Beauty

Isprobala sam Toasted Coconut, novu 'it' boju kose

Tzv. nijansa prženog kokosa najpopularniji je jesenski trend među curama s Instagrama, a novinarka miss7 Bernarda isprobala ga je na svojoj kosi

Iz sezone u sezonu, beauty svijet ne prestaje nas iznenađivati odličnim novitetima. Kad je riječ o bojenju kose, ove jeseni posebno se istaknuo super kontrastni look i trendi boja popularnog naziva Toasted Coconut koja je, ustvari, tipična bronde boja (blond + brunette). Točnije, riječ je o kombinaciji plavih i smeđih tonova gdje tamnije nijanse smeđe dominiraju pri korijenu i nježno se pretapaju u plave nijanse koje završavaju ledeno plavom bojom pri vrhovima. Zbog prilično velikog izrasta na mom dotrajalom balayageu bila sam odličan kandidat da i sama isprobam ovaj novi trend. 

Za početak, kontaktirala sam nekoliko frizerskih salona koji, na moje čuđenje, nisu bili upoznati s prženim kokosom (pa, zaboga, svi o tome pričaju!). Jedan frizer je tako mislio da se šalim s njim pa mi je na moje pitanje rade li Toasted Coconut boju kose rekao: "Kako ne? Na kraju dobiješ i preljev od brusnice. I sladoled!". Srećom, nakon kratke potrage po bespućima interneta naletjela sam na frizerski salon Ramay koji mi je na prvu djelovao obećavajuće - znali su o čemu pričam, već su to radili i zamolili su me da prvo dođem na konzultacije kako bismo potvrdili hoće li ova boja uspjeti i na mojoj kosi. A upravo to je ono što svaka žena želi - da joj frizer iskreno kaže koliko je njezin hir izvediv. Moj je bio i odmah sam ostala na stolcu. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Ova tehnika bojenja kose spoj je popularnog balayagea i ombrea. Naime, balayage dominira na gornjem dijelu kose, dok se hladni tonovi plave boje izvode u ombre tehnici. Isto tako, frizerka mi je objasnila da su brinetama za izvedbu Toasted Coconut boje potrebna barem dva odlaska na pramenove jer je gotovo nemoguće iz smeđe nijanse postići željeni efekt. Što, zapravo, i ima smisla (osim ako ne želiš uništiti kosu). 

Možda vas zanima Toasted Coconut - novi najbolji način da od brinete postaneš plavuša Rubrika Beauty Beauty

Ono što me posebno oduševilo je činjenica da korijen kose ostaje taman pa neko vrijeme nema brige o bojenju (šest mjeseci svakako) i što sam postala prava plavuša uz zadržavanje svoje prirodne smeđe nijanse. Drugim riječima, promjena ne djeluje drastično, a boja je vrlo efektna i privlačna. Frizuru sam platila 680 kn, a u nastavku ti donosim konačan rezultat

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0