Beauty

Toasted Coconut - novi najbolji način da od brinete postaneš plavuša

Toasted coconut nema veze s desertima - to je novi naziv za trendi bronde boju kose koju sve IT cure Instagrama obožavaju

Kako nam se jesen munjevito približava, djevojke sve češće boje kosu u nešto tamnije tonove pri korijenu te jarko plavu na vrhovima kose. Što se time dobiva? Super kontrastni look i trendi boja koju stilisti Instagrama zovu - Toasted Coconut (u doslovnom prijevodu: prženi kokos) kosa!

Kakva je to boja "prženog kokosa"?

Tipična bronde (blond + brunette) boja je idealna kombinacija plavih i smeđih tonova; fokus je na smeđoj nijansi, a plavi pramenovi strateški su dodani duž cijele dužine kose. Toasted coconut, s druge strane, manje je fokusiran na kombinaciju ove dvije popularne boje kose, a više na njihovo postepeno međusobno stapanje. Smatraj ovaj trend modernom verzijom ombré kose! Poanta je da se bogati tamni korijen nježno pretapa u plave vrhove. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Kako postići ovu boju?

Kreće se od super tamne nijanse kose koja će dodati dubinu i dimenziju korijenu, a učiniti plave vrhove još upečatljivijima. Prema tome, na djevojkama nešto svjetlije smeđe kose prvo se mora postići ta tamnija nijansa. Zatim se nanosi posvjetljivač kose popularnom tehnikom stapanja boja (ono kada frizer gotovo neprimjetno stapa dvije nijanse u jednu bez vidljivih linija razgraničenja). Nakon izbjeljivanja, plavi dijelovi se dorađuju ledenijim tonovima kako bi se postigao snažni kontrast koji definira Toasted Coconut kosu.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Možda vas zanima Staklena kosa novi je celebrity trend koji obožavamo! Rubrika Beauty Beauty

Tko su idealne kandidatkinje za ovu nijansu?

Prirodne brinete napokon su došle na svoje. S obzirom na to da je tvoj korijen kose i ovako taman, Toasted Coconut nijansa je jednostavan, a super efektan način kako dodati bogat, dimenzionalan look svojoj kosi, nešto svjetliji tonovima. Ne moraš brinuti o bojanju korijena kose jer će on s vremenom samo postajati bolji i bolji!

Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0