Beauty

Ovaj proizvod je potpuno nevidljiv, a moćna je zaštita sunca - nanosi se ispod makeupa

  • Zaštitu od UVA zračenja najbolje je uvesti u dnevnu beauty rutinu
  • Ni zaštita koju nude puderi s SPF faktorom nije dovoljna, osim ako ga naneseš 4-6 puta da bi se postigao
  • Rješenje je zaštitno sredstvo koje se stavlja ispod makeupa, to nudi ovaj inovativni proizvod, Anthelios Shaka Fluid

UVA zrake glavni su uzrok starenja kože, a slijedom toga, zaštitna sredstva najbolji mogući proizvod kojim se možemo boriti protiv njih. UVA zrake prisutne su cijele godine, čak i kad je oblačno, a ljeti kad sunce uprži i najopušteniji među nama sjete se da bi se trebali zaštititi.

Najbolje bi bilo da nanošenje zaštitnog sredstva postane dio svakodnevne rutine njege kože, bez obzira koliko je sunčano vani, jesmo li u hladu ili na suncu, čak i ako ne izlazimo u vrijeme kad je sunce najjače, između 11 i 16 sati. No, masna krema s visokim zaštitnim faktorom ne slaže se uvijek s našim životnim stilom - lice nam je masno, makeup ne prijanja dobro, a i treba je nanositi u više navrata.

 | Autor: Unsplash/Darren Lawrence Unsplash/Darren Lawrence

Mnoge žene stoga koriste makeup sa zaštitnim faktorom, no i tu postoji dio kojeg možda nisu svjesne. Naime, iako većina ljudi vjeruje da je zaštitni faktor u njihovom make-upu dovoljan za zaštitu lica od oštećenja uzrokovanih suncem, nije sasvim tako. Istraživanja su pokazala da puder ne nanosimo u dovoljno debelom sloju kako bi nam dao razinu zaštite koju jamči SPF. Morali bismo ga nanijeti 4-6 puta da postignemo SPF što je, naravno, nemoguće.

Jedini način da ostanemo zaštićeni je nanositi zaštitno sredstvo ispod makeupa svakoga dana. Baš takvu zaštitu, koja je nevidljiva, a ipak izuzetno otporna, nudi novi inovativni proizvod iz La Roche - Posaya, Anthelios Shaka Fluid. On takvu jedinstvenu kombinaciju zaštite daje zahvaljujući interlimer tehnologiji, a prikladan je za sve tipove kože.

 | Autor: Interlimer tehnologija dolazi od kombinacije inteligentnih polimera koji reorganiziraju vodu i molekule ulja, a vidljivo je to pri razmazivanju. Tada se stvara ujednačen sloj zaštite od sunca koji daje puniju i potpuniju zaštitu, ali i manje mastan učinak nego kod uobičajenih krema i losiona.

Taj sloj ostaje postojan čak i u vodi, ako se oznojiš ili trljaš kožu. Anthelios Shaka Fluid tako ima najvišu moguću UVA zaštitu unutar La Roche-Posay linije, a osim toga je najlaganija i najmanje vidljiva pa nema neprivlačnih bijelih tragova na licu.

Možda vas zanima U ovih 6 opasnih zamki možeš upasti kad koristiš kremu za sunčanje Rubrika Beauty Beauty

Nabaviti ga možeš po cijeni od 133 kune i uz njega bezbrižno nanositi bilo koji makeup proizvod, dakle i one bez SPF faktora.

 | Autor: Kožu je od sunca važno zaštiti i redovito pregledavati sve njezine promjene, kaže prof. dr. sc. Mirna Šitum. Zato predlaže ne izlagati se suncu kada je ono najjače, između 10 i 16 sati, sklanjati se u hlad ili se barem dobro pokriti, koristiti zaštitu kremu prilagođenu našem tipu kože i to svakodnevno, bez obzira koliko je vani sunčano.

Možda vas zanima Kako se riješiti mrlja od mlijeka za sunčanje na odjeći Rubrika Life&style Life&style

Osim toga, zaštitu od sunca važno je nanositi svaka dva do tri sata, osobito nakon plivanja ili brisanja ručnikom, a ne zaboravi je nanijeti i na uši. Anthelios Shaka Fluid možeš koristiti bez razmišljanja o bijelom tragovima, a u njegovu jačinu uopće ne trebaš sumnjati.

Photo: Instagram/Jenlyn Rodriguez

Komentari 0