rubrika Beauty Beauty

Cvjetni miris koji podiže raspoloženje

Marc Jacobs Daisy Eau de Toilette

Koketna mješavina pikantnog bobičastog voća, otkvačenog bijelog cvijeća i uzemljene sandalovine jednostavno je neodoljiva. Cijena: 63,99 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Marc Jacobs Daisy Eau de Toilette

Nježno, cvjetno

Chanel Chance Eau Tendre Eau de Parfum

Sladak je i svjež, ali savršeno umjeren u sanjivi, kremasti, skromni sapunasti miris koji je iskreno zadivljujući. Note spajaju jasmin, ružu, jantar i cedar s daškom grejpa. Cijena: 144,54 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Chanel Chance Eau Tendre Eau de Parfum

Cool miris 

Le Labo Rose 31 Eau de Parfum

Le Labo mirisi su cool, promišljeni i obzirni. Održivost je protkana kroz robnu marku, od bočica koje se mogu ponovno puniti do pažljivo odabranih sastojaka i ručno formuliranih mirisa. Rose 31 je samouvjereni mirisni sukob zabavne, pekmezaste ruže, s oštrim začinima koji dodaju toplinu i suptilnu čvrstoću. Cijena: 285,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Le Labo Rose 31 Eau de Parfum

Dimno cvjetni miris

Tom Ford Velvet Orchid Eau de Parfum

Ovaj miris kipti prigušenim samopouzdanjem. Snažan je, ali intiman. Što se samog mirisa tiče, slatke latice orhideje, ruže i heliotropa natopljene su medom i rumom. Kožasti labdanum i magloviti miro dodaju zadimljenost, ali vanilija čini stvari kremastima. Cijena: 158,69 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Tom Ford Velvet Orchid Eau de Parfum

Rosna ruža

Maison Francis Kurkdijian L’Eau A La Rose

Ova rosna ruža miriše poput lijepih latica otežanih od kapi kiše. Ima bujnu, meku nevinost, ali sama ruža je jasna i naglašena. Kako se miris razvija, pojavljuju se nježne note kruške i mošusa, zagrijavajući miris poput sunca nakon kiše. Sladak je, svjež i mladenački, ali još uvijek vrlo elegantan. Cijena: 175,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Maison Francis Kurkdijian L’Eau A La Rose

Cvjetni citrus

Tiffany & Co. Sheer Eau de Toilette

Zapravo smo pronašli parfem koji je ekvivalent toniranoj hidratantnoj kremi: svjež i blistav (to su odsjaji mandarine), ispunjen wellnessom (zdravo oštrim mirisom kiselkasto-slatkog crnog ribiza) i šaputavo nježan za osjetila (zamisli dječji puder s mirisom ruže). Lagano, prozračno, blistavo... Cijena: 90,18 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Tiffany & Co. Sheer Eau de Toilette

Optimistični cvjetni miris

Issey Miyake L’Eau D’Issey Eaux & Magnolia

Lagan, blistav i poletan, ovo je miris svježeg optimizma. Prilično je lagan, ali meko obavija limunastu magnoliju. Cijena: 65,79 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Issey Miyake L’Eau D’Issey Eaux & Magnolia

Možda vas zanima Parfemi s mliječnim mirisnim notama možda zvuče čudno, ali su prefini, bogati i kremasti Rubrika Beauty Beauty
Photo: PR

Komentari 0