Beauty

Ova šarmantna punđica povratnički je trend iz 2000-tih i baš nam se sviđa

  • Punđa je uvijek vrlo ženstvena frizura, no stilovi se mijenjaju s vremena na vrijeme
  • Tako je ova uvrnuta punđica, složena od više malih pramenova povratnica s početka milenija
  • Tada je bila kraljica američkih maturalnih zabava, a sad maštovita frizura koju su prigrlile i poznate trendsetterice

Ova uvrnuta punđica (doslovno uvrnuta) još je jedan povratnički trend s početka 2000-tih. Nekad, kažu, frizura omiljena na američkim maturalnim zabavama, danas se ne nosi uz satenske haljine i duge rukavice već uz traperice i oversize sakoe kako i priliči 2023. godini. Uporište je našla, a gdje drugdje nego na TikToku, a nose je i zvijezde poput manekenke Gigi Hadid i reperice Magan Thee Stallion.

Možda vas zanima Ovaj trik za kosu u jednom koraku stvara savršenu neurednu punđu svaki put Rubrika Beauty Beauty

Ova se punđa sastoji od više pramenova kose koji su prvo uvijeni oko svoje osi (pa izgledaju kao debeli špageti). U američkim i engleskim beauty magazinima dali su joj ime "funnel cake bun" - apsolutno neprevedivo kod nas. Naime, "funnel cake" je slastica koja se dobiva lijevanjem tijesta kroz lijevak u vrelo ulje. Uvijeni pramenovi asociraju na tu hrpu prženih "špageta" od tijesta. Ove pramenove onda vežemo u više punđica na glavi, a vrhovi im slobodno vijore. 

Ako još nije najjasnije kako napraviti ovu šarmantnu punđicu, u videu je to objasnila TikTokerica Nikita Joy. Ona kaže da sve što će nam za ovu frizuru trebati su lak za kosu, dvije gumice, ulje za kosu i puno običnih špangica. "Sve što će nam trebati"... Hm.

U njezinom videu kreće se od zalizanog repa, no bolje je to pogledati nego objašnjavati:

 

@neoitgirl Reply to @sisiracal #hair #tutorial #grwm #neoitgirl ♬ Lavender Haze - Taylor Swift

 

Look je izazvao mnogo nostalgičnih komentara tipa "imala sam dočno takvu frizuru na maturalnoj 2001. Stvari se stvarno uvijek vraćaju." Otprilke slično reagiraju i frizeri objašnjavajući kako ova punđa može biti vrlo raznolika, možemo je raditi s većim i manjim pramenovima i slagati je na drukčiji način. Kosu je dobro malo "pripremiti". Ako je ravna, možemo joj dodati malo valova ili kovrča da krajevi dobiju više teksture. Ako nam se da...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

I uz malo truda, spremna si za maturalnu... Pardon, za novi dan na poslu.

Možda vas zanima Punđa u novom izdanju: Ova frizura savršeno zaglađene punđe uskoro će ti postati omiljena Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram@dayaruci

Komentari 0