Beauty

Ovih 10 boja za kosu ćemo nositi i u 2019.

Nova godina, nova ja... nekima je nova godina savršena izlika za malo (neočekivanih?) promjena... Ako planiraš promijeniti boju kose, neka to bude jedna od ovih boja...

Godina 2018. nam je donijela puno toga - vratio se gloss na usne, počeli smo vezati kosu u visoke repiće po uzoru na frizure 90-ih, veliki boom doživjele su magnetske trepavice, a i puno novih nijansi za kosu je ponovno postalo popularno. I baš zato što smo neke nove tonove u kosi zavoljele, rado ćemo ih nositi i u 2019. godini. Naravno, svaka boja kose mora odgovarati i tonu kože...

1. Lila

Odmah u glavu! Ova najhrabrija boja s naše top liste nosit će se i sljedeće godine. Među prvima ju je popularizirala Nicole Richie i to prije 5 godina, a s vremenom su je prigrlile pa i tada manje odvažne djevojke... Ovo je univerzalna boja koja koja će pristajati svim tonovima kože, jedini je uvjet - nosi svoju boju hrabro!

2. Kosa boje meda

Ovo je prava ombre tehnika koja će se nositi i 2019. Topli tonovi plave kose odlično će pristajati kalifornijskom tipu žene - koži koja lako pocrni i gotovo nikad ne izgori i osobama koje imaju prodorno smaragdne oči ili oči boje badema. Boju je jednostavnije održavati ženama koje prirodno imaju svjetliju kosu, no to ne znači da verzija s tamnijim korijenom lošije izgleda...

 

A post shared by Nine Zero One (@ninezeroone) on

3. Vatreno crvena

Za sve ljubiteljice plave kose s nježno ružičastim pramenovima slijedi loša vijest - uskoro će biti out. No, zato su vatrene, crvene i pune boje pravi hit. Ova boja kose je idealna za osobe svjetlije puti, a ako još k tome imaju i pjegice, ukupni dojam će biti neodoljiv!

4. Crna

Ali baš crno poput ugljena! Ova boja kose već jako dugo nije bila u modi. Popularizirala ju je Megan Fox, predivna glumica još ljepšeg pogleda kojoj je crna boja kose savršeno ocrtava karakter. Idealno za cure tamnijeg, maslinastog tena.

 

A post shared by Iris Perez (@irisyourstylist) on

5. Pepeljasto smeđa

Još jedna retro boja kose koja je vrhunac slave doživjela 90-ih godina. Sada se ponovno nosi, a interesantna je jer se dobro uklapa u svakodnevne lookove. Najbolje pristaje ženama svjetlije puti. Ova boja kose je na pola puta između duboke čokoladne smeđe i zagasite sive.

6.  Bakrena

Za snažne žene bistrog pogleda! Ovo nije tipična crvena boja. Svojim toplim odsjajem podsjeća nas na boje kakve bi nosile holivudske glumice koje vole biti u centru pažnje. Dovoljno je narančasta da je ne možemo nazvati samo crvenom, previše smeđa da bi bila brončana. Zapravo, idealan je omjer brončane i narančaste boje. Tu boju kose nosila je Christina Hendricks dok je snimala seriju Momci s Madisona. I imala je pravi #hairgoals.

Možda vas zanima Ovo je nova boja za kosu koja vlada Internetom: "Vanilla Lilac" Rubrika Beauty Beauty

7. Boja lila šampanjca

Za sve koji su mislili da je trend ružičaste boje kose ipak malo previše intenzivan za njih, kombinacija boje šampanjca i nježne lila je zapravo idealna. Na ovaj su način obje boje zastupljene u kosi... Baš predivno!

8. Toasted Coconut

Najveći hit ove godine svakako je boja "prženog kokosa". Korijen je smeđi, zatim se boja lagano presijava u plavu toplog odsjaja, a na pola dužine topli ton naglo postaje hladni. Ovo je jedna od onih tehnika bojenja kada ti kosa izgleda sve bolje što se više ispire. Toasted Coconut smo i mi testirali, i doista nam se svidio.

 

A post shared by Carly Halvorsen (@beauty_by_carlyb) on

 

9. Cold Brew

Iako joj naziv drugačije govori, ova boja je sve samo ne hladna. Korijen naziva potječe od kave koja se proizvodi posebnom metodom, a najpitkija je u kombinaciji s ledom. Klasična smeđa boja malo je prošarana pramenovima boje mahagonija. Savršena boja za brinete koje žele mrvicu tople crvene boje u kosi, bez da se pretvore u Jessicu Rabbit.

 

A post shared by Jazmyne Eliel (@jazzycaat) on

10. Icy Platinum

Savršena za sve tipove sive boje tena. Ledeno plava boja kose će biti veliki hit 2019. godine. Za sve plavuše kojima je tipična platinasta plava boja kose malo dosadila. Ovaj sivi ton u kosi će dati jedan fashion moment!

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0